Nieuws

Yahoo neemt afscheid van internetgebruikers

Als onderdeel van de elite van de internetwereld, staat Yahoo op het punt een vermelding in de geschiedenisboeken te worden. Na aan het begin van het jaar aangekondigd te hebben dat ze zich voorbereiden op het spinnen van hun grote belang in Alibaba in een apart bedrijf, is Yahoo nu van koers veranderd en zijn ze van plan om in plaats daarvan hun kernactiviteiten af ​​te zweren. Wat is er gebeurd met Yahoo en waarom lijkt alles mis te gaan met dit bedrijf? Laten we dit samen bekijken in dit nieuwsartikel:

De gids voor het World Wide Web

Yahoo begon in 1994 als een project van Jerry Young en David Filo, twee afgestudeerde studenten van de Stanford University die een directory van de websites op internet bouwden. Dit lijkt op dit moment misschien gek, maar in een tijd waarin zoekmachines niet bestonden, was dit een succesvolle onderneming. Het project werd een bedrijf dat zijn Yahoo-naam vestigde, zijn eerste kapitaal verhoogde en in 2000 de hoogste waarde bereikte op meer dan $ 100 miljard, als onderdeel van de dotcom-zeepbel. De naschokken van de zeepbel barsten de aandelenkoers van Yahoo van $ 118, 75 in 2000 naar een historisch dieptepunt van US $ 8, 11 in 2001.

Als trivia, tegen de tijd dat Young en Filo Yahoo mochten registreren, werd de eenvoudige Yahoo-naam al gebruikt voor verschillende andere bedrijfstakken. Om dit te omzeilen, werd aan het einde een uitroepteken toegevoegd. Yahoo! toegestaan ​​Young en Filo om het handelsmerk te beheersen.

De kernactiviteit van een wereldwijd portaal naar internet is aangevuld met agressieve overnames die onder de merknaam Yahoo werden hernummerd. Dit is hoe we Yahoo! Mail, Yahoo! Groepen, Yahoo! Messenger en anderen. Hoewel sommige van deze toevoegingen erin slaagden succesvol te zijn, verloor Yahoo zijn grootste gevecht: de strijd om de nummer één-zoekmachine. Nadat hij met Google had geracet en zijn zoekmachinediensten een paar jaar had gebruikt om vervolgens weer te concurreren, verloor het bedrijf dat het 'thuis op internet' wilde zijn de race en ging een reeks ontslagen en make-overs binnen die nooit liet hen de uitweg uit de problemen zien.

Een aflevering die het vermelden waard is, is de poging van Microsoft om Yahoo in 2008 over te nemen, die Yahoo heeft afgewezen en heeft weten te verijdelen. Een jaar later tekende Yahoo een overeenkomst met Microsoft om Bing, zijn zoekmachine, te gebruiken. Op dat moment was de aandelenkoers van Yahoo 60% lager dan die van Microsoft.

Marissa Mayer en het bedrijf "mobile first"

De sage van Yahoo ging verder met een serie met CEO's die soms minder dan een jaar aan het werk waren. De huidige CEO, Marissa Mayer, kreeg de baan in juli 2012 en kreeg de reputatie een topmanager te zijn met Google, Yahoo's aartsvijand. Mayer startte vanuit de positie van Google's medewerker nummer 20 en zijn eerste vrouwelijke ingenieur en stond op bij de vice-president van Google Product Search.

Mayer ging door met een reeks radicale veranderingen in werknemersrelaties, waaronder de eliminatie van werken op afstand en het dwingen van alle medewerkers op kantoor. Haar strategie voor Yahoo was om een ​​mobiel eerste bedrijf en een maker van media-inhoud te creëren. Het eerste jaar bracht een stijging van de aandelenkoers van Yahoo met zich mee en Mayer's leiderschap leek resultaten te produceren.

Tegen 2014 was er een toename van kritiek op haar beslissingen. In 2015 ging het herstel van Yahoo achteruit. Dit jaar werd gedomineerd door de discussie over wat te doen met Yahoo's investering in Alibaba. Verrassend genoeg stelde het succes van het nieuwe kind op het internetblok Yahoo in een moeilijke positie. Mayer kondigde aan het begin van het jaar de spin-off van de investering in Alibaba. Het probleem voor Yahoo was dat de waarde van Yahoo minus deze zeer succesvolle investering erg klein was. Het besluit van Yahoo Board om het belang in Alibaba te behouden en de kernactiviteiten van Yahoo te beëindigen, stuurt een duidelijke boodschap over zijn prioriteiten.

Houd Alibaba en verkoop al het andere

Om eerlijk te zijn, zijn Yahoo's één miljard gebruikers en $ 5 miljard omzet verre van verwaarloosbaar. Het lijkt erop dat de investeerders weinig vertrouwen hebben in Yahoo en wat ze op de lange termijn gaan doen. De CFO van Verizon, Fran Shammo, zei deze week in een interview dat de draadloze aanbieder zou overwegen om Internet-zaken van Yahoo te kopen als het "logisch" is. Verizon heeft AOL al eerder dit jaar opgeslokt, een andere voormalige reus van de dot-com-bubble.

Wat betekent dit voor u als gebruiker van Yahoo's services? Op korte termijn is er geen verwachting van veranderingen. Yahoo's bestuursvoorzitter, Maynard Webb, stuurde woensdag een bericht van steun voor Mayer waarin "het bestuur volledig vertrouwen heeft". Ze heeft nog een jaar om de waarde van Yahoo voor een potentiële koper te verhogen. Dit betekent dat we minstens een jaar aan voortdurende diensten van Yahoo hebben.

Gebruikt u Yahoo? Wat waardeer je tegenwoordig meer bij Yahoo: de content-business zoals Yahoo! Financiën, Yahoo! Sport, Yahoo! Nieuws of zijn diensten zoals Yahoo! Mail en Yahoo! Boodschapper? Laat het me weten in reacties hieronder.

Bron cnet