Tutorial

De werkgroep in Mac OS X wijzigen voor eenvoudig netwerken

Wanneer u uw thuisnetwerk aan het maken bent en u computers met verschillende besturingssystemen moet toevoegen, moet u de werkgroep één ding veranderen om netwerken en delen gemakkelijker te maken. Hoewel we hebben laten zien hoe dit in Windows kan worden gedaan, hebben we niet laten zien hoe het in Mac OS X is gedaan. In de toekomst zijn we van plan onze serie over het werken met Mac OS X met Windows bij te werken, dus laten we beginnen met het laten zien hoe de werkgroep in Mac OS X.

OPMERKING: Deze zelfstudie is gemaakt met OS X Mountain Lion (10.8).

Stel de werkgroep in het netwerkvenster in

Eerst moet u Systeemvoorkeuren openen . Zoek vervolgens naar het gedeelte Internet en draadloos en klik op Netwerk .

Het paneel Netwerk geeft een lijst weer met uw netwerkverbindingen. Selecteer de actieve netwerkverbinding, diegene waarvoor u de werkgroep wilt wijzigen.

Klik op Geavanceerd en u ziet de eigenschappen van de geselecteerde netwerkverbinding.

Ga naar het tabblad WINS . WINS komt van Windows Internet Name Service en het is de implementatie door Microsoft van NetBIOS Name Service (NBNS) - een naamserver en service voor NetBIOS computernamen. De instellingen die u op dit tabblad maakt, zijn van invloed op uw netwerkverbinding met op Windows gebaseerde apparaten en computers.

Typ in het veld Werkgroep de nieuwe werkgroepnaam die u wilt gebruiken. Het moet dezelfde naam zijn die door andere computers in het netwerk wordt gebruikt, om gemakkelijk mappen en apparaten te delen.

Als u klaar bent, klikt u op OK en keert u terug naar het paneel Netwerk . Klik vervolgens op Toepassen en uw werkgroepinstellingen worden toegepast.

Conclusie

Zoals u ziet, is het wijzigen van de werkgroep in Mac OS X net zo eenvoudig als in Windows en het is de eerste stap die u moet nemen om een ​​goede netwerkervaring te hebben. Lees de hieronder aanbevolen artikelen voor meer tips over het werken met Mac OS X met Windows.