Tutorial

Verhelp de Project My Screen-app die niet werkt op Lumia 950 of Windows 10 Mobile

Heeft u een Windows 10 Mobile-smartphone met een USB-Type C-verbinding, zoals de Lumia 950 of de Lumia 950 XL en de Project My Screen-app voor Windows lijkt niet te werken? Het begint en het toont gewoon een zwart scherm, zonder de afbeelding van de smartphone te projecteren. Als dat gebeurt en je weet niet wat te doen, lees dan deze handleiding om te leren wat je moet doen om dingen op te lossen:

Het probleem: Project My Screen projecteert de afbeelding niet vanaf uw smartphone

Het probleem met de Project My Screen-app voor Windows is dat deze is ontworpen om alleen met USB 2.0-verbindingen te werken. Moderne smartphones met Windows 10 Mobile en USB-Type C-verbindingen gebruiken de USB 3.0-standaard. Daarom, als u de USB 3.0-verbindingskabel van uw smartphone aansluit op een USB 3.0 op uw Windows-computer en de Project My Screen-app start, krijgt u alleen een zwart scherm zoals hieronder.

De oplossing: gebruik een USB 2.0-poort of een USB 2.0-verlengkabel

Het mooie van de USB 3.0-standaard is dat deze achterwaarts compatibel is. Daarom sluit u de verbindingskabel van uw Windows 10 Mobile-smartphone aan op een USB 2.0-poort op uw Windows-computer, waarna deze werkt en ook de app Project My Screen.

Het kan echter gebeuren dat u geen USB 2.0-poort op uw Windows-computer of -apparaat hebt. Dit gebeurt vooral op hybride apparaten zoals de Surface Pro, waar u alleen USB 3.0-poorten beschikbaar hebt. Als dat het geval voor u is, dan is uw enige oplossing om een ​​USB 2.0-verlengkabel aan te schaffen. Je ziet zo'n kabel in de onderstaande afbeelding.

Hier is er een die je kunt vinden op Amazon.com en een andere die je kunt vinden op Amazon.co.uk. Zodra u de USB 2.0-verlengkabel hebt, sluit u de kabel van uw smartphone aan op deze kabel en vervolgens op het andere uiteinde van de verlengkabel in de USB 3.0-poort van uw Windows-computer. Omdat de verlengkabel werkt met USB 2.0, werkt de USB 3.0-poort op uw Windows-computer ook met USB 2.0.

Wanneer u vervolgens de app Project My Screen start, wordt u gevraagd om de schermprojectie toe te staan. Voer de nodige bevestigingen uit en de app Project My Screen toont wat er op het scherm van uw smartphone staat met Windows 10 Mobile.

Werkte het voor jou?

Heb je deze oplossing thuis geprobeerd? Werkte het voor jou? Kent u andere oplossingen voor dit probleem? Helaas moet Microsoft de Project My Screen-app repareren zodat deze werkt met USB 3.0-verbindingen, niet alleen met USB 2.0. Smartphones zoals Lumia 950 of Lumia 950 XL worden het meest gebruikt door zakelijke klanten die presentaties geven en dergelijke mensen moeten deze app mogelijk gebruiken om presentaties te geven via hun smartphones. Het is ook handig voor softwareontwikkelaars die werken aan het maken van apps voor Windows 10 Mobile.