Anders

Kunstenaars blootleggen via Windows-thema's - Soare SteFun

Stefan Vladescu of, zoals mensen hem kennen, Soare SteFun, is een Roemeense fotograaf die graag portretten maakt. Hoewel hij nog geen 30 is, heeft hij al een brede portfolio die ook modefotografie, landschappen en stillevens omvat. Hij heeft enkele interessante details over zichzelf en zijn werk gedeeld, evenals enkele geweldige foto's, die we hebben gebundeld in een thema voor Windows 7 en Windows 8. Lees dit interview voor meer informatie over hem en een glimp van zijn werk.

Introductie van Stefan Vladescu - Soare SteFun

We hadden een aardige dialoog met Stefan. Aarzel niet om het te lezen voordat je naar de downloadsectie van dit artikel gaat:

Vertel ons een beetje over jezelf.

Mijn naam is Vladescu Stefan Lucian, maar in de wereld van fotografen kennen mensen me als Soare SteFun. "Soare" is de meisjesnaam van mijn moeder, ook mijn grootvader van wie ik diep zorg. Ik hou gewoon van de manier waarop het klinkt, maar ook van wat het vertegenwoordigt - een permanente bron van licht en warmte. Soare betekent zon in het Roemeens.

Hoe oud ben je?
Op mijn identiteitskaart staat dat ik 28 ben, maar ik ben degene die kiest hoe oud of hoe jong ik me voel. Soms ben ik een 12-jarige, soms ben ik een knorrige oude man.

Aan welke universiteit heb je deelgenomen?
Ik studeerde Toerisme en Economie af en ik heb niet één dag op dit gebied gewerkt. En ik identificeer me absoluut niet met wat ik heb gestudeerd. Op dat moment leek het een goede keuze. Nu volg ik liever drie of vier andere colleges.

Wat houdt je 24/7 aan het werk?
Er zijn veel dingen die me in beweging houden. Maar het belangrijkste is mijn dorst naar leven, naar schoonheid, naar alles wat nieuw en fris is. Ik kan onmogelijk deelnemen aan een activiteit die ik niet leuk vind. Ik betwijfel of ik zou kunnen leven zonder muziek, fotografie en de mensen van wie ik hou en respecteer.

Wanneer ben je bevriend geraakt met fotografie?
Ik heb altijd van fotografie gehouden, maar we hebben geklikt toen ik me realiseerde hoe anders iemand door fotografie kan waarnemen en hoeveel je in één keer kunt vastleggen. Ik heb altijd zin in kunst gehad: ik schreef teksten, maakte muziek, enzovoort. Vijf jaar geleden is fotografie er het meest boeiend van geworden.

Wat is volgens u het belangrijkste om op te letten bij het maken van een foto?
Ik zou hier uren over kunnen praten zonder zelfs maar in de buurt te komen van de kerndingen. Ik ben van mening dat, afgezien van het technische en esthetische aspect, een fotograaf moet converteren wat hij vindt van het onderwerp dat wordt vastgelegd. Dit helpt de aandacht van de kijker te vangen, in het overbrengen van een specifieke stemming, emotie of gevoel.

Welke camera gebruik je en welke software voor nabewerking?
Ik gebruik verschillende camera's en lenzen en ze zijn niet van dezelfde fabrikant. Voornamelijk gebruik ik een Canon 600D, Canon 50 mm F 1.8 of F1.4, Sigma 50mm F1.4 en Canon 70-200mm F4. Voor nabewerking gebruik ik Adobe Photoshop CS5. Ik speel ook met eenvoudigere programma's zoals Photoscape of Picasa.

Wat raad je aan voor beginners?
Ik ben niet in de positie om dingen aan te bevelen aan beginners, maar wat ze moeten weten is: maak veel foto's! Experiment. Probeer dingen vast te leggen waar je om geeft. Leer vervolgens zo snel mogelijk te bewerken. In het digitale tijdperk is bewerken een belangrijk onderdeel van het creatieproces.

Wat is je favoriete type fotografie - portret, landschap, stilleven, wat maakt je zoomfocus en vastlegging?
Zeker portretten. Het artistieke portret is veruit mijn favoriete fotografie. Artistieke naakten zijn mijn tweede favoriet. Vervolgens komt modefotografie, landschappen, glamour en straatfotografie.

Welke andere artiesten volg je?
Ik kan niet zeggen dat ik iemand in het bijzonder volg. Althans niet als een fan die probeert zijn / haar werk te imiteren. Hoewel er veel fotografen zijn, waardeer ik dat. Als ik iemand zou noemen - George Pruteanu - hij is een grote Roemeense fotograaf. En van het internationale toneel - Jan Scholz, ook bekend als Micmojo.

Wat is je plan met fotografie vanaf hier?
Ik ben van plan meer geld te investeren in camera's, omdat dit het enige is dat als een beperking in dit beroep kan worden beschouwd. Ik wil graag een paar professionele lessen over digitale fotografie volgen, met een soort goeroe op dit gebied en ga naar een aantal ontwerpworkshops.

Geniet van SteFun's werk via een Windows-thema - Download koppelingen

SteFun heeft een aantal van zijn beste foto's met ons gedeeld en we hebben ze ingesteld in twee Windows-thema's, één voor Windows 7 en één voor Windows 8. Het thema is hetzelfde in beide besturingssystemen.

Het Windows 7-thema kan hier worden gedownload. Het Windows 8-thema kan hier worden gedownload.

COPYRIGHT: Soare SteFun. Als u van plan bent de afbeeldingen in dit thema te gebruiken voor iets anders dan uw bureaubladachtergronden, hebt u schriftelijke toestemming van de auteur nodig.

Volg Soare SteFun

Je kunt SteFun op Facebook volgen bij Soare SteFun Photography. We willen hem bedanken voor dit interview en voor het delen van enkele van zijn beste werken. Als je het leuk vond wat je in dit interview hebt gezien, aarzel dan niet om SteFun te volgen en up-to-date te blijven met al zijn werk.