Tutorial

Configureren hoe Windows Update werkt in Windows 7 & Windows 8.1

Wanneer uw pc online is, controleert Windows automatisch of er belangrijke updates zijn en installeert deze met behulp van de Windows Update- service, afhankelijk van de manier waarop deze is geconfigureerd. Zoals altijd met Windows-besturingssystemen, heeft Windows Update een standaardset met instellingen voor de manier waarop het werkt en kunt u deze aanpassen. In deze gids zullen we vertellen hoe we alle beschikbare instellingen voor de Windows Update- service kunnen vinden en hoe we deze kunnen aanpassen zodat deze werkt zoals u dat wilt.

Waar kunt u de instellingen voor Windows Update vinden?

Open eerst het venster Windows Update . Als u niet weet waar u het kunt vinden, lees dan onze gids Check for Windows Updates, leer wat ze doen en blokkeer die die u niet nodig hebt. Klik of tik vervolgens op Instellingen wijzigen in het linkerdeelvenster.

U ziet nu een lijst met alle beschikbare instellingen voor Windows Update . In Windows 8.1 zijn de instellingen opgesplitst in drie categorieën: Belangrijke updates, Aanbevolen updates en Microsoft Update .

In Windows 7 zijn de zaken een beetje anders. Er zijn twee extra secties: "Wie kan updates installeren" en "Software-meldingen" .

Hoe Windows Update-instellingen te configureren

Ten eerste is er de sectie Belangrijke updates waarmee u kunt kiezen uit verschillende alternatieven voor hoe uw computer belangrijke updates geïnstalleerd krijgt. Ten eerste is er "Updates automatisch installeren" . Als u voor deze optie kiest, zal Windows automatisch updates downloaden en installeren wanneer de computer met internet is verbonden.

De andere opties zijn: "Updates downloaden, maar laat me kiezen of ik ze wil installeren", "Controleer op updates, maar laat me kiezen of ik ze wil downloaden en installeren" en "Nooit op updates controleren" . Zowel Microsoft als ons team raden u aan bij de eerste optie te gaan, zodat u altijd op de hoogte bent van de nieuwste oplossingen.

Als u "Updates automatisch installeren" hebt geselecteerd, kunt u ook instellen wanneer deze updates worden geïnstalleerd. Om dit te doen, klik of tik op "Updates worden automatisch geïnstalleerd tijdens het onderhoudsvenster" .

Het venster Automatisch onderhoud wordt nu geopend. Windows 8.1 voert automatisch gepland onderhoud uit volgens een dagelijks schema wanneer u de computer niet gebruikt. Deze taken omvatten software-updates, beveiligingsscans en systeemdiagnostiek. De beste optie is om een ​​uur te kiezen wanneer u uw computer niet gebruikt, maar de computer is ingeschakeld. Als u wilt, kunt u het selectievakje "Sta regelmatig onderhoud toestaan ​​om mijn computer op het geplande tijdstip te activeren" toe te staan, zodat uw computer de dagelijkse taak uitvoert, zelfs als de computer in de slaapstand staat . Nadat u alles hebt ingesteld, klikt of tikt u op OK .

De Windows 7-versie van deze functie lijkt erg op elkaar, behalve dat u kunt instellen wanneer u updates wilt installeren zonder het venster Automatisch onderhoud te openen. Het wordt aanbevolen dat u de installatie elke dag instelt wanneer u uw computer niet gebruikt, maar de computer is ingeschakeld.

In het gedeelte Aanbevolen updates kunt u selecteren of u aanbevolen updates wilt installeren samen met de belangrijke updates. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over het verschil tussen aanbevolen en belangrijke updates: controleer op Windows-updates, leer wat ze doen en blokkeer die die u niet nodig hebt.

De sectie Microsoft Update is alleen beschikbaar als u andere Microsoft-software hebt geïnstalleerd, zoals Microsoft Office, Windows Essentials, Silverlight enzovoort. Als het selectievakje uit dit gedeelte is ingeschakeld, controleert Windows Update automatisch op beschikbare updates voor de Microsoft-toepassingen die u gebruikt. Dit geldt ook voor Windows 7.

Vervolgens zullen we ons concentreren op de twee extra functies die specifiek zijn voor Windows 7. Allereerst is er "Wie kan updates installeren" . Als het selectievakje niet is ingeschakeld, kunt u updates alleen installeren als u bent aangemeld met een beheerdersaccount. Als u het vakje "Sta alle gebruikers updates op deze computer installeren" inschakelt, staan ​​andere gebruikers op uw computer toe om updates te installeren, zelfs als deze mogelijk geen beheerder zijn. Het wordt aanbevolen om dit vakje aan te vinken en deze instelling in te schakelen.

In het gedeelte Software-meldingen kunt u instellen of Windows Update u op de hoogte stelt wanneer er nieuwe software beschikbaar is bij Microsoft. Configureer deze instelling zoals u wilt.

Wanneer je klaar bent met het configureren van alles, vergeet dan niet om op OK te klikken of op OK om alle wijzigingen die je hebt aangebracht op te slaan.

Conclusie

Zoals u kunt zien, is het configureren van de instellingen voor de Windows Update- service relatief eenvoudig en u bent er binnen enkele minuten klaar voor. Als u tijdens deze procedure problemen ondervindt of als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons dit te schrijven via het onderstaande formulier.