Tutorial

Hoe de wachtwoorden te beheren die door de Internet Explorer-app zijn opgeslagen

Gebruikers die met een groot aantal services op internet werken, weten dat elke keer dat u een bepaalde service of website bezoekt vervelend is om in te loggen. Om deze reden bieden moderne webbrowsers u de mogelijkheid om uw wachtwoorden te laten opslaan en automatisch de login voor u aan te vullen bij de volgende keer dat u een website bezoekt. In dit artikel laten we zien hoe u uw opgeslagen wachtwoorden beheert wanneer u de Internet Explorer- app voor Windows 8.1 gebruikt.

Hoe u wachtwoorden kunt opslaan bij het gebruik van de Internet Explorer-app

Met de Internet Explorer- app kunt u de wachtwoorden onthouden voor websites die u bezoekt. U zult echter nooit uw opgeslagen wachtwoorden zien, waardoor deze aanpak veiliger wordt als iemand anders uw hand op uw computer krijgt, omdat zij nooit uw wachtwoord kunnen zien, zoals in Firefox of Chrome als u geen wachtwoord had ingesteld Master wachtwoord.

Als u wilt weten hoe de Internet Explorer- app toestemming vraagt ​​om uw wachtwoorden op te slaan, leest u het gedeelte Wijzigen van het gedeelte Wachtwoord van Internet Explorer in dit artikel.

Telkens wanneer u probeert in te loggen op een website en u een gebruikersnaam en wachtwoord invoert, wordt een dialoogvenster weergegeven waarin om toestemming wordt gevraagd om uw wachtwoord op te slaan.

U kunt een van de volgende opties kiezen:

  • Ja - de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u zojuist hebt ingevoerd, worden opgeslagen door de browser en de volgende keer dat u probeert in uw account op die website te komen, wordt het aanmeldingsformulier automatisch aangevuld.
  • Niet voor deze site - de browser zal nooit opnieuw toestemming vragen om uw inloggegevens van deze website op te slaan.
  • Vraag het me later - de browser zal uw gegevens voorlopig niet opslaan, maar zal het dialoogvenster openen als u de volgende keer probeert in te loggen op die website.

Hoe u uw opgeslagen wachtwoord beheert in de Internet Explorer-app

Met de Internet Explorer- app ziet u een lijst met alle accounts die door de browser worden opgeslagen en geeft u de kans om ze te beheren.

Om naar je opgeslagen wachtwoorden te gaan, open je de Internet Explorer- app en breng je de charms aan. Selecteer Instellingen en vervolgens Opties . Blader vervolgens omlaag naar het gedeelte Wachtwoorden en druk op de knop Beheren .

Hier kunt u een lijst bekijken met elke website waarvoor de browser uw inloggegevens heeft opgeslagen.

Om uw opgeslagen accountinformatie voor een bepaalde website te bekijken, hoeft u alleen maar op de vermelding in de lijst te klikken of te tikken.

Zoals u ziet, is de beschikbare informatie de accountnaam, die de website bevat waarvoor het wachtwoord is opgeslagen en de gebruikersnaam voor dat account. U hebt geen directe toegang tot het opgeslagen wachtwoord.

Als u ervoor kiest om het item te verwijderen, klikt of tikt u op de knop Verwijderen onder de accountdetails.

Conclusie

Voor sommige mensen is het een moeilijke taak om alle wachtwoorden voor hun accounts te onthouden, vooral voor websites die ze niet vaak bezoeken. Om deze reden biedt elke browser, inclusief de Internet Explorer- app, de mogelijkheid om uw wachtwoorden te onthouden. Dit kan u echter in gevaar brengen als iemand anders uw computer gebruikt, omdat de aanmeldingsformulieren automatisch worden ingevuld door de browser, waardoor uw gast met één klik geen toegang heeft tot uw accounts. Om ervoor te zorgen dat uw inloggegevens veilig zijn, raden we u aan om gespecialiseerde software zoals LastPass te gebruiken, zodat u slechts één wachtwoord voor al uw accounts hoeft te onthouden.