Tutorial

Foto's maken of video opnemen vanaf het vergrendelscherm in Windows 8.1

Laten we aannemen dat je een Windows 8.1-tablet bij je hebt en je snel een foto wilt maken of een video wilt opnemen. Als het apparaat is vergrendeld, zou u denken dat u zich eerst moet aanmelden, de Camera- app moet openen en vervolgens uw foto moet maken. Dit kost zeker veel tijd. Gelukkig kunt u in Windows 8.1 rechtstreeks vanuit het vergrendelscherm foto's maken of video opnemen. Hier is hoe het gedaan is:

Hoe de camera-app te openen vanuit het vergrendelscherm van Windows 8.1

Terwijl u in het vergrendelscherm bent, veegt u vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden. U zult merken dat de Camera- app wordt geopend en dat u deze kunt gebruiken zoals u normaal doet.

Hieronder ziet u een korte video-zelfstudie die laat zien hoe dit wordt gedaan.

Het gebruik van de Camera- app werkt hetzelfde als wanneer u bent aangemeld bij Windows 8.1. Lees deze handleiding voor meer informatie over hoe het werkt: Gebruik van de camera-app in Windows 8.1 met uw webcam.

Uw foto's en video-opnamen worden opgeslagen in de map Camera Roll van het gebruikersaccount dat is aangemeld bij Windows 8.1 en heeft het apparaat vergrendeld.

Maar wacht ... er is een vangst!

Helaas werkt deze functie niet wanneer u zich in het vergrendelscherm bevindt onmiddellijk na het inschakelen of opnieuw opstarten van Windows 8.1. U kunt de Camera- app alleen vanuit het vergrendelscherm openen als u eerder bent aangemeld bij Windows 8.1 en ondertussen het apparaat hebt vergrendeld.

Ja, dat weten we! Dit is rot! Deze beperking heeft echter een reden: als er geen gebruikersaccount bij Windows 8.1 is aangemeld, kan de Camera- app de map Camera Roll van een gebruikersaccount niet gebruiken voor het opslaan van de foto's die u maakt. Het weet niet welke map Camera Roll moet worden gebruikt en heeft niet de vereiste machtigingen om een ​​map op uw apparaat te gebruiken. Daarom is het niet toegestaan ​​om deze app te gebruiken vanuit het vergrendelscherm als u nog niet eerder bent ingelogd bij Windows 8.1.