Beoordeling

Boekrecensie - Windows 8 Out of the Box, door Mike Halsey

Tegenwoordig beginnen de meeste hardware-evaluaties met een "unboxing", een reeks foto's die laten zien hoe het vak eruit ziet en hoe de inhoud eruit ziet in verschillende stadia van worden verwijderd voor gebruik. Ik was geïntrigeerd door het idee van een "unboxing" voor Windows 8, wat de titel van Windows 8 Out of the Box naar voren bracht. Was dit eigenlijk wat de auteur wilde bereiken met dit boek, een "unboxing" van Windows 8 gevolgd door instructies voor het gebruik ervan? Laten we eens kijken of ik het goed heb geraden, in deze boekbespreking.

Op naar een rotsachtige start

OK, het was niet precies wat ik had gedacht als een "unboxing", maar dat heeft meer te maken met mijn verwachtingen dan met wat de auteur bedoelde. Dus waar gaat dit boek over? Instructies voor het gebruik van de vele nieuwe functies van Windows 8. Het boek is zo ingesteld dat elk hoofdstuk begint met een Top Tips- samenvatting, gevolgd door secties waarin wordt uitgelegd hoe de dingen werken.

Helaas, wat vanaf de eerste pagina op mij sprong, is hoe slecht dit boek is geschreven en bewerkt. In plaats van eruit te zien als een goede release van een zeer gerespecteerde uitgever als O'Reilly, kwam het over als iemand's zelf gepubliceerde 'meesterwerk'. Het is duidelijk dat de redacteurs van de uitgevers nooit een hand hebben gelegd op deze, die eerlijk gezegd me helemaal verraste. Niet iedereen leest de auteursrechtpagina's en blijkbaar behoren de mensen die dit boek zouden moeten bewerken dit tot de niet-lezers.

Hier zijn enkele voorbeelden van fouten in het manuscript die een redacteur had moeten vangen, vanaf de eerste pagina's van het eerste hoofdstuk.

Jammer genoeg, als er fouten in de tekst zitten, zullen veel lezers (zoals ik) door hen worden afgeleid en hun mening over de kwaliteit van het boek zal er door lijden. En Windows 8 Out of the Box zit vol met dit soort lah-di-dah bewerking.

Structuur en inhoud

Elk hoofdstuk begint met Toptips . De 'toptips' zijn allemaal slechts een lijst van drie items. Ik begrijp dat het idee was dat de "toptips" een samenvatting zouden zijn van wat er zou komen, en dat de lezer zou worden geïnspireerd om verder te gaan met de rest van het hoofdstuk om de "top" volledig uitgelegd te zien, met extra " tips "om het lezen van het hoofdstuk de moeite waard te maken. Helaas bereiken veel van de tips dit doel niet. Hier zijn bijvoorbeeld de 'toptips' voor het hoofdstuk ' Naar je video's en muziek kijken en luisteren'.

Waarom is het feit dat Windows 8, zoals de meeste vorige versies van Windows, wordt geleverd met apps om muziek en video's een "toptip" te geven? Elk hoofdstuk eindigt met een korte samenvatting van de inhoud van het hoofdstuk, en de meesten van hen geven een veel beter hoofdstuk dan de Top Tips .

Inhoud en informatie

Windows 8 Out of the Box is kennelijk bedoeld voor beginners. Hoewel de instructies voor het uitvoeren van verschillende taken voldoende zijn, zijn ze enigszins afgekort en klinken veel ervan alsof ze zijn geschreven om ruimte te vullen (zie "Windows 8 wordt geleverd met apps voor het afspelen van zowel muziek als video's" hierboven). De Meer Top Tips voor het gebruik van Windows 8 hoofdstuk aan het einde van het boek bevat informatie die had moeten worden opgenomen in eerdere hoofdstukken. Er lijkt geen echte reden om dingen uit de toon te zetten en ze in het laatste hoofdstuk te plaatsen, behalve om een ​​laatste hoofdstuk te maken dat er niet echt hoeft te zijn.

Terwijl de illustraties van het boek de kleurrijke interface-interface van Windows 8 recht doen, is er echt niets in Windows 8 Out of the Box dat niet in andere boeken te vinden is. Tussen het opdringerige gebrek aan kopieerbewerking en de 'tips' die nergens op wijzen, moet ik zeggen dat als ik dit boek niet had gelezen voor beoordeling, ik het niet had afgemaakt.

Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

Windows 8 Out of the Box presenteert zichzelf slecht en bevat niets dat nergens anders te vinden is. De structuur van het boek staat in de weg in plaats van de lezer aan te moedigen nieuwe ontdekkingen te doen. Het gaat er allemaal om, het is de catalogusprijs van $ 9, 99, die merkbaar lager is dan de prijzen van veel andere technische boeken. Voor complete beginners raad ik in plaats daarvan Windows 8 Plain & Simple of Windows 8 For Dummies aan die geen van de fouten van Windows 8 Out of the Box vertonen en een veel bevredigendere uitleg bieden.