Tutorial

De beste benchmark-apps voor Windows Phone Smartphones

We willen hier meer en meer Windows Phone-apparaten testen in 7 zelfstudies . Om hun prestaties op een meetbare en vergelijkbare manier te evalueren, vroegen we ons af: welke zijn de beste apps voor het benchmarken van Windows Phone-apparaten? We hebben een beetje onderzoek gedaan en veel getest en hebben deze lijst samengesteld met de beste benchmark-apps. Lees verder om te weten welke benchmarks de moeite van het installeren waard zijn op uw smartphone.

AnTuTu Benchmark - gratis

Ondanks zijn vreemde naam is AnTuTu een bekende benchmark vanwege zijn aanwezigheid op Android. De ontwikkelaars hebben geprobeerd om hetzelfde soort tests als op Android te introduceren, rekening houdend met de beperkingen en eigenaardigheden van het Windows Phone-platform. Deze benchmark is beschikbaar voor Windows Phone 7.5, 7.8 en 8.

AnTuTu test de processor (CPU) van uw telefoon, de grafische chip (GPU), het RAM-geheugen, de database-invoer (Database IO - niet zeker wat hier precies wordt getest en hoe) en het opslaggeheugen. U kunt eenvoudig de tests die u wilt uitvoeren in- en uitschakelen.

Ik heb de volledige reeks tests uitgevoerd. Ik vond dat de testtijd snel is (op mijn HTC 8X-testtelefoon duurde het altijd minder dan een minuut). Aan het einde worden de resultaten weergegeven als een reeks punten voor elk type test en een totale score. Helaas hebben deze punten weinig betekenis voor de gebruiker en is er geen verklaring voor wat ze betekenen. Je weet niet wat een goede of een slechte score is. Je zult ook merken dat er een kleine typfout is: CPU-interager in plaats van CPU-integer .

Gebruikers kunnen de resultaten niet met anderen vergelijken, althans niet met de benchmark zelf. Daarom heb je geen idee hoe goed je telefoon presteert in vergelijking met anderen.

We hebben AnTuTu en alle anderen op elk van de drie verschillende telefoons getest om te zien hoe de verkregen resultaten variëren tussen de testruns. We hebben gemerkt dat de verkregen resultaten erg verschillen van test tot test. Op dezelfde telefoon (HTC 8X) bijvoorbeeld, was het verschil in waarden tussen de beste en de slechtste testresultaten voor de gehele CPU 13%. Dit is voldoende vooroordeel om het moeilijk te maken om de prestaties van verschillende telefoonmodellen te vergelijken. Op oudere of lagere telefoonmodellen daalde de variabiliteit van testresultaten tot 10% - een verbetering maar toch een grote variabiliteit tussen testruns op dezelfde telefoon.

Hoewel de benchmark soepel loopt en alle Windows-telefoons kan testen, vonden we het moeilijk om testresultaten te interpreteren en de prestaties van onze telefoon met anderen te vergelijken.

Benchmark gratis - gratis

Benchmark Gratis is beschikbaar voor alle Windows Phone-versies en, zoals de naam al aangeeft, is het gratis. Het test de processor van je smartphone, zijn RAM en opslag. Wanneer u de benchmark uitvoert, wordt elke test 21 keer uitgevoerd en wordt de gemiddelde score weergegeven. Dit is geweldig, want het elimineert elke rare variabiliteit die zou kunnen verschijnen en, althans in theorie, zou het repliceerbare testresultaten voor je telefoon moeten weergeven.

De behaalde scores geven je niet echt een idee van hoe goed of slecht je telefoon is. De testresultaten zijn erg abstract.

Gelukkig biedt de benchmark u de mogelijkheid om de testresultaten van andere Windows Phone-apparaten te bekijken, zodat u de prestaties van uw telefoon ermee kunt vergelijken.

Helaas is deze benchmark helemaal niet nuttig, althans niet voor Windows Phone 8-apparaten. Het lijkt te zijn ontworpen voor Windows Phone 7.5 en het is sindsdien niet meer bijgewerkt. Alle drie de telefoons die ik heb aangezet, behaalden dezelfde score - 7.9, hoewel hun hardwareconfiguratie heel wat anders is.

Benchmark Free moet worden bijgewerkt, zodat het kan worden gebruikt om moderne Windows Phone 8-apparaten met elkaar te vergelijken. In zijn huidige vorm biedt het alleen waarde voor het testen van oudere Windows Phone 7.5-apparaten.

MultiBench 2 - gratis

MultiBench 2 is een geweldige gratis benchmark voor Windows Phone. Het werkt op alle versies van dit besturingssysteem en u kunt letterlijk elk Windows Phone-apparaat ermee testen.

Zoals elke goede benchmark, kunt u aanpassen welke test moet worden uitgevoerd. Ik heb ervoor gekozen om alle tests uit te voeren.

De testtijd is langer dan bij het gebruik van andere benchmarks, maar het moet binnen 3 tot 5 minuten zijn voltooid, afhankelijk van je telefoon. De resultaten worden weergegeven als individuele scores voor elk onderdeel dat is gebenchmarked: de processor, opslag, RAM en grafische chip. De resultaten zijn abstract, dus je zult niet weten wat ze betekenen en of ze goed of slecht zijn.

MultiBench 2 heeft echter enkele functies die hierbij helpen. Ten eerste slaat het de geschiedenis van uw testen op. Daarom kunt u de resultaten zien die u bij oudere tests hebt verkregen en zien of de prestaties van uw telefoon zijn verslechterd.

Vervolgens kunt u de testresultaten van uw telefoon vergelijken met de online database van MultiBench 2 .

Tot nu toe heeft MultiBench 2 veel Windows Phone 7.5-apparaten in zijn database. Als je een Windows Phone 8-apparaat hebt, zul je zien dat het alles overtreft. Na verloop van tijd zou dit moeten veranderen en de kaarten zouden ook Windows Phone 8-apparaten moeten bevatten.

In termen van variabiliteit van testresultaten vonden we het geweldig. De scoreverschillen tussen testritten op dezelfde telefoon waren minder dan 1%. Dit betekent dat het meetalgoritme solide is en u MultiBench 2 kunt gebruiken om de prestaties van verschillende telefoonmodellen nauwkeurig te vergelijken.

PhoneMark Pro - Commercieel ($ 1, 49)

PhoneMark Pro kost $ 1, 49 en het werkt op alle Windows Phone-versies. Helaas werkt het alleen in landscape-modus en het bevat een aantal vervelende advertenties, ook al is het een commercieel product. Praten over het proberen inkomsten te genereren met een app.

PhoneMark Pro vergelijkt de processor, het RAM, de grafische chip en de opslag van uw apparaat. Voor elk, het toont een abstracte score en en de algehele PhoneScore die een gemiddelde van de individuele scores is.

Een leuke bijkomstigheid is dat je de resultaten van je telefoon kunt vergelijken met andere telefoons en wat coole informatie kunt krijgen, zoals de populariteit van het besturingssysteem onder de gebruikers van deze app of een aantal interessante trends.

De tests worden zeer snel uitgevoerd, wat betekent dat ze ondiep zijn in hun evaluatie. U zult merken dat hoe meer u uw telefoon test, hoe beter de verkregen resultaten zijn. Tijdens sommige testruns liet het resultaten zien die 100% beter waren dan vorige runs. Dit betekent alleen dat het evaluatie-algoritme niet goed is ontworpen en dat het niet kan worden gebruikt om betrouwbaar het verschil in prestaties tussen verschillende telefoonmodellen te meten.

PhoneMark Pro is een zwakke benchmark-app die verder moet worden ontwikkeld om nuttig te zijn.

WP Bench - Commercieel ($ 0, 99)

WP Bench werkt geweldig op alle Windows Phone-versies en kost slechts $ 0, 99. Het is de meest complete benchmarking-app die ik heb gevonden op Windows Phone. Het test de snelheid van je telefoon, het scherm en de batterij. In feite is dit de enige benchmark met een batterij-leeglooptest. Het duwt je telefoon tot het uiterste en meet hoe lang het duurt voordat de batterij dood is wanneer de telefoon maximaal wordt belast. Een zeer nuttige test inderdaad, die enkele verrassende feiten onthulde over enkele van de telefoons die we hebben getest.

WP Bench is ook de enige benchmark die u helpt de kwaliteit van de kleurreproductie van uw display te evalueren. Het geeft enkele patronen weer en deelt wat u zou verwachten als de ideale resultaten.

Het is niet meetbaar in harde cijfers, maar het geeft een goed beeld van de kwaliteit van het display van je telefoon.

De snelheidstest evalueert de processor, het RAM en de opslag en de grafische chip van de telefoon. Het duurt een korte tijd om uit te voeren en aan het einde wordt eerst een algemene score weergegeven. U kunt die algehele score publiceren en vergelijken met andere gebruikers. Vervolgens krijgt u toegang tot individuele scores voor elke hardwarecomponent.

WP Bench toont enkele zeer betekenisvolle scores voor elke onafhankelijke test. Bijvoorbeeld, het vertelt u dat het RAM van uw telefoon gegevens kan verzenden met 39, 39 MB / s of dat de gemiddelde framesnelheid die door uw gpu wordt verkregen 33 frames / seconde is. Dit is nuttige informatie, die betekenis heeft voor de gebruiker, zelfs zonder deze te vergelijken met de testresultaten van andere gebruikers.

Net als elke andere goede benchmark kunt u met WP Bench de resultaten van andere gebruikers bekijken, evenals enkele interessante statistieken met de meest populaire apparaten die zijn getest met WP Bench, de populairste Windows Phone-fabrikanten die zijn getest en de meest populaire besturingssysteemversies .

In termen van variabiliteit is de meest doordachte test de gpu-een. Het genereert altijd hetzelfde resultaat, ongeacht hoeveel u de telefoon test. Andere tests hebben enige variabiliteit - tot 3% in onze tests. Het is echter klein genoeg om de testresultaten zinvol en bruikbaar te maken bij het vergelijken van de prestaties van verschillende telefoons.

De beste gratis benchmark - MultiBench 2

Van alle gratis benchmark-apps voor Windows Phone heeft MultiBench 2 bewezen de beste te zijn. Het is niet alleen betrouwbaar in zijn metingen (de meest betrouwbare benchmark die ik heb getest op Windows Phone), maar het maakt ook eenvoudige vergelijking met andere apparaten mogelijk en onthoudt de geschiedenis van je testen, zodat je een idee hebt hoe de prestaties van je telefoon evolueren in tijd.

De beste commerciële benchmark - WP Bench

WP Bench is de beste benchmark-app voor Windows Phone. De prijs is voor iedereen betaalbaar en de tests zijn zeer relevant voor elke telefoongebruiker. Het is ook de enige benchmark die abstracte scores niet alleen als testresultaten deelt. Het deelt betekenisvolle gegevens en metingen die u een goed idee geven over hoe uw telefoon presteert. Sterk aanbevolen!