Tutorial

Hoe het standaard afspeel- en opnameaudioapparaat in Windows te wijzigen

Een van de vele creatieve opties die in Windows zijn ingebouwd, is de mogelijkheid om allerlei soorten multimediabestanden op te nemen en af ​​te spelen. Het Windows-besturingssysteem maakt het eenvoudig om een ​​standaardapparaat te selecteren voor het opnemen en afspelen van audio. Maar wat als u liever heeft dat een ander apparaat wordt gebruikt in een lijst met apparaten met vergelijkbare mogelijkheden? U hebt bijvoorbeeld mogelijk een webcam en een microfoon op uw computer en u wilt dat de microfoon het standaard opnameapparaat is. Of misschien hebt u zowel een hoofdtelefoon als een luidspreker beschikbaar en wilt u dat de hoofdtelefoon het standaardapparaat voor het afspelen van audio is. Laten we eens kijken hoe u de standaardaudioapparaten op uw Windows-computer kunt wijzigen en hoe u bepaalde problemen kunt oplossen:

Wat wil je bereiken?

Voordat we wijzigingen aanbrengen, is het belangrijk om te weten waarmee we te maken hebben. Sommige Windows-pc's hebben bijvoorbeeld een groot beeldscherm met ingebouwde luidsprekers (die meestal van slechte kwaliteit zijn) en ook externe luidsprekers die op de pc zijn aangesloten. Mogelijk wilt u de externe luidsprekers gebruiken in plaats van de ingebouwde luidsprekers voor het afspelen van audio. We nemen audio op met behulp van microfoons, bijvoorbeeld, en spelen ze via luidsprekers. We kunnen ook geluiden opnemen van apparaten in de computer, zoals het optische station, en afspelen via een hoofdtelefoon. Veel mensen hebben meer dan één audioapparaat aangesloten (zoals de microfoon bij een webcam en een stand-alone microfoon plus een microfoon in een headset) en het is belangrijk om een ​​standaard te kiezen zodat het geluid wordt opgenomen en met de hoogste betrouwbaarheid wordt afgespeeld. Je wilt niet dat je stem klinkt alsof je in een lege gang bent, omdat je standaard de webcam-microfoon op drie voet afstand van je in plaats van de microfoon in je headset of op je bureau is. Voordat u verdergaat met deze zelfstudie, is het daarom belangrijk dat u heel duidelijk weet wat u wilt bereiken: welke audioapparaten wilt u voor elke taak gebruiken?

Waar wijzig je de standaard afspeel- of opnameapparaten in Windows?

De eenvoudigste en meest directe manier om uw afspeel- of opnameapparaat te wijzigen werkt op dezelfde manier in Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10. Het idee is om het venster Geluid te openen en toegang te krijgen tot de juiste lijst met apparaten, afhankelijk van wat u wilt doen .

Een manier om dit venster te openen is om het pictogram voor Sprekers in het systeemvak te vinden vanuit de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Klik vervolgens met de rechtermuisknop of houd ingedrukt.

In het menu dat wordt getoond, vindt u verschillende opties:

  • Open Volume Mixer - hiermee kunt u het geluidsniveau voor al uw open apps wijzigen.
  • Afspeelapparaten - toont een lijst met alle beschikbare afspeelapparaten. Als je je standaard afspeelapparaat wilt wijzigen, klik of tik je hier.
  • Opnameapparaten - toont een lijst met alle beschikbare opnameapparaten. Als u uw standaard opnameapparaat wilt wijzigen, moet u hier klikken of tikken.
  • Geluiden - toont een lijst met alle beschikbare geluiden en geluidsschema's in Windows. U kunt meer over dit onderwerp te weten komen door deze handleiding te lezen: Het geluidsschema aanpassen dat op uw Windows-computer wordt gebruikt.
  • Geluidsproblemen oplossen - deze optie is alleen beschikbaar in Windows 10. Hiermee opent u de wizard Problemen met audio oplossen oplossen.

In Windows 7 en Windows 8.1 is de laatste optie die beschikbaar is in het rechtermuisklikmenu anders dan Windows 10 en staat er "Volumeregelingopties" . Dit opent een venster met dezelfde naam waarin u bepaalt welke apparaten hun eigen volumeregelingopties in de volumemixer en op andere plaatsen laten zien.

Dit is natuurlijk niet de enige manier om het Sound- venster te openen.

Een andere effectieve methode is om het zoeken te gebruiken. Zoek bijvoorbeeld in Windows 10 naar het woord ' geluid' en klik of tik op het zoekresultaat voor geluid .

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en zoek naar "audioapparaten" . Klik of tik in de lijst met zoekresultaten op 'Audioapparaten beheren' .

In Windows 7 kunt u ook naar het Startmenu gaan en zoeken naar "audioapparaten". Klik in de lijst met zoekresultaten op het zoekresultaat voor "Audioapparaten beheren" .

Het Sound- venster dat verschijnt ziet er in alle drie de besturingssystemen hetzelfde uit: Windows 7, Windows 8.1 en Windows 10.

Dit is de plaats waar alle belangrijke instellingen worden gedaan, gerelateerd aan het wijzigen van uw standaardaudioapparaten. Nu u weet hoe u het venster Geluid opent, gaat u naar de tweede pagina van deze zelfstudie en leert u hoe u de standaard afspeel- of opnameapparaten in Windows kunt wijzigen.