Beoordeling

Herziening van de TP-LINK Archer C9 AC1900 draadloze dual-band Gigabit-router

Het is tijd om onszelf meer vertrouwd te maken met het portfolio van draadloze routers aangeboden door TP-LINK. Deze keer testen we hun op één na duurste router op het moment van deze beoordeling: TP-LINK Archer C9. Het is een solide apparaat, met zeer goede specificaties, tegen een zeer redelijke prijs. We hebben het ongeveer twee weken in onze laboratoria getest en nu zijn we klaar om onze conclusies te delen. Ontdek of deze router het waard is om te kopen of niet, uit deze review:

Unboxing De TP-LINK Archer C9 AC1900 draadloze dual-band Gigabit-router

TP-LINK Archer C9 is verpakt in een standaard groene doos met een afbeelding van de router en enkele van de belangrijkste functies, zoals de totale beschikbare bandbreedte van 1, 9 Gbps.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos krijgt u een meer gedetailleerd overzicht van de functies, evenals een vergelijking met andere routers uit de TP-LINK-portfolio. Zoals je kunt zien, is Archer C9 een van de topmodellen van TP-LINK.

In de verpakking vindt u de router, 3 afneembare antennes, de voedingseenheid, een Ethernet-kabel, de bron-cd, de beknopte installatiehandleiding en de garantie.

Nu we weten wat de unboxing-ervaring is, laten we eens kijken wat deze router biedt met betrekking tot hardwarespecificaties:

Hardwarespecificaties

TP-LINK Archer C9 heeft een dual-core Broadcom BCM4709-processor met 1 GHz, 128 MB RAM-geheugen en 16 MB flash-opslag. Zoals u van een geavanceerde draadloze router verwacht, biedt deze ondersteuning voor alle moderne netwerkstandaarden, waaronder 802.11ac en 802.11n.

De maximaal beschikbare bandbreedte is 1, 9 Gbps: 1300 Mbps voor het 5 GHz draadloze netwerk en 600 Mbps voor het 2, 4 GHz draadloze netwerk. We weten allemaal dat deze snelheden nogal theoretisch zijn en dat je ze in het echt niet kunt zien. Voor real-life metingen, blijf deze recensie lezen voor meer informatie.

Aan de achterkant van de Archer C9 vindt u 5 Gigabit Ethernet-poorten, waarvan er een voor de internetverbinding wordt gebruikt. Er is ook een USB 2.0-poort en de WPS-knop die ook fungeert als resetschakelaar. Last but not least vindt u een aan / uit-knop voor de router en de aansluiting voor de voeding.

Aan de linkerkant van de router vindt u een extra USB 3.0-poort en een knop om het draadloze netwerk aan en uit te zetten.

De afmeting van deze router is 8, 7 x 3, 4 x 6, 6 inch (breedte x diepte x hoogte) of 221 x 86 x 168, 5 mm, zonder dat de 3 afneembare antennes zijn aangesloten. Hierdoor is TP-LINK Archer C9 qua vorm en afmeting identiek aan zijn betaalbare broer - TP-LINK Archer C8. Alleen de hardware is anders.

Degenen onder u die de officiële lijst met specificaties willen, kunt u hier vinden: Specificaties TP-LINK AC1900 draadloze dual-band Gigabit-router.

Instellen en gebruiken van de Archer C9 AC1900 draadloze dual-band Gigabit-router

De setup-wizard die wordt gebruikt door TP-LINK is snel en gemakkelijk te gebruiken. Het heeft ons een aantal vragen gesteld, zoals de regio, de tijdzone, het type internetverbinding en de standaard draadloze instellingen die we willen toepassen. We waren binnen ongeveer een minuut klaar voor gebruik.

Het enige nadeel dat we tijdens het installatieproces hebben vastgesteld, is het feit dat TP-LINK niet adviseert de standaard inloggegevens te wijzigen. Dit zou de beveiliging van het door de router uitgezonden netwerk hebben verbeterd. We raden ten zeerste aan dat alle gebruikers de standaard gebruikersnaam en het standaardwachtwoord niet gebruiken en deze wijzigen wanneer ze hun thuisnetwerk instellen.

De gebruikersinterface is alleen beschikbaar in het Engels en bevat twee tabbladen naast de Quick Setup : Basic en Advanced .

Het eerste tabblad toont de belangrijkste bedieningselementen en instellingen: de netwerkkaart, internetverbindingsinstellingen, standaard draadloze instellingen, USB-instellingen en de basisinstellingen voor het gastnetwerk. De tweede toont de volledige lijst met instellingen en functies die beschikbaar zijn op TP-LINK Archer C9.

Het tabblad Geavanceerd is goed georganiseerd en biedt volledige toegang tot alle instellingen. Technische gebruikers en IT-professionals zullen er geen moeite mee hebben om er doorheen te komen en zullen de gedetailleerde manier waarderen waarop ze deze router kunnen configureren. Beginnende en toevallige gebruikers moeten echter de Help- documentatie lezen om bepaalde aspecten te begrijpen. Gelukkig is dit eenvoudig beschikbaar: u klikt op het vraagtekenpictogram in de rechterbovenhoek van het beheervenster en krijgt onmiddellijk toegang tot documentatie over de configuratie-opties die u op het scherm ziet.

Na de eerste installatie hebben we de firmware van deze router geüpgraded naar de nieuwste versie die beschikbaar was: 3.17.0 Build 20150507 Rel.34590n. Helaas omvatte de firmware-upgrade het opnieuw instellen van alle gebruikersinstellingen en het opnieuw moeten configureren van de router. Hopelijk zullen bij toekomstige firmware-upgrades voor deze router niet alle gebruikersinstellingen worden gereset.

Nadat de upgrade was uitgevoerd, zijn we begonnen onze draadloze apparaten aan te sluiten op het netwerk dat werd uitgezonden door TP-LINK Archer C9. We hadden geen problemen bij het verbinden van draadloze en bekabelde apparaten met het netwerk en alles werkte soepel, maar daarover later in deze review.

Omdat de TP-LINK Archer C9 er hetzelfde uit ziet als de TP-LINK Archer C8 en dezelfde afmeting heeft, deelt deze ook zijn enige belangrijke ontwerpfout: hij kan niet aan de muur of het plafond worden bevestigd. Het kan alleen worden gebruikt op stabiele oppervlakken zoals uw bureau. Dit kan een nadeel zijn voor gebruikers die de router in een uithoek van een kamer moeten monteren.

Over het algemeen waren we tevreden met het gebruiksgemak en de configuratie aangeboden door TP-LINK Archer C9. De weinige nadelen die we hebben geïdentificeerd, zijn dat TP-LINK geen meertalige ondersteuning biedt, de router niet op muren kan worden gemonteerd en het niet aanraadt dat gebruikers de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord wijzigen dat voor de beheerder gebruikt wordt.