Tutorial

Wat is er anders tussen Remote Desktop Connection en Windows Hulp op afstand?

In sommige van onze eerdere zelfstudies hebben we gesproken over Remote Desktop Connection en over Hulp op afstand . Hun namen zijn vergelijkbaar en ze worden beide gebruikt om op afstand verbinding te maken met andere computers. Het is normaal dat ze denken dat ze hetzelfde zijn. Het zijn echter twee verschillende hulpmiddelen, elk met een eigen doel. Vandaag zullen we zien wat elk van hen doet, en wat hun verschillen zijn.

Wat is een verbinding met een extern bureaublad?

Remote Desktop Connection is een Windows-tool waarmee u een computer vanaf een externe locatie kunt openen en bedienen.

Er zijn een paar dingen die u moet weten en instellen om een ​​externe desktopverbinding met een andere computer tot stand te brengen:

 • De computer waarmee u verbinding wilt maken, moet externe verbindingen toestaan. Dit wordt ingesteld via de systeemeigenschappen van de hostcomputer.
 • U moet de naam of het IP-adres weten van de computer waarmee u verbinding wilt maken. Als u probeert verbinding te maken met een computer in hetzelfde LAN als uzelf, kunt u de naam of het IP-adres gebruiken. Als u probeert verbinding te maken met een computer via internet, hebt u het IP-adres van de hostcomputer nodig. Het gebruik van de naam werkt niet.
 • U moet de referenties van een beheerdersaccount van de hostcomputer kennen, of de referenties van een standaardgebruikersaccount dat is ingeschakeld voor externe bureaubladverbindingen .

Nadat u verbinding hebt gemaakt met een externe computer, krijgt u de volledige controle ervan. Dat betekent dat u de externe computer kunt gebruiken alsof u ervoor staat. U kunt alle documenten openen, alle programma's uitvoeren, alle apparaten gebruiken die erop zijn aangesloten, enz.

De hostcomputer geeft niets weer op het scherm, zodat niemand ziet wat u op afstand doet.

Als u meer wilt weten over Remote Desktop Connection, lees dan deze tutorials:

 • Externe bureaubladverbindingen inschakelen in Windows 7 en Windows 8
 • Hoe u op afstand verbinding kunt maken met een Windows-pc vanuit Windows 7 & Windows 8.1

Wat is Windows Hulp op afstand?

Windows Hulp op afstand is een hulpmiddel waarmee u op afstand technische ondersteuning kunt geven aan of ontvangen van andere Windows-gebruikers.

Om Windows Hulp op afstand te laten werken, zijn er een paar dingen die u moet instellen:

 • De gebruiker die hulp ontvangt, moet Windows Hulp op afstand ingeschakeld hebben in de systeemeigenschappen van zijn / haar computer.
 • De gebruiker die hulp nodig heeft, moet assistentie aanvragen via Windows Hulp op afstand .
 • De persoon die technische assistentie verleent, moet het verbindingswachtwoord kennen dat is ingesteld door de gebruiker die hulp nodig heeft.
 • De gebruiker die hulp nodig heeft, moet de externe verbinding goedkeuren.

Zodra de externe verbinding tot stand is gebracht, zien beide gebruikers hetzelfde computerscherm. Als de gebruiker die om hulp heeft gevraagd dit wil doen, kan hij / zij de controle over zijn / haar computer delen. Op deze manier kunnen gebruikers aan beide kanten de muis en het toetsenbord van de computer bedienen.

Raadpleeg deze zelfstudie voor meer informatie over Windows Hulp op afstand: Ondersteuning op afstand met Windows Hulp op afstand.

Wat zijn de verschillen tussen Remote Desktop Connection en Windows Hulp op afstand?

Als u de vorige vragen in dit artikel doorleest, weet u al wat er anders is tussen deze twee Windows-functies. Laten we ze echter allemaal samenvatten:

 • Verbinding met extern bureaublad werkt alleen als de hostcomputer verbindingen op afstand toestaat, terwijl Windows Hulp op afstand alleen werkt als de gebruiker die hulp ontvangt verbindingen op afstand met zijn / haar computer kan maken.
 • Met Verbinding met extern bureaublad kunt u volledige controle krijgen over een externe computer (inclusief exclusieve toegang tot het bureaublad, documenten, programma's, enz.), Terwijl u met Windows Hulp op afstand gedeeltelijke controle kunt geven aan uw eigen computer (gedeeld bureaublad, muis en toetsenbord ) om hulp te krijgen van een externe vriend of technisch persoon.
 • Verbinding met extern bureaublad vereist dat u de legitimatiegegevens kent van een account op de externe computer, terwijl Windows Hulp op afstand een uitnodiging vereist.
 • Verbinding met extern bureaublad vereist geen extra rechten, terwijl Windows Hulp op afstand de gebruiker vraagt ​​om hulp te vragen om handmatig een inkomende externe verbinding te accepteren.
 • Verbinding met extern bureaublad toont het computerscherm alleen op de clientcomputer (de gebruiker die de externe verbinding tot stand heeft gebracht), terwijl Windows Hulp op afstand hetzelfde bureaublad toont aan beide betrokken partijen.

Conclusie

Remote Desktop Connection en Windows Hulp op afstand hebben vergelijkbare namen en beide worden gebruikt voor externe verbindingen met andere computers. Zoals we in dit artikel hebben gezien, zijn hun doelen echter heel verschillend. Als u vragen heeft, kunt u de onderstaande opmerkingen gebruiken om ons dit te laten weten.