Tutorial

Simpele vragen: Wat is TruePlay, hoe het werkt en hoe het in te schakelen?

Heb je gehoord over een nieuwe Windows 10-functie met de naam TruePlay of Game Monitor ? Als je veel van games wilt spelen en je een Windows 10-computer gebruikt om te gamen, heb je deze termen waarschijnlijk ergens in Windows 10 gezien. Microsoft heeft niet duidelijk gemaakt wat TruePlay is of wat het doet, maar we hebben het karige verzameld informatie beschikbaar en probeerde het te begrijpen. Hier is de meest complete definitie van TruePlay die we kunnen bedenken :

OPMERKING: de schermafbeeldingen die in dit artikel worden gebruikt, zijn afkomstig uit Windows 10 met Fall Creators Update. Windows 10 Fall Creators Update is vanaf 17 oktober 2017 gratis beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers.

Wat is TruePlay van Windows 10 en Xbox One?

Helaas, niemand behalve Microsoft, weet echt wat TruePlay is en doet. Tenminste op dit punt. De enige dingen die we zeker weten over TruePlay zijn:

  • TruePlay is voor gamers die games spelen die Xbox Live-services gebruiken, zoals Forza 7 Motorsport, Halo Wars 2 of Minecraft. Ondersteuning voor deze functie kan echter verdere ontwikkeling vereisen van bedrijven die de games maken die u speelt.
  • TruePlay zal waarschijnlijk een anti-cheat-systeem zijn dat zal worden ingebouwd in Windows 10-computers en Xbox One-consoles.
  • TruePlay heette aanvankelijk Game Monitor en is voorlopig slechts 'een tijdelijke aanduiding in de gebruikersinterface van Windows [gebruikersinterface]' en 'uw games kunnen momenteel niet worden beïnvloed'.
  • TruePlay is beschikbaar in Windows 10 Fall Creators Update of nieuwer. Oudere versies van Windows 10 hebben deze functie niet.

Je kunt de officiële aankondiging van Microsoft in deze blog lezen: Aankondiging van Windows 10 Insider Preview Build 16251 voor pc & build 15235 voor mobiel. De eerste keer dat Microsoft deze nieuwe gaming-functie noemde, was toen ze de Windows 10 Insider Preview Build 16199 lanceerden toen het Game Monitor werd genoemd in plaats van TruePlay .

In Windows 10 Fall Creators Update beschrijft Microsoft deze functie als volgt: "Gamen is leuker wanneer iedereen eerlijk speelt. We zullen systeeminformatie delen met games met behulp van TruePlay om te zorgen dat alles naar behoren verloopt zoals het bedoeld was." en er staat ook: "Als u dit uitzet, kan dit de games beperken die u kunt spelen."

Het bedrijf nam niet de moeite om details te delen over hoe TruePlay zal werken of welke games het effect zal hebben. Het is echter duidelijk dat valsspelers het in het vervolg waarschijnlijk moeilijk zullen hebben om games via Xbox Live-services te spelen. Misschien moet TruePlay een hulpmiddel worden om ervoor te zorgen dat multiplayer-gameplay meer eervol is? Misschien is TruePlay bedoeld om gamers die multiplayer-games spelen, eerlijk te laten spelen? We kunnen alleen op dit punt speculeren.

Waar vind je de TruePlay-functie in Windows 10?

De TruePlay- functie in Windows 10 bevindt zich in de app Instellingen . Open de app Instellingen door een van de methoden uit deze handleiding te volgen. Als u gehaast bent, klikt of tikt u op de kleine tandwielknop in het menu Start . U kunt ook tegelijkertijd op de Windows + I- toetsen op uw toetsenbord drukken.

Open Instellingen binnen de categorie Gaming .

Aan de linkerkant van het venster Instellingen vindt u een optie met de naam TruePlay .

Klik of tik erop en TruePlay- gerelateerde instellingen en informatie worden aan de rechterkant van het venster geladen.

TruePlay in Windows 10 in- of uitschakelen

Op de TruePlay- pagina vanuit de app Instellingen krijgt u slechts één switch. Standaard is het Uitgeschakeld .

Als u de TruePlay- functie wilt inschakelen vanuit Windows 10, kunt u de schakelaar ervan op Aan zetten .

Hoewel TruePlay op dit moment niets doet, is het waarschijnlijk dat Microsoft het de komende maanden functioneel zal maken. Wanneer Microsoft updates voor deze functie vrijgeeft en deze operationeel maakt, werken we dit artikel ook bij.

Conclusie

Wat vindt u van de TruePlay- functie van Windows 10? Wat denk je dat het zal doen? Is het iets dat je wilt in je game-ervaring voor Windows 10 en Xbox One? Aarzel niet om hieronder commentaar te geven.