Beoordeling

Herziening van TP-LINK HS100: de betaalbare slimme stekker met WiFi-connectiviteit!

Smart-plug-ins kunnen vele nuttige functies bieden, zoals beheer op afstand, realtime statistieken van uw energieverbruik, hulpmiddelen die simuleren dat u thuis bent wanneer u dat niet bent, enzovoort. Ze zijn echter vaak een stuk duurder dan hun 'domme' tegenhangers. Als u een slimme plug wilt gebruiken die ook betaalbaar is, moet u naar TP-LINK HS100 kijken. De prijs is lager dan bij andere vergelijkbare apparaten en biedt een aantal handige functies. Lees deze recensie om onze mening over dit apparaat te bekijken en aan te geven of het aan uw behoeften voldoet:

Waar is de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker goed in?

TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker is een betaalbaar, slim apparaat voor thuis waarmee u energie kunt besparen, uw apparaten op afstand kunt bedienen terwijl u op reis bent en acties kunt instellen die handig zijn in verschillende situaties, ook wanneer u niet thuis bent thuis, en je wilt dat het lijkt alsof je thuis bent.

Voors en tegens

De TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker heeft verschillende voordelen:

 • Het is klein en licht
 • Het is gemakkelijk te gebruiken en in te stellen
 • U kunt de smart plug op afstand bedienen, zelfs als u niet thuis bent, vanaf uw smartphone
 • U kunt het gebruiken om energie te besparen en uw elektriciteitsrekening te verlagen
 • Het biedt handige functies zoals de modus Afwezig of het schema voor de werking ervan
 • Het is geïntegreerd met Amazon Alexa en Google Assistant

Er zijn ook enkele minpunten te overwegen, waarvan sommige belangrijk zijn:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
 • Deze slimme plug biedt geen energiemonitoringsrapporten
 • Er is geen app voor Windows en geen website voor het op afstand bedienen van de TP-LINK HS110, alleen een smartphone-app
 • Het cloudgebaseerde ecosysteem van TP-LINK mist beveiligingsfuncties zoals tweestapsverificatie. Er is ook geen PIN- of vingerafdrukbeveiliging voor de Kasa voor mobiele app.
 • Voor de mobiele Android-app moet toegang tot minder informatie zijn vereist
 • De timer, de planner en de afwezigheidsmodus kunnen conflicteren met elkaar als u niet voorzichtig bent met het instellen
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

De TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker is het meest betaalbare apparaat in zijn soort uit de portfolio van TP-LINK. Het werkt goed, het is eenvoudig in te stellen en te gebruiken en het levert alles wat het belooft. Omdat het model echter betaalbaarder is, biedt het minder "slimme" functies dan TP-LINK HS110, met als grootste nadeel dat je geen realtime monitoring en rapportage van energie krijgt. Ook de aanpak die TP-LINK heeft genomen met betrekking tot beveiliging, heeft enkele verbeteringen nodig. Als je deze minnen niet erg vindt, is de TP-LINK HS100 een perfecte startkeuze voor diegenen die een slimmere stekker willen, voor een betaalbare prijs.

Unboxing van de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker

De TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker wordt geleverd in een kleine witte doos met bovenaan een foto van het apparaat, naast de naam en het bedrijfslogo.

Aan de zijkanten van de doos krijgt u een presentatie van de beste eigenschappen van deze slimme stekker en enkele instructies voor het instellen ervan. Wanneer u de doos opent, ziet u de slimme stekker, de snelstartgids, technische ondersteuningsinformatie, een folder over de mobiele Kasa -app die wordt gebruikt om de slimme stekker te bedienen en de garantie.

De unboxing-ervaring is snel en aangenaam. Er zijn geen accessoires meegeleverd met de slimme stekker.

Hardwarespecificaties en ontwerp

De TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker kan alleen werken met de 802.11 b / g / n-netwerkstandaarden. We willen dat het ook 802.11ac draadloze connectiviteit bood.

Het kan goed werken bij temperaturen variërend van 32 ° F of 0 ° C tot 104 ° F of 40 ° C, en een relatieve luchtvochtigheid tussen 5% ~ 90%, waardoor het geschikt is voor veel huizen en kantoren. Wat de grootte betreft, is de stekker vrij klein, met 3, 9 x 2, 6 x 2, 5 inch of 100, 3 x 66, 3 x 64 millimeter in hoogte, breedte en diepte. Het totale gewicht is slechts 4, 34 ounce of 123, 3 gram. Als je naar deze specificaties kijkt, zijn ze identiek aan hun grotere broer: TP-LINK HS110.


De TP-LINK HS100 smart plug heeft twee knoppen: één aan de bovenkant voor het resetten van de standaardconfiguratie en de tweede knop aan de voorkant. Deze heeft een WiFi-pictogram, dat de connectiviteit weergeeft, en een aan / uit-pictogram. Je drukt erop om alles wat erop is aangesloten aan en uit te schakelen.

De TP-LINK HS100 smart plug kan alleen volledig worden gebruikt als u een smartphone met Android of iOS hebt. Het kan niet worden geconfigureerd vanaf apparaten met Windows en er is geen manier om het vanaf internet te configureren, zelfs als u het via uw smartphone verbindt met de TP-LINK-cloud. U moet de Kasa voor mobiele app installeren, gemaakt door TP-LINK, die werkt met Android 4.1 of hoger en iOS 8 of nieuwer.

Nadat u de slimme stekker op uw smartphone hebt geconfigureerd, kunt u de werktijden van de TP-LINK HS100 plannen en de afwezigheidsmodus instellen, die simuleert dat iemand thuis is terwijl u niet thuis bent. Je kunt de slimme plug ook bedienen met je stem, met Amazon Echo (als je thuis zo'n apparaat hebt) of met Google Assistent.

Ga voor meer informatie over de officiële specificaties van dit apparaat naar deze pagina: Specificaties TP-LINK HS100.

Instellen en gebruiken van de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker

Neem de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker en steek hem in het stopcontact waarop u hem wilt gebruiken. Verbind vervolgens het apparaat of de apparaten die u wilt bedienen met de smart plug. Als u de slimme plug wilt gebruiken, installeert u op uw smartphone de Kasa voor mobiele app voor Android of iOS. Als u de Kasa- app niet installeert, zal TP-LINK HS100 zich gedragen als elke andere "domme" plug.

Helaas heeft de Kasa voor mobiele app toegang tot veel dingen nodig, te beginnen met uw locatie, uw bestanden, informatie over draadloze verbindingen en apparaat-ID en oproepinformatie. Dit is volgens ons vrij veel, en de app zou minder toegang moeten hebben.

Vervolgens moet u een account maken op de TP-LINK-cloud om de smart plug op afstand te bedienen. Nadat u uw account hebt geverifieerd, kunt u al uw slimme TP-LINK-apparaten, inclusief de slimme plug, configureren.

Zodra de Kasa voor mobiele app de TP-LINK HS100 slimme stekker detecteert, kunt u een naam ervoor instellen, een pictogram en deze aansluiten op uw draadloze netwerk. Nadat al deze stappen zijn uitgevoerd, kunt u de status van de smart plug bekijken en de functies ervan activeren en configureren.

De gebruikersinterface van de app is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Het is echter alleen beschikbaar in het Engels. U kunt de mobiele app gebruiken om de looptijd van de slimme stekker te bekijken, de planning ervan, de afwezigheidsmodus en de timer in te stellen. U kunt ook de standaardinstellingen wijzigen.

In tegenstelling tot de duurdere TP-LINK HS110 slimme stekker, krijgt u geen realtime statistieken over de kracht die deze wordt gebruikt door het apparaat dat is aangesloten op uw slimme stekker. U ziet ook niet het totale verbruik, alleen runtime-statistieken. Deze ontbrekende functie verminderde voor ons de aantrekkingskracht van TP-LINK HS100, omdat we deze informatie wilden zien.

Helaas zijn er conflicten tussen de beschikbare modi. Met de timer kunt u bijvoorbeeld de slimme stekker na een bepaalde tijd in- of uitschakelen en deze zal de modus Afwezig vervangen totdat de timer is voltooid. Als er een conflict is tussen het schema en de timer, wordt de slimme plug ook uitgevoerd op basis van wat eerder begint. Let er daarom bij het instellen van deze functies op dat ze niet met elkaar in conflict komen. Anders krijg je mogelijk fouten of ongewenste resultaten.

Bij het gebruik van de Kasa voor mobiele app hadden we geen problemen bij het configureren van alle beschikbare instellingen.
Er zijn er niet veel, en ze zijn gemakkelijk te veranderen. We hebben ook met succes succesvolle firmware-updates gemaakt. Elke gebruiker zou dit moeten kunnen doen zonder enige gespecialiseerde technische kennis.

Hoewel de TP-LINK HS100 slimme stekker op zich al een goed apparaat is, hebben we wel kritiek op het cloudgebaseerde ecosysteem van TP-LINK: de Kasa voor mobiele app maakt verbinding met de TP-LINK-cloud en verstuurt gegevens naar die cloud, controle voor al uw slimme apparaten voor thuisgebruik. Als u echter de TP-LINK Cloud-website opent en verifieert met uw account, is er niets nuttigs te vinden. Er wordt u verteld dat er geen camera in uw account staat en dat is het dan. Je zou al je smart home-apparaten ook op hun website kunnen bekijken en beheren. Ook is de beveiliging van de TP-LINK-cloud zwak en heeft deze geen tweefactorverificatie. Een ander probleem is dat Kasa voor mobiel geen toegangscode, vingerafdrukverificatie of een andere vorm van bescherming heeft. Als iemand anders uw hand op uw smartphone heeft, kunnen ze eenvoudig uw smart home-apparaten bedienen, waaronder de TP-LINK HS100 smart plug.

Een ander klein minpuntje van de TP-LINK HS100 slimme plug is dat je het licht 's nachts niet kunt dimmen, wat voor sommige gebruikers hinderlijk kan zijn. Het zou leuk geweest zijn om deze functie beschikbaar te hebben voor configuratie, althans in de mobiele app, of zelfs een fysieke knop om de lichten uit te doen.

De TP-LINK HS100 slimme plug werkt goed en levert alles wat het belooft in de officiële specificaties. Het is ook eenvoudig te configureren en te gebruiken voor iedereen, of het nu een beginner of een expert is. Er zijn echter enkele zwakke punten met betrekking tot beveiliging en het feit dat het geen real-time statistieken biedt over de kracht die het gebruikt, beperkt zijn aantrekkingskracht in vergelijking met TP-LINK HS110 .

Wat is jouw mening over de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker?

Nu u ons oordeel kent over de TP-LINK HS100 slimme wifi-stekker en hoe deze zich verhoudt tot zijn duurdere broer - TP-LINK HS110, laat ons weten wat u ervan vindt. Is het nuttig voor jou? Wilt u meer functies? Als je deze slimme plug hebt gebruikt, wat was je ervaring ermee? Voel je vrij om hieronder commentaar te geven.