Tutorial

Welke versie van Java heb ik geïnstalleerd? 3 manieren om het antwoord te leren

De Java runtime-software voor Windows-computers en -apparaten zorgt ervoor dat we programma's en apps kunnen uitvoeren die met behulp van Java zijn ontwikkeld. Omdat veel apps nog steeds Java gebruiken, hebt u het waarschijnlijk al op uw Windows-pc geïnstalleerd. Ofwel omdat u het in het verleden hebt geïnstalleerd, omdat sommige software u dit vroeg of omdat de fabrikant van uw pc het vooraf voor u heeft geïnstalleerd, Java is er waarschijnlijk. Heeft u zich afgevraagd welke versie van Java u gebruikt? Als dit het geval is, lees dan dit artikel en we laten u drie verschillende methoden zien om te achterhalen welke versie van Java u hebt geïnstalleerd.

OPMERKING: de methoden die we in dit artikel gebruiken, werken in alle moderne Windows-besturingssystemen: Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

1. Zoek naar de versie van Java die u gebruikt met de snelkoppeling Over Java

Om de Java-versie te vinden die op uw computer of apparaat is geïnstalleerd, kunt u in Windows 10 en Windows 7 het menu Start gebruiken en, als u Windows 8.1 gebruikt, kunt u het startscherm gebruiken.

Open in Windows 10 de lijst " Alle apps" in het menu Start en zoek naar een map met de naam Java . Klik binnen of klik op Over Java .

Open in Windows 7 het menu Start, klik op Alle programma's en blader naar de Java- map. Vouw het uit en klik vervolgens op Over Java .

Ga in Windows 8.1 naar het startscherm en open de lijst met apps . Zoek de snelkoppelingsmap met de naam Java, open deze en klik / tik vervolgens op Over Java .

In alle Windows-besturingssystemen die we hierboven hebben genoemd, wordt een klein venster met dezelfde naam geopend zodra u op de snelkoppeling Over Java klikt of erop tikt. Hier kunt u de versie van Java zien die op uw computer of apparaat is geïnstalleerd. In ons voorbeeld gebruiken we Java Versie 8 Update 121 of bouwen we 1.8.0_121-b13.

2. Zoek met behulp van het Configuratiescherm naar welke versie van Java u beschikt

U kunt ook het Configuratiescherm gebruiken om te zien welke versie van Java u hebt geïnstalleerd. Deze methode werkt ook hetzelfde in alle moderne versies van Windows.

Ga in het Configuratiescherm naar de klassieke pictogrammenweergave. U kunt dat doen met een klik op het menu " Weergeven op: Categorie" in de rechterbovenhoek. Selecteer grote pictogrammen of kleine pictogrammen .

Blader vervolgens totdat u een pictogram vindt met de naam Java en klik erop of tik erop.

Een nieuw venster opent, genaamd Java Control Panel . Op het tabblad Algemeen ziet u een gedeelte Over, waarin staat dat u "Versiegegevens van het configuratiescherm van Java kunt bekijken ". Klik of tik op de knop ' Over ...' aan de rechterkant.

Het venster Over Java wordt geopend en u kunt de versie van Java zien die op uw Windows-computer of -apparaat is geïnstalleerd.

3. Zoek met behulp van Verkenner welke versie van Java je hebt

Een derde manier om de versie van Java te vinden die u op uw Windows-computer of op uw computer hebt geïnstalleerd, is om de bestandsverkenner te gebruiken. Open het en gebruik het om naar dit pad te gaan: "C: \ Program Files (x86) \ Java" . In de map Java ziet u een enkele submap met een vergelijkbare naam als jre1.8.0_121 . Open het en open vervolgens de bin- map binnenin.

Zoek en dubbelklik of dubbeltik in de bin- map op het bestand met de naam javacpl.exe . In ons geval is bijvoorbeeld het hele pad "C: \ Program Files (x86) \ Java \ jre1.8.0_121 \ javacpl.exe" .

Start het bestand javacpl.exe en het Java-configuratiescherm wordt geopend. Op het tabblad Algemeen ziet u de sectie Over, waarin staat dat u "Versiegegevens van het configuratiescherm van Java kunt bekijken ". Klik of tik op de knop ' Over ...' aan de rechterkant.

Het venster Over Java wordt geopend en u kunt de versie van Java zien die is geïnstalleerd.

OPMERKING: De submap die u kunt vinden in "C: \ Program Files (x86) \ Java" heeft een interessante naam. De nummers die na het jre- deel van de naam worden gebruikt, zijn de buildversie van de Java die op uw Windows-apparaat is geïnstalleerd. Als deze map bijvoorbeeld jre1.8.0_121 wordt genoemd, betekent dit dat u versie 1.8.0_121 voor Java-build hebt. Verwijder de eerste 1 uit de buildversie en u weet welke Java-versie is geïnstalleerd. De onze is bijvoorbeeld versie 8 build 121.

Conclusie

Nu weet u hoe u de versie van Java kunt vinden die op uw Windows-computer of -apparaat is geïnstalleerd, ongeacht of u Windows 10, Windows 8.1 of Windows 7 gebruikt. Kent u andere methoden om deze informatie te vinden? Vergeet niet om ze ook met ons te delen, in de reacties hieronder.