Beoordeling

Cooler Master Storm QuickFire Ultimate Mechanisch toetsenbord Review

Cooler Master's CM Storm- merk is geen onbekende in de gamingwereld. De productlijn omvat veel gaming-randapparatuur, variërend van toetsenborden tot gamingmuizen, computerbehuizingen, hoofdtelefoons en muismatten. Vandaag bekijken we het meest "krachtige en complete mechanische gaming-toetsenbord in de QuickFire-lijn", om Cooler Master zelf aan te halen. Een zeer stevig, sober en ietwat elegant toetsenbord dat niet uit de weg gaat om indruk te maken met tientallen extra toetsen, maar vasthoudt aan de essentiële typervaring. Laten we duiken en zien wat de QuickFire Ultimate te bieden heeft:

Unboxing Het CM Storm QuickFire Ultimate Keyboard

Het toetsenbord wordt geleverd in een zwarte doos die is geverfd met een grote afbeelding van het toetsenbord aan de voorzijde en technische specificaties in verschillende talen op de achterkant. Op de voorzijde vindt u informatie over het type mechanische schakelaars dat wordt gebruikt. Het model dat we hebben getest, maakt gebruik van Cherry MX Brown-schakelaars en rode achtergrondverlichting. Deze productlijnen zijn verkrijgbaar in meerdere keuzemogelijkheden van schakelaars en achtergrondkleuren:

  • Blauwe schakelaar met rode achtergrondverlichting.
  • Blauwe schakelaar met blauwe achtergrondverlichting.
  • Bruine schakelaar met rode achtergrondverlichting.
  • Bruine schakelaar met witte achtergrondverlichting.
  • Rode schakelaar met rode achtergrondverlichting.

Zodra u de doos opent, vindt u het toetsenbord in een beschermende verpakking onder een plastic masker dat bedoeld is om transportschokken te absorberen.

Het toetsenbord heeft een zeer mooie matzwarte afwerking die geen ruimte laat voor vingerafdrukken.

Naast het toetsenbord vindt u ook een sleutelknoptrekker, de garantie en een snelstartgids. Het toetsenbord heeft geen speciale software nodig, dus er zit geen schijf met stuurprogramma in de doos.

Hardwarespecificaties

Het toetsenbord maakt gebruik van Cherry MX Brown-schakelaars die naar schatting meer dan 50 miljoen keer indrukken in beslag nemen en heeft ook de NKRO (N-Key Roll Over) -technologie voor onbeperkte gelijktijdige toetsaanslagen. Het assortiment van CM Storm QuickFire Ultimate omvat ook modellen met blauwe en rode schakelaars.

De toetsen zijn verwijderbaar en alle toetsen zijn van achteren verlicht door rode LED's. De achtergrondverlichting is configureerbaar en u kunt kiezen uit 5 niveaus en 3 modi.

De 1, 8 meter (70, 9 inch) lange gevlochten USB-kabel is afneembaar en de achterkant van het toetsenbord heeft ook een interessante functie voor kabelbeheer. U kunt het snoer zo instellen dat het aan de achterkant van het toetsenbord of aan een van de zijkanten naar buiten komt.

Het toetsenbord kan via een USB 2.0-poort op de pc worden aangesloten. De kabel is afneembaar en gebruikt een Mini-USB 2.0-poort om verbinding te maken met het toetsenbord.

We hebben het over een mechanisch toetsenbord, dus de QuickFire Ultimate is niet precies licht, weegt 1, 34 kg (1, 34 lbs). Het is echter een compact toetsenbord zonder extra knoppen om ruimte te nemen. De afmetingen van dit toetsenbord zijn 17, 9 x 6, 1 x 1, 2 inch (lengte x breedte x hoogte) of 45, 4 x 15, 5 x 31 centimeter.

U vindt de volledige set specificaties van dit toetsenbord hier: QuickFire Ultimate - Specificaties.

De CM Storm QuickFire Ultimate gebruiken

We noemden in onze recensie van de ASUS Strix Tactic Pro dat het kiezen van een mechanisch toetsenbord een vrij ingewikkelde ervaring kan zijn, afhankelijk van je behoeften en smaken.

We hebben de CM Storm QuickFire Ultimate in verschillende spellen gebruikt: Counter-Strike: Global Offensive, Diablo 3, World of Warcraft, Batman: Arkham Origins en Assassin's Creed: Black Flag . Het toetsenbord werkte perfect in elk van hen. Er was geen nevenbeelden en alle commando's werden onmiddellijk geregistreerd. Er is echt niets om te bekritiseren in termen van reactievermogen.

Natuurlijk hebben we het ook gebruikt om meerdere artikelen te schrijven en allerlei soorten kantoorgerelateerd werk te doen. De typervaring op de QuickFire Ultimate is geweldig en we gaan zelfs zover dat we kunnen zeggen dat dit toetsenbord waarschijnlijk voor de meeste gebruikers geschikt is, evenals voor vele soorten hybride toepassingen.

Hoewel er geen speciale multimedia- of macrotoetsen aanwezig zijn, fungeren de 12 functietoetsen ook als multimediatoetsen. F1 tot F4 dienen als knoppen voor de achtergrondverlichting, F5 tot F8 zijn dubbel als afspeelknoppen, terwijl F9 tot F11 het volumeniveau kunnen regelen. U hebt toegang tot al deze functies in combinatie met de Fn-toets.

Een zeer interessante functie is dat als u de Fn-toets gedurende 3 seconden ingedrukt houdt, deze ingeschakeld blijft. Houd hem opnieuw 3 seconden lang ingedrukt om hem uit te schakelen. U krijgt een melding wanneer de functie actief is via de achtergrondverlichting van de Fn-toets. Als dit is ingeschakeld, is de achtergrondverlichting aan. Zo niet, dan is het uitgeschakeld. Dit is vooral handig als u het volume of de afspeelknoppen wilt gebruiken zonder twee toetsen ingedrukt te houden.

De bovenste rij van het numpad bevat ook vier verschillende instellingen voor navraag: 8 ms, 4 ms, 2ms en 1ms. Deze komen overeen met pollingsnelheden van 1000Hz, 500Hz, 250Hz en 125Hz.

Sprekend van multifunctionele toetsen, de Insert en Delete-toetsen verdubbelen ook als NKRO / 6KRO-switches. Er is echter ook een groot nadeel, aangezien de QuickFire Ultimate er niet in slaagt om u visueel op de hoogte te stellen van welke rollover-modus actief is of welke polling-snelheid op dit moment wordt ingesteld, terwijl alle toetsen gelijk verlicht zijn. Aangezien er geen software beschikbaar is voor dit toetsenbord, zal je uiteindelijk een raadspelletje spelen voor deze instellingen. Een functie die door gamers zeker zal worden gewaardeerd, is de mogelijkheid om de Windows-toets volledig uit te schakelen tijdens het spelen van games. U kunt dit bereiken door op Fn + F12 te drukken (of alleen F12 als Fn altijd aanstaat). Gelukkig licht de F12-toets alleen op als de Windows-toets is ingeschakeld, dus je weet wanneer hij aan of uit staat. De achtergrondverlichting zorgt ook voor een leuke touch en je kunt kiezen uit vijf intensiteitsniveaus en drie verlichtingsmodi: volledig aan, ademend effect of alleen de richtingstoetsen, logo, Fn en W, A, S, D.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De algemene ervaring met het gebruik van de CM Storm QuickFire Ultimate is echt goed. Dit toetsenbord is een geweldige tool voor zowel gaming als normaal kantoorwerk. De geluidsniveaus zijn redelijk, de lay-out is compact en werken ermee voelt gewoon geweldig.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Cooler Master heeft een geweldig toetsenbord geleverd met een sober ontwerp dat er professioneel uitziet. We hielden ervan om het Cooler Master Storm QuickFire Ultimate Mechanisch Toetsenbord te gebruiken en we vonden het moeilijk om nadelen te vinden. Afgezien van het ontbreken van enige manier om u te informeren over de polling-snelheid en de veranderingen in de rollover, is de QuickFire Ultimate een geweldig toetsenbord voor zowel gamers als niet-gamers. We raden u aan het eens te proberen, vooral als u op zoek bent naar een mechanisch toetsenbord dat compact, elegant is en de klus klopt zonder extra toetsen en functies die u mogelijk niet nodig hebt. Hardcore-gamers zouden echter moeten kijken naar andere modellen, zoals de ASUS Strix Tactic Pro die we een tijdje terug hebben bekeken, vooral omdat je macrosleutels en -profielen nodig hebt, iets dat de QuickFire Ultimate niet biedt.