Bij Digital Citizen hebben we de Nokia Lumia 620 geprezen, zijn geweldige prijs en prestaties. Helaas was die telefoon in veel landen niet beschikbaar. De Nokia Lumia 520 is echter overal beschikbaar en het is ook de best verkochte smartphone met Windows Phone 8. Laten we eens kijken of de populariteit ervan verdiend is en of je zou moeten overwegen om het ook te kopen.
Hardwarespecificaties & verpakking
De Nokia Lumia 520 deelt wat hardware-eigenschappen met de Lumia 620: dezelfde 5MP-camera aan de achterzijde, dezelfde Qualcomm Snapdragon S4 dual-coreprocessor met 1.0 GHz, 8 GB opslagruimte, 512 MB RAM en een MicroSD-sleuf. Maar hoewel het goedkoper is, is de Nokia Lumia 520 iets lichter - 124 gram in plaats van 127 gram op de Lumia 620, hij heeft een iets groter scherm (4 "in plaats van 3, 8"), hij is dunner - 9, 9 mm in plaats van 11 mm, het heeft een iets betere batterij - 1430 mAh in plaats van 1300 mAh en het heeft een hardware FM-radio-chip, terwijl de Lumia 620 dat niet doet.
Maar in termen van nadelen heeft het geen camera aan de voorzijde zoals de Lumia 620. Ook heeft de achteruitrijcamera geen flits. Het scherm is een gemiddeld IPS-lcd-paneel met een resolutie van 480x800, met een lagere kwaliteit dan die van de Lumia 620. De volledige lijst met hardwarespecificaties vindt u hier. Het pakket bevat de standaardcomponenten die u zou verwachten: de telefoon, de hoes, de batterij, hoofdtelefoons, een USB-kabel, een oplader en de documentatie van de telefoon. Als je een unboxing-video wilt bekijken, gebruik dan die hieronder.
Het bevat ook een korte visuele vergelijking met de Lumia 620.
Ontwerp- en bouwkwaliteit
De Nokia Lumia 520 voelt heel licht in je hand. Het past perfect, zelfs in kleinere handen en zakken. De hoesjes echter - ze vallen meteen af als de telefoon valt, dus wees voorzichtig. Een vervelende daling kan de telefoon relatief gemakkelijk beschadigen. Het voordeel van de covers is dat ze gemakkelijk kunnen worden gewijzigd, dat ze betaalbaar zijn en dat ze verkrijgbaar zijn in een groot aantal kleuren. Hieronder ziet u alle covers die nu beschikbaar zijn voor deze smartphone.
De lay-out van de knop is hetzelfde als bij alle andere Lumias, wat geweldig is. Het is heel gemakkelijk om je telefoon te ontgrendelen met slechts één vinger, waardoor het maken van screenshots een fluitje van een cent is en dat geldt ook voor de andere dingen die je kunt doen met de beschikbare knoppen.
Het scherm is van relatief lage kwaliteit en de zwart-wit niveaus zijn niet geweldig. De Lumia 620 is absoluut beter in dit opzicht. Maar in vergelijking met andere goedkope smartphones (vooral die met Android), doet het vrij goed werk. Ik vond het leuk dat je de sensoren van het scherm op hoge gevoeligheid kunt instellen, wat betekent dat je de telefoon kunt gebruiken als je handschoenen draagt. De meeste low-end smartphones kunnen daar niet over opscheppen.
De zichtbaarheid buitenshuis is behoorlijk en u kunt uw telefoon buitenshuis gebruiken, tenzij er veel zonlicht in uw omgeving is. Het zien van wat wordt weergegeven, zal dan een beetje moeilijk zijn. Ik ben tevreden met de bouwkwaliteit en het ontwerp van de telefoon. Het is erg moeilijk om iets beters te vinden op zijn prijs.
De telefoonervaring op de Nokia Lumia 520
De telefoonervaring op de Lumia 520 lijkt veel op die op de Lumia 620. De gesprekskwaliteit is OK, terwijl de signaalsterkte niet zo groot is als op geavanceerde apparaten, maar goed genoeg om geen probleem te vormen. Vanwege de poly carb-cover kunnen mensen je gesprekken relatief gemakkelijk horen, omdat het geluid erdoorheen gaat. Als u meer privégesprekken wilt voeren, mag u het maximale volume niet gebruiken tijdens telefoongesprekken. De audiokwaliteit is behoorlijk. Helaas is de equalizer niet beschikbaar of werkte deze niet op mijn testapparaat, hoewel ik het audiosegment onder Instellingen kon vinden en openen. Ik kon zonder problemen naar muziek luisteren en video's bekijken. Ook is de audio-aansluiting iets beter dan die op de Lumia 620. Ik had geen problemen met het aansluiten van de hoofdtelefoon en er waren geen geluidsproblemen veroorzaakt doordat de stekker niet volledig was aangesloten.
De achteruitrijcamera produceert redelijke resultaten voor een goedkope smartphone. Het is duidelijk dat het niet te vergelijken is met hogere Lumias omdat het de Pureview-technologie niet gebruikt. Daarom zijn de resultaten bij weinig licht niet geweldig. Bovendien zorgt het feit dat er geen flitser is voor dat u bij weinig licht niet echt kunt fotograferen. Ik merkte dat de resultaten merkbaar beter zijn bij het gebruik van gespecialiseerde apps zoals Nokia Panorama en Smart Shoot, dan bij het gebruik van de eenvoudige Camera- app.
In scenario's voor licht gebruik kan de batterij maximaal 3 dagen meegaan. Als u geen games speelt of video's bekijkt, raakt de batterij behoorlijk snel leeg, dit kan tot twee dagen duren. In geval van zwaarder gebruik, verwacht het dagelijks te moeten opladen.
Nokia Apps voor Windows Phone 8
Sinds de laatste keer dat ik een Nokia Lumia-telefoon heb getest, ben ik blij dat de Lumia-app-collectie groeit en groeit met meer functies. Zo is de app App Highlights omgevormd tot App Social - een betere app voor het ontdekken van games, apps en content. De nieuwe app maakt ook gebruik van sociale ingangen van zijn gebruikers om lijsten weer te geven met de apps en games die u zou moeten proberen.
Er zijn ook nieuwe games en apps toegevoegd, zodat gebruikers nog een reden hebben om de Nokia-collectie regelmatig te bekijken. De Storage Check- functie is ook aanwezig op de Lumia 520 en het is net zo nuttig als het ooit was voor het beheren van de beschikbare ruimte op uw telefoon.
Nokia blijft geweldige exclusieve apps aanbieden aan zijn gebruikers, waardoor hun smartphones waardevoller zijn dan die van hun concurrenten in de Windows Phone-ruimte.
Prestaties in benchmarks
De eerste benchmark die ik gebruikte was MultiBench 2. Het meet de prestaties van de processor (CPU-test), hoe snel gegevensoverdrachten van en naar de opslagruimte, hoe snel het geheugen en de videochips op elke smartphone zijn. Hieronder ziet u de behaalde scores. Nokia Lumia 520 presteert vergelijkbaar met andere betaalbare Windows Phones (HTC 8S, Lumia 620 en 720) - de gerapporteerde verschillen zijn erg klein.
WP Bench test dezelfde dingen op een andere manier. Deze test kon echter enkele prestatieverschillen tussen de Lumia 520 en zijn concurrenten onthullen. Meer in het bijzonder was de CPU-score 5% lager dan die van de HTC 8S.
Hieronder ziet u de resultaten voor de grafische-, opslag- en geheugentests. De prestatiekloof tussen de Lumia 520 en 620 is klein genoeg om niet op te merken. HTC 8S presteerde echter beter in de opslag- en geheugentests .
Vervolgens heb ik de webbrowsersnelheid op de Lumia 520 getest met Sunspider. Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien, presteert het net zo goed als zijn naaste concurrenten.
De opstarttijd op de Lumia 520, op 41 seconden, is beter dan die van de HTC 8S en Lumia 620.
Tijdens het uitvoeren van de WP Bench- batterijtest, duurde de Lumia 520 3 uur en 7 minuten.
Een sterk resultaat!
Product Nominaal 4/5Vonnis
De Nokia Lumia 520 is een geweldige low-end smartphone. Op zijn prijsniveau zal het erg moeilijk zijn om iets beters en nog moeilijker te vinden om een smartphone te vinden die zo snel en soepel is als je hem gebruikt. Het is licht, klein, gemakkelijk te gebruiken en Windows Phone kan zonder veel haperingen worden uitgevoerd, in tegenstelling tot low-end Android-smartphones. Als u op zoek bent naar een goede en betaalbare smartphone, kunt u overwegen om een Nokia Lumia 520 te kopen.