Beoordeling

Review Kingston DataTraveler Elite G2: de duurzame USB 3.1-flashdrive!

USB-flashstations hebben de neiging enigszins saaie apparaten te zijn. Mensen gebruiken ze voor snelle gegevensoverdracht en ze willen ze zo goedkoop mogelijk. Daarom is de kwaliteit van de meeste apparaten van dit type vrij laag, en hun duurzaamheid is niet iets om over op te scheppen. Kingston is een van de weinige fabrikanten die blijven investeren in deze niche en proberen producten van hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs te leveren. We hebben onlangs ontvangen voor het testen van de Kingston DataTraveler Elite G2. Het is een flashdrive gemaakt van zink die indruk op ons maakte met zijn bouwkwaliteit. Als u wilt weten hoe snel het is en of het een goede keuze voor u is, lees dan deze review:

Waar is de Kingston DataTraveler Elite G2 goed in?

Deze USB-geheugenstick is een goede keuze voor:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
  • Gebruikers die een moderne USB-geheugenstick willen met ondersteuning voor USB 3.1
  • Mensen die een snelle flashdrive willen
  • Gebruikers die een duurzame geheugenstick willen hebben

Voors en tegens

Kingston DataTraveler Elite G2 heeft de volgende sterke punten:

  • Degelijke bouwkwaliteit en een koffer gemaakt van zink
  • Lees- en schrijfsnelheden die sneller zijn dan beloofd in de officiële specificaties
  • Compatibiliteit met alle moderne besturingssystemen

Het enige nadeel dat we konden vinden, is de prijs. U kunt goedkopere alternatieven vinden. De meeste bieden echter geen vergelijkbare bouwkwaliteit.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Kingston DataTraveler Elite G2 biedt alles wat u van een moderne USB-flashdrive mag verwachten: het is verkrijgbaar in opslag tot 128 GB, het is gemaakt van duurzame materialen, het heeft 5 jaar garantie en snelheden die sneller zijn dan wat Kingston belooft. Er zijn iets goedkopere alternatieven, maar de meeste bieden niet dezelfde bouwkwaliteit. Als je het niet erg vindt om wat extra te betalen, is Kingston DataTraveler Elite G2 een flashdrive waar je geen spijt van zult hebben.

Unboxing en hardwarespecificaties

De verpakking voor de Kingston DataTraveler Elite G2-geheugenstick is zo eenvoudig als het wordt: het enige dat u krijgt, is de flashdrive zelf en een stuk karton dat de belangrijkste kenmerken en functies laat zien.

Wanneer u het uitpakt, kunt u de metalen behuizing van zink zien en voelen. Het is schok- en waterbestendig en voelt zwaar en duurzaam aan. Het is echter niet duidelijk welke waterbestendigheidsnorm het ontmoet. Hoogstwaarschijnlijk is het veilig om aan te nemen dat het bestand is tegen een incidentele lekkage of een beetje regen, maar niet veel meer dan dat. De dop van de Kingston DataTraveler Elite G2 is afneembaar, zodat u de geheugenstick in USB-poorten en -apparaten kunt steken.

Kingston DataTraveler Elite G2 is een USB 3.1-flashdrive die ook werkt met oudere USB 2.0-apparaten. Het is verkrijgbaar in drie opslagvarianten: 32 GB, 64 GB en 128 GB. We hebben de 128GB-variant voor testen ontvangen. De specificaties van dit apparaat zijn 180 MB / seconde voor de leessnelheid en 50 of 70 MB / s voor de schrijfsnelheid, afhankelijk van de opslagvariant. De langzaamste van de groep is de 32 GB-variant, terwijl de 64 GB en de 128 GB opslagvarianten het snelst zijn.

De afmetingen van dit apparaat zijn standaard voor een geheugenstick: 2, 3 x 0, 7 x 0, 4 inch of 59, 37 mm x 18, 98 mm x 10, 8 mm in lengte, breedte en hoogte. Het gewicht is ook klein, op 1.55 ounces of 44 gram.

Kingston DataTraveler Elite G2 is compatibel met alle moderne besturingssystemen, van Windows tot Mac OS X, tot Linux en Chrome OS. Het kan worden gebruikt bij temperaturen van 32 tot 140 graden Fahrenheit of 0 tot 60 graden Celsius. Ook kan het veilig worden opgeslagen bij temperaturen die variëren van -4 tot 185 Fahrenheit of -20 tot 85 graden Celsius.

Om uw ervaring nog beter te maken, biedt Kingston 5 jaar garantie met gratis technische ondersteuning.

Als u de officiële specificaties van dit product wilt controleren, gaat u naar deze pagina: Kingston DataTraveler Elite G2.

Kingston DataTraveler Elite G2: gebruikerservaring en prestaties in benchmarks

Over de gebruikerservaring van Kingston DataTraveler Elite G2 valt niet veel te vertellen. Het is een eenvoudig apparaat dat werkt zoals u verwacht. We plugden het in systemen met Windows en Ubuntu Linux en het werd meteen door beide besturingssystemen gedetecteerd. Voor de 128 GB-variant meldde Windows een totale opslagruimte van 115 GB, zoals u hieronder kunt zien.

De LED bovenop de Kingston DataTraveler Elite G2 is handig om u te laten zien wanneer gegevens worden gelezen of geschreven, zodat u deze niet op het verkeerde moment verwijdert. Als u meer wilt weten over dit onderwerp, moet u deze zelfstudie lezen: Veilig hardware verwijderen in Windows, zodat u uw gegevens niet kwijtraakt.

Om de snelheid van Kingston DataTraveler Elite G2 te meten, hebben we eerst een 27 GB-bestand van een Lenovo Legion Y520 naar de geheugenstick en terug overgebracht. Windows 10 meldde een gemiddelde schrijfsnelheid op de Kingston DataTraveler Elite G2 van 88 MB / seconde. Dit is hoger dan de beloofde 70 MB / sec in de officiële specificaties van dit product.

Bij het lezen van hetzelfde bestand van de Kingston DataTraveler Elite G2 meldde Windows 10 een leessnelheid van 309 MB / seconde. Nogmaals, dit is hoger dan de 180 MB / seconde beloofd door Kingston, wat uitstekend nieuws is.

We hebben ook CrystalDiskMark gebruikt om gegevens van een benchmark te krijgen. Nogmaals, de sequentiële lees- en schrijfbewerkingen waren hoger dan wat Kingston beloofde. Waarden voor andere typen lees- en schrijfbewerkingen waren echter kleiner.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Over het algemeen zijn we blij met de bouwkwaliteit van de Kingston DataTraveler Elite G2, zijn snelheid en prestaties.

Wat is jouw mening over de Kingston DataTraveler Elite G2?

Nu weet u wat onze mening is over de Kingston DataTraveler Elite G2 USB 3.1-flashdrive en hoe deze presteerde tijdens onze tests. Laat ons weten wat je van dit apparaat vindt voordat we deze beoordeling sluiten. Ben je geïnteresseerd om het te kopen? Als je het al hebt, wat is je ervaring ermee dan? Reageer hieronder en laten we bespreken.