Beoordeling

Herziening van de Jawbone UP3 - Is dit echt de meest geavanceerde fitness-tracker?

Fitnessbands zijn tegenwoordig behoorlijk populair. Ze bieden mensen veel mogelijkheden om in de loop van een dag bij te houden wat ze doen. Van de eenvoudigste step-only stappenteller tot de meest gesofisticeerde track: alles-in-één armbandjes, een fitnesstracker kan een geweldige aanvulling zijn op iemands zoektocht naar een betere gezondheid. Jawbone biedt verschillende fitness-trackers met verschillende functies. Ik draag nu iets meer dan twee weken een UP3. Voldoet het aan de beschrijving van het bedrijf als "De meest geavanceerde tracker ter wereld?". Laten we het antwoord op deze vraag vinden vanuit het perspectief van een informele gebruiker die een geavanceerde tracker wil gebruiken, maar niet van geavanceerde fitness of iets dergelijks. Mijn beoordeling is persoonlijk, eerlijk en met een vleugje humor. Laten we beginnen en zien wat de Jawbone UP3 te bieden heeft:

Unboxing van de Jawbone UP3

Er zijn nogal wat opties beschikbaar voor kleur en stijl, die u hier kunt zien, op de Jawbone-website. Terwijl u op elk van de gekleurde cirkels klikt, wordt de naam van de band weergegeven onder de cirkels die de limited edition-modellen vertegenwoordigen. De mijne is het Black Twist-model.

De Jawbone UP3 wordt geleverd in een kleine, stijlvolle witte doos met een plastic omhulsel, zodat je de band kunt zien zonder de doos te openen.

Wat is dat zwarte ding op de top van de doos? Een zeer handige lintlus die het gemakkelijk maakt om de doos uit zijn strakke plastic verpakking te schuiven. De zijkanten en achterkant van de doos geven informatie over de tracker. Helaas sloeg Amazon een groot label over de rug van de mijne, dus de meeste van die informatie werd verborgen.

Dit is echter geen groot probleem omdat de Jawbone-website u vrijwel alle informatie geeft die u nodig hebt. Jawbone verwacht dat je naar de website gaat om al je informatie en instructies te krijgen, zoals we zullen zien.

Schuif de plastic verpakking eraf ....

... en van binnen vind je de band, de oplader en wat lijkt op een snelstartgids, die slechts een aanwijzing is voor de Jawbone-website in 15 talen.

Zoals ik al zei, zul je veel naar de website kijken. :)

Instellen en opladen

Wanneer u naar de instellingenpagina gaat, moet u eerst een account maken waarvoor uw naam en e-mailadres vereist zijn. Dan kies je je tracker.

En vanaf daar krijg je instructies voor het opzetten ervan.

Jawbone benadrukt het niet, maar # 4, het iOS- of Android-apparaat met Wi-Fi-verbinding, is nog essentiëler dan de andere items. Je kunt deze band niet gebruiken zonder een apparaat om hem aan te sluiten. Kortom, geen smartphone, geen Jawbone.

Je begint met het opladen van de band, zoals bij de meeste nieuwe elektronische gadgets. En hier komen we een van de dingen tegen die recensenten het meest hebben gemolesteerd: die lader. Het ziet eruit als een korte USB-kabel, wat misleidend is. Het is een korte, extreem stijve USB-kabel met een magneet aan het uiteinde. De magneet hecht aan de binnenkant van de band. Hier zie je de kleine contacten waar het op klikt.

De magneet in de lader is erg sterk en het klikken op de contacten is eenvoudig, maar het is ook gemakkelijk om het naar achteren te plaatsen. Zoals bij alle magnetische verbindingen, moet je de polariteit juist hebben of het zal niet werken. Terwijl de magneet zich graag achterwaarts vastmaakt, kun je voelen dat de band het afstoot als je het zijwaarts verplaatst, en natuurlijk laadt het niet op die manier op. Ik heb dat meteen ontdekt. Zorg ervoor dat het op de juiste manier is verbonden of dat je bent gedoemd.

En, zoals ik al zei, de kabel is erg stijf. Jawbone zegt dat je het kunt buigen als dat nodig is, maar het lijkt mij dat als je dat vaak genoeg doet, het zal breken. Hier is hoe ik het in eerste instantie probeerde op te laden, het op mijn Lenovo-laptop aan te sluiten.

De verbinding zag er niet erg veilig uit. Ik probeerde de kabel iets verder te buigen, maar dat wilde ik gewoon niet blijven doen. Mijn oplossing was om de laptop naar de rand van zijn tafel te verplaatsen en de oplader er over de vloer uit te hangen. Dat werkte. De oplader is erg stijf en de magneet was sterk, dus ik maakte me geen zorgen over het zo instellen.

De drie lampjes gaan door totdat het opladen voltooid is. Jawbone zegt dat het ongeveer 60 tot 90 minuten zou duren, maar de mijne lijkt binnen ongeveer 45 tot 60 minuten op te laden. Als u de kosten bijhoudt, moet u de app controleren. Jawbone zegt dat een lading ongeveer een week zou moeten duren. De mijne heeft ongeveer 5 en een halve dag gedraaid voordat hij moet worden opgeladen, en ik heb gemerkt dat, tenzij je een obsessieve app-checker bent, het maar al te gemakkelijk is dat de band zonder stroom raakt zonder dat je je ervan bewust bent. De enige manier waarop je het kunt zien, is door naar de app te kijken en te zien dat de kleine afbeelding die de band in de rechterbovenhoek vertegenwoordigt, een klein rood pictogram bevat. Gelukkig slaat de UP3 de gegevens op totdat deze weer wordt opgeladen, zodat u niets verliest.

Ga naar de volgende pagina van deze recensie om meer te weten te komen over de ervaring met het gebruik van de Jawbone UP3 fitness tracker.