Tutorial

Hoe batterijvoeding te besparen tijdens het surfen op het web in Internet Explorer

Een van de geweldige functies van Internet Explorer is de mogelijkheid om batterijstijd te besparen tijdens het surfen op internet. Het enige wat u hoeft te doen, is een instelling van uw actieve energiebeheerschema aan te passen om ervoor te zorgen dat deze webbrowser minder stroom verbruikt. In dit artikel laten we u zien hoe dit is gebeurd en zullen we u ook een ruwe schatting geven over de impact die deze heeft op uw browse-ervaring.

Hoe u Internet Explorer inschakelt om energie te besparen terwijl hij op de batterij werkt

Internet Explorer kan worden aangepast om energie te besparen wanneer u op internet surft terwijl u op de batterij werkt. Dit kan gedaan worden door de geavanceerde instellingen van uw actieve energieplan te bewerken.

Eerst moet u het venster Energiebeheer openen. Als u advies nodig hebt over hoe u dit kunt doen, raden we u aan dit artikel te lezen: Basisinstellingen voor energiebeheerschema aanpassen In Windows en, als u meer wilt weten over het bewerken van energiebeheerschema's, zodat u meer batterijduur op uw Windows-mobiel krijgt apparaat, moet je ook deze tutorial bekijken: 13 manieren om energie te besparen door energieplannen te tweaken in Windows.

Daar ziet u een sectie met de naam Internet Explorer . Als u dit uitbreidt, vindt u de JavaScript-timerfrequentie die kan worden ingesteld om maximale prestaties of maximale energiebesparingen te bieden.

Bewerk uw actieve energiebeheerschema en stel het in op Maximale energiebesparing bij gebruik op een batterij. Klik of tik vervolgens op OK .

De impact op de prestaties die u tijdens uw browsen tegenkomt

U bent misschien nieuwsgierig naar de gevolgen van het gebruik van deze energiebesparende instelling voor Internet Explorer . We waren ook nieuwsgierig, dus kozen we ervoor om de Octane 2.0-browserbenchmark op een Windows 10-laptop te gebruiken. We hebben het drie keer uitgevoerd tijdens het uitvoeren van Internet Explorer met de instelling Maximumprestaties en de gemiddelde score berekend. Het was 6768. Daarna hebben we het drie keer uitgevoerd met Maximum energiebesparing ingeschakeld en de gemiddelde score was 6425. Dit betekent een daling van 5% in de browse-prestaties .

Conclusie

5% lagere prestaties zijn een goede ruil wanneer de accutijd voor u van cruciaal belang is en u ervoor wilt zorgen dat u de maximaal mogelijke autonomie uit uw Windows-laptop, tablet of hybride apparaat haalt. Als u deze energiebesparende instelling van Internet Explorer voor uw actieve energiebeheerschema configureert, kunt u een goede afweging maken tussen de snelheid van surfen op internet en de batterijduur. Probeer het en laat ons weten hoe goed het voor u werkt.