Beoordeling

Herziening van ASUS RoG Pugio: een geweldige ambidexterige muis!

Linkshandige mensen vinden het moeilijker om uitstekende muizen te vinden, vooral als ze gamers zijn. De meeste gaming-muizen hebben knoppen aan de zijkant die zo zijn geplaatst dat ze alleen goed werken voor rechtshandige gebruikers. Er zijn echter ook enkele modellen die beide kanten dienen. Een recent voorbeeld is ASUS RoG Pugio. Het is een fantastische kleine muis, met afneembare en programmeerbare zijknoppen, die zowel linkshandige als rechtshandige gebruikers kunnen verplaatsen en personaliseren. Het beschikt ook over RGB-verlichting, hoge precisie en snelheid, en een royale bundel accessoires. Als u meer wilt weten over de ASUS RoG Pugio, lees dan deze review:

Waar is de muis van de ASUS RoG Pugio goed in?

ASUS RoG Pugio is een uitstekende keuze voor:

  • Linkshandige mensen die op zoek zijn naar een ambidexterige muis met zijknoppen die op elke gewenste manier kunnen worden verplaatst en geconfigureerd
  • Gamers en informele gebruikers die een muis willen die lang plezierig is in het gebruik, in allerlei taken, niet alleen gamen
  • Mensen die van RGB-lichteffecten houden op hun accessoires

Voors en tegens

De ASUS RoG Pugio-muis heeft veel goede dingen die ervoor gaan:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
  • Pugio is een ambidexterige muis, ook handig voor linkshandige en rechtshandige gebruikers
  • De knoppen aan de zijkant zijn configureerbaar en magnetisch, wat betekent dat ze fysiek kunnen worden vervangen en geconfigureerd op elke gewenste manier
  • Het is comfortabel om langdurig te gebruiken, zowel in games als op kantoor
  • Fantastische RGB-lichteffecten die kunnen worden gesynchroniseerd met andere ASUS-accessoires
  • Het maakt gebruik van duurzame en vervangbare Omron-switches

Er zijn ook een paar nadelen:

  • De RoG Armory-software heeft enkele updates en verbeteringen nodig, om op gelijke voet te staan ​​met gelijksoortige software van de concurrentie
  • Sommige gebruikers willen misschien meer dan een optische sensor met een gevoeligheid van 7200 dpi
Product Nominaal 5/5

Vonnis

Van alle muizen die we de afgelopen jaren hebben getest, is ASUS RoG Pugio al snel een van onze topfavorieten geworden. De afmetingen en het gewicht zijn perfect voor comfortabel gebruik, zelfs voor urenlang werken of gamen. Het maakt niet uit of u een gamer of een casual kantoormedewerker bent, u zult het comfort, de snelheid en de precisie ervan waarderen. De lichteffecten zien er geweldig uit en ze kunnen worden aangepast. En als u andere ASUS-accessoires heeft, kunt u de verlichting op alle apparaten synchroniseren voor een geweldige visuele ervaring. Het ambidextere ontwerp, met verwisselbare knoppen aan de zijkanten, is gewoon uitstekend. Linkshandige gebruikers zullen er dol op zijn. ASUS RoG Pugio heeft veel geweldige dingen gedaan en we hebben er graag gebruik van gemaakt. We denken dat je het ook leuk zult vinden, dus probeer het eens!

Unboxing van de ASUS RoG Pugio-muis

De ASUS RoG Pugio-muis wordt geleverd in een zwarte kartonnen doos met de traditionele Republic of Gamers-merkelementen erop. Op de bovenklep ziet u een afbeelding van de muis en het feit dat deze de Aura Sync-technologie bevat.

De doos wordt geopend als een boek en je ziet de muis die je net hebt gekocht, naast een beschrijving van de manier waarop deze is ontworpen.

Wanneer u alles uitpakt, vindt u de volgende items: de muis, een hoes voor het dragen van de muis, de gebruikershandleiding, een accessoirekoffer met twee Japans gemaakte Omron-schakelaars en twee zijknopen, evenals een sticker met de Republiek Gamers-logo.

De unboxing-ervaring van de ASUS RoG Pugio is aangenaam en de accessoires die ermee worden meegeleverd, zijn erg gul.

Hardwarespecificaties

ASUS ROG Pugio is een ambidextere gamingmuis met RGB-verlichting via de Aura Sync-technologie. Dit betekent dat je je lichteffecten kunt synchroniseren met andere ASUS-accessoires met Aura Sync: moederborden, videokaarten, toetsenborden, headsets en meer. Deze muis heeft drie verlichtingszones: het scrollwiel, het RoG-logo en de achterkant. Je krijgt zes lichteffecten die naar jouw smaak kunnen worden gepersonaliseerd.

ASUS RoG Pugio heeft een optische sensor met een gevoeligheid van 7200 dpi, een maximale volgsnelheid van 150 IPS (inches per seconde) en een maximale 30g-versnelling, voor uitstekende tracking.

Deze muis beschikt over Omron-switches die 50 miljoen klikken duren (lees dit: hoe lang zijn miljoenen toetsaanslagen en klikken, in jaren?). Je krijgt ook twee extra schakelaars die de originele kunnen vervangen, als ze niet meer werken. Daarnaast heeft de Pugio configureerbare magnetische zijknoppen op beide flanken om je een echt ambidextere gamingmuis te geven. Wissel de knoppen uit en vervang ze door de meegeleverde zijknopen. U kunt vier, twee of geen knoppen aan de zijkant gebruiken. Om de zaken duidelijker te maken, krijg je de volgende knoppen: klik met de linkermuisknop, klik met de rechtermuisknop, het scrollwiel (dat ook als een knop kan worden ingedrukt), de DPI-schakelaar onder het scrollwiel, twee zijknoppen aan de linkerkant en één aan de rechterkant . Alle zijknoppen kunnen echter in één knop worden omgezet, twee knoppen of geen knop aan elke kant.

ASUS RoG Pugio is een middelgrote knop met een afmeting van 4, 7 x 2, 6 x 1, 4 inch of 120 x 68 x 37 mm lang x breedte x hoogte. Het weegt 103 gram zonder de kabel.

Als u alle officiële specificaties van deze muis wilt zien, gaat u naar deze pagina: ASUS RoG Pugio-specificaties.

De muis van de ASUS RoG Pugio gebruiken

We gebruikten de ASUS RoG Pugio-gamingmuis zowel in games als op kantoor. We speelden Tomb Raider, Metro 2033, League of Legends en Age of Empires: Castle Siege. De muis presteerde bewonderenswaardig in alle games en hij was comfortabel en aangenaam om te gebruiken, zelfs na vele uren gamen.

We hebben ook veel kantoorwerk gedaan: het maken van documenten en presentaties, Excel-spreadsheets, wat beeldbewerking en lichte videobewerking. ASUS RoG Pugio was geweldig in alle taken en biedt altijd de snelheid en precisie die we nodig hadden.

Linkshandige gebruikers zullen het waarderen dat dit een tweehandige muis is, met knoppen aan de zijkant die naar wens kunnen worden vervangen of verplaatst. Dit is de eerste keer dat we een muis hebben getest die deze functie biedt.

Omdat u de zijknoppen kunt vervangen en verplaatsen nadat u ze naar wens hebt gerangschikt, moet u ze configureren. Om deze muis te personaliseren en alle functies te gebruiken, moet u de RoG Armory-software downloaden en installeren. Wanneer u het de eerste keer uitvoert, wordt de firmware van deze muis automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie, een update die u moet toestaan, zodat u de best mogelijke ervaring krijgt.

Nadat de nieuwe firmware is geïnstalleerd en u uw pc opnieuw opstart, kunt u de RoG Armory desktop-app volledig gebruiken. Hiermee kun je alles instellen wat je wilt, te beginnen met de gevoeligheid en nauwkeurigheid van de muis. Probeer verschillende DPI-niveaus, test dingen en zie welke niveaus het beste bij u passen.

Als u een ASUS-muismat hebt, kunt u genieten van de automatische kalibratie van de muis op basis van de muismat die u hebt. De RoG Armory moet echter worden bijgewerkt met de nieuwste muismatten van ASUS, inclusief hun recente RoG Strix Edge-muismat.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Pugio werkt op vele soorten oppervlakken, met of zonder een muismat. Telkens als u het oppervlak waarop u het plaatst, verandert, moet u het opnieuw kalibreren voor een goede gebruikerservaring.

Het programmeren van alle muisknoppen is eenvoudig en u kunt ze instellen om muisfuncties, toetsenbordfuncties, macro's, Windows-snelkoppelingen of multimediacommando's uit te voeren. De lichteffecten kunnen ook gemakkelijk worden geconfigureerd en ze kunnen afzonderlijk worden ingesteld voor het logo, het scrollwiel en de muisbasis. Je kunt wild gaan en elke gewenste kleur gebruiken en een van de zes beschikbare effecten kiezen.

Als je een live demo wilt, dan is hier het effect van de kleurcyclus die door het RGB-spectrum op de ASUS RoG Pugio fietst.

De ASUS RoG Pugio-gamingmuis biedt een geweldige gebruikerservaring, zowel tijdens het gamen als tijdens het werken. We vonden de lichteffecten en het comfort van het gebruik van deze muis. Het enige onvolmaakte aspect van deze muis is de RoG Armory-app die enige verfijning nodig heeft om het op één lijn te stellen met hun concurrentie.

Wat is uw mening over de muis van ASUS RoG Pugio?

Nu weet u wat we denken van de ASUS RoG Pugio-gamingmuis en hoe deze presteert. Nu is het jouw beurt om jezelf uit te drukken: Denk je aan het kopen van deze muis? Heb je het al? Als je dat doet, wat is je ervaring ermee dan? Reageer hieronder en laten we bespreken.