Beoordeling

Mondly bekijken: leer nieuwe talen in een browser of een mobiele app

We hebben onlangs het genoegen gehad om een ​​taalleermethode, Mondly genaamd, te testen. Het helpt je nieuwe talen te leren met je favoriete webbrowser of een app op je iPhone of Android-smartphone. We houden ervan nieuwe dingen te leren, dus we wilden graag zien hoe Mondly werkt en of het je echt kan helpen om met gemak een nieuwe taal te leren. Na het een tijdje te hebben gebruikt, zijn hier onze indrukken:

OPMERKING: Mondly heeft nu een tijdelijke promotie van school tot school met 50% korting. U kunt hier profiteren van, hier. Buiten deze promotie kunnen lezers van Digital Citizen een Mondly-abonnement kopen, met 30% korting. U kunt een Premium 1 taal - maandabonnement kopen met 30% korting, of u kunt de promocode van digitalcitizen30 gebruiken bij aankoop van een ander plan om te profiteren van deze korting.

Mondly: voor wie is het goed?

Mondly is een uitstekende keuze voor mensen die:

 • Wil je nieuwe talen leren met behulp van hun computers, smartphones of tablets
 • Wil je een nieuwe taal leren door hun moedertaal als uitgangspunt te gebruiken
 • Heb geen tijd voor lange lessen en wil een nieuwe taal leren, meestal in hun vrije tijd, een paar minuten per dag

Voors en tegens

Mondly heeft veel goede dingen die ervoor gaan:

Waar te kopen

Koop nu
 • Het biedt een lange lijst met talen die u kunt leren: 33 om preciezer te zijn
 • Het werkt op veel platforms en apparaten: webbrowsers, Android en iOS
 • Je kunt het gebruiken als een gratis gebruiker of met een premium lidmaatschap
 • De premium-inhoud omvat 250 lessen, 36 vocabulaire-bouwers, dagelijkse lessen, wekelijkse quizzen, maandelijkse uitdagingen, spraakherkenning en grammaticalessen
 • De lessen behandelen de meest realistische situaties, variërend van dingen als Hello, tot familie, romantiek, seizoenen, reizen, transport, sport, eten en drinken, zaken enzovoort
 • Het gebruikt moedertaalsprekers voor de spraakopnamen en dat betekent een juiste uitspraak
 • Het bevat een chatbot die je kunt gebruiken om gesprekken met een echte persoon te simuleren

Het enige minder positieve aspect is het feit dat je toegang krijgt tot alles wat Mondly te bieden heeft, je moet voor een abonnement betalen. Toch vinden we niet dat het premium-lidmaatschap prijzig is, gelet op het aantal talen en lessen dat het biedt.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

Wij zijn dol op Mondly en we geloven dat het een goed begin kan zijn voor iedereen die een nieuwe taal wil leren. Er zijn veel lessen en functies om je te helpen leren, en ze behandelen situaties uit het echte leven. Hoewel we nog niet kunnen zeggen dat je Mondly kunt gebruiken om een ​​nieuwe taal volledig te leren met al zijn nuances, vinden we dat het een veelbelovend begin is. Aangezien het ook grammaticalessen bevat, kan Mondly je nieuwe talen leren, net als in een klaslokaal. We bevelen het aan aan iedereen die op zijn minst op een fundamenteel niveau een nieuwe taal wil kunnen spreken. En als u echt toegewijd bent om dat te doen, is de prijs die het vraagt ​​voor al zijn premium-inhoud ongetwijfeld de moeite waard.

Wat is Mondly?

Mondly is een service die is bedoeld om u te helpen nieuwe talen te leren. U kunt het in een webbrowser op elke pc gebruiken. Je kunt ook zijn apps downloaden van de Play Store als je een Android-smartphone of -tablet gebruikt, of vanuit de App Store als je een iPhone of iPad gebruikt. Mondly werd gelanceerd in 2013 en nu, in 2018, zegt het dat het meer dan 30 miljoen gebruikers in meer dan 190 landen heeft.

Mondly's belangrijkste kenmerk is dat je 33 verschillende talen kunt leren in 33 eigen talen. Wat betekent dat? Welnu, het betekent dat als uw moedertaal een van de 33 is die door Mondly wordt ondersteund, u deze kunt gebruiken om een ​​nieuwe taal te leren. Je bent niet beperkt tot een beperkt aantal primaire talen. U hoeft bijvoorbeeld geen Engels te leren om Grieks te leren. Als uw moedertaal Portugees is, kunt u Portugees gebruiken om Grieks te leren, omdat Mondly u rechtstreeks vanuit het Portugees naar het Grieks vertaalt.

Mondly kan u helpen een van deze 33 talen te leren: Brits Engels, Amerikaans Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Japans, Koreaans, Chinees, Turks, Arabisch, Perzisch, Hebreeuws, Portugees, Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Fins, Grieks, Roemeens, Afrikaans, Kroatisch, Pools, Bulgaars, Tsjechisch, Hongaars, Oekraïens, Vietnamees, Hindi, Indonesisch.

Het is een lange lijst als je het ons vraagt, en het behandelt de meeste van de meest gebruikte talen die we tegenwoordig over de hele wereld spreken.

Welke inhoud heb je en hoeveel kost het?

Ongeacht welk apparaat of welke browser u gebruikt, Mondly geeft u toegang tot dezelfde inhoud. Er zijn echter twee verschillende soorten inhoud beschikbaar: gratis en premium. Om toegang te krijgen, moet je een account aanmaken. Als een gratis gebruiker heeft u toegang tot:

 • Het eerste deel van Mondly, dat 6 lessen, een gesprek, een vocabulaire-sectie en een Chatbot-gesprek bevat (waarin je met een bot praat in de nieuwe taal die je aan het leren bent)
 • Elke dag een nieuwe les
 • Wekelijkse quizzen en maandelijkse uitdagingen

Als u een abonnement op Mondly koopt, krijgt u toegang tot veel meer functies:

 • 250 lessen die worden georganiseerd op basis van onderwerpen
 • 33 gesprekken
 • 36 vocabulaire bouwers
 • Dagelijkse lessen (365 lessen per jaar), wekelijkse quizzen en maandelijkse uitdagingen
 • Spraakherkenning die u helpt de uitspraak te leren
 • Conjugatietafels en grammaticalessen

Het Premium-lidmaatschap kost $ 9, 99 per maand of $ 47, 99 per jaar.

Eerste indrukken of hoe je met Mondly een nieuwe taal kunt leren

Onze eerste ontmoeting met Mondly was in een webbrowser. We bezochten de officiële website - Mondly.com - en we zagen dit:

U hoeft alleen maar de taal te selecteren die u spreekt en degene die u wilt leren. Dan laat Mondly je meteen zien hoe het is om die nieuwe taal te leren door een gesprek te beginnen. Het ziet er echt gemakkelijk uit!

Ongeacht of u een betaald abonnement hebt of als u een gratis gebruikersaccount gebruikt, u krijgt dezelfde soort lessen in de zelfstudie: woorden over correcte antwoorden verplaatsen, zinnen vertalen, juiste woorden over de juiste afbeeldingen slepen, enzovoort . Aan het einde van elke les krijg je punten, ga je naar de volgende niveaus, enzovoort.

Toen we eenmaal zagen hoe Mondly eruit zag in een webbrowser, waren we benieuwd of er verschillen zijn tussen de Android- en iOS-apps. Zoals we al snel ontdekten, zien en werken de apps precies hetzelfde.

Onze eerste ontmoeting met Mondly was onverwacht snel. Zowel in de webbrowser als op een iPhone of een Android-smartphone is Mondly gemakkelijk te gebruiken. U bezoekt de website of installeert en opent de app op uw smartphone / tablet, kiest welke taal u spreekt en degene die u wilt leren, en Mondly begint meteen met het aanleren van uw basisprincipes. Het is naar onze mening een goed begin.

Mondly gebruiken, of hoe het is om met Mondly een nieuwe taal te leren

Allereerst moeten we vermelden dat we Mondly gebruikten met een betaald abonnement, dus we hadden toegang tot alle beschikbare premium content. Als u de Mondly als een gratis gebruiker gebruikt, hebt u geen toegang tot elke les en tot alle functies die deze biedt.

We hebben Mondly geprobeerd door Amerikaans Engels te gebruiken als de taal die we spreken en Duits als de taal die we willen leren. Tijdens onze eerste week dat we het hebben gebruikt, heeft Mondly een aantal Hello- lessen doorlopen waarin we hebben leren zeggen, nou, hallo! Maar ook hoe te zeggen wie we zijn, andere mensen vragen wat hun naam is, enzovoort. Dit waren eenvoudige lessen die we vrij snel konden doorstaan.

Mondly gebruikt veel afbeeldingen en geeft woorden weer in beide talen (degene die u spreekt en degene die u wilt leren). Wanneer het ze op je scherm laat zien, spreekt het ook in beide talen, waardoor het redelijk gemakkelijk te onthouden is wat een bepaald woord of zin in de nieuwe taal wordt gesproken. Dat zou je later ook moeten helpen met je uitspraak.

Mondly vraagt ​​je om zinnen te vertalen door de juiste in een lijst te selecteren, of door de juiste woorden in vertaalvelden toe te voegen. Zelfs als je niets weet over de taal die je probeert te leren, voelt het heel normaal om de juiste vertalingen te selecteren door alleen de woorden te verwijderen die niet goed aanvoelen of de woorden die je niet hoorde toen Mondly sprak.

Soms dachten we echter dat de taalcurve een beetje te steil was. Mondly was OK, maar er zijn momenten dat je wordt gevraagd de vertaling van een zin in de taal die je aan het leren bent in te tikken, en dat was lastig, tenminste voor ons.

Een ding waar we van hielden en geloofden dat het handig is, is het feit dat Mondly spraakherkenning kan gebruiken. Er zijn veel lessen waarin je wordt gevraagd om zinnen te spreken, en Mondly luistert naar je uitspraak. Dit, samen met het feit dat Mondly native speakers gebruikt voor de opnames die u hoort, helpt u om correct te leren spreken.

Een ander ding dat Mondly onderscheidt van de rest, is het feit dat het een Chatbot aanbiedt. Dat is een bot (kunstmatige entiteit) met wie je kunt praten en waarmee je een echt gesprek kunt simuleren dat je met iemand hebt, in de taal die je aan het leren bent.

Met sommige lessen kun je ook meer over grammatica onderzoeken en leren. Je kunt vervoegingen en tijden leren door gewoon op woorden te tikken. Hierdoor voelt Mondly erg op een traditioneel klaslokaal. Sommige mensen willen misschien nieuwe talen in detail leren, en dit zal zeker hun gading vinden. Als u niet een van hen bent, kunt u de grammatica gewoon negeren. :)

Elke keer dat je een les beëindigt, krijg je ook punten voor de juiste antwoorden. Ze worden gebruikt om je vaardigheden te beoordelen en je zelfs te rangschikken tegen andere gebruikers die dezelfde taal leren als jij.

Wat we ook op Mondly waardeerden, is dat de lessen niet lang duren om door te nemen. Ze zijn allemaal kort en je kunt ze in slechts een paar minuten per stuk beëindigen, waardoor ze perfect zijn voor de drukke levens die we allemaal hebben. Je kunt elke dag een beetje meer leren terwijl je bijvoorbeeld op je metro wacht. Gezien het feit dat Mondly hetzelfde platform op al uw apparaten biedt, betekent dit ook dat u tijdens het woon-werkverkeer op uw smartphone kunt leren en bijvoorbeeld op uw laptop kunt blijven als u thuiskomt.

Waar te kopen

Koop nu

Hoewel we Mondly al lang niet meer gebruiken en we er niet over kunnen opscheppen dat we er al een nieuwe taal van hebben geleerd, moeten we zeggen dat het een veelbelovende en moderne manier van taalonderwijs lijkt. We houden van de manier waarop het nieuwe talen leert en van de verschillende methoden die het gebruikt. Het heeft vele talen beschikbaar en de gesproken delen worden aangeboden door moedertaalsprekers van die talen, wat betekent dat de uitspraak uitstekend is. We zullen Mondly blijven gebruiken voor de komende maanden (misschien nog wel jaren?) En hopelijk zullen we ten minste één nieuwe taal leren. :)

Vind je Mondly leuk?

Na een testweek moeten we zeggen dat we van Mondly houden. Het kan een uitstekende tool zijn als u een nieuwe taal wilt leren, en gezien het aantal beschikbare talen waaruit u kunt kiezen, zijn wij ook van mening dat de prijs niet hoog is. Wat denk je? Heb je Mondly geprobeerd? Gebruik de opmerkingen hieronder om uw mening over deze service te delen.