Beoordeling

Review Motorola Moto Z2 Play: de midrange-smartphone die een vorm verandert

Motorola heeft onlangs een modulaire smartphone gelanceerd die deel uitmaakt van hun Motorola Moto Z- familie. Modulair betekent dat je verschillende Moto Mods magnetisch kunt bevestigen die je smartphone verbeteren. Er zijn Moto Mods voor het vergroten van de batterijcapaciteit, voor het maken van betere foto's of zelfs voor het projecteren van het scherm van uw smartphone op muren. De afgelopen weken hebben we gespeeld met de Motorola Moto Z2 Play, de nieuwste Android-smartphone uit het middensegment in de Z- familie. We hadden ook de moto 360-camera, de Hasselblad True Zoom en de moto insta-share-projector in onze handen. In de volgende review kun je lezen over Motorola Moto Z2 Play en wat het te bieden heeft:

Waar is de Motorola Moto Z2 Play-smartphone goed in?

De Motorola Moto Z2 Play is een uitstekende smartphone voor:

  • Mensen die een modulaire smartphone willen die kan worden getransformeerd bij het uitvoeren van verschillende activiteiten
  • Mensen die een midrange-smartphone van goede kwaliteit willen, maar die geen fortuin kosten
  • Mensen die al een of meer Moto Mods hebben en een smartphone willen die compatibel is met hen

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Dit is wat we leuk vonden aan de Motorola Moto Z2 Play :

  • Je kunt verschillende Moto Mods aansluiten, waardoor functies zoals de fotografische ervaring, het geluid of de autonomie worden verbeterd
  • De bouwkwaliteit is uitstekend, met een behuizing van metaal
  • De smartphone is slank en lichtgewicht
  • Het scherm biedt diepe kleuren en hoge helderheid, zelfs in zonlicht

Er zijn ook enkele negatieve aspecten:

  • De hoofdcamera van de smartphone kan goede foto's maken, maar heeft geen beeldstabilisatiefuncties, dus foto's en video's zijn wazig tenzij je de smartphone stilhoudt
  • De Moto Mods zijn prijzig en als je er een paar koopt, stijgen de totale eigendomskosten aanzienlijk
Product Nominaal 4/5

Vonnis

De Motorola Moto Z2 Plus is een uitstekende middellange Android-smartphone. Het heeft een snelle processor, voldoende RAM en interne opslagruimte, een goed display en een goed gebouwde metalen behuizing. Het is ook in staat om goede foto's te maken (als u het gebrek aan beeldstabilisatie compenseert) en een gebruikerservaring van hoge kwaliteit te bieden. Het lukt echter niet om indruk te maken op elk gebied, behalve één: het vermogen om Moto Mods te gebruiken. Als je er al een hebt, of als je van plan bent om wat te kopen, dan is de Motorola Moto Z2 Play een goede investering. Als je echter niet van plan bent om een Moto Mods te kopen, kun je smartphones vinden met vergelijkbare specificaties tegen lagere prijzen, of betere smartphones tegen hetzelfde prijskaartje als de Motorola Moto Z2 Play . Als u een modulaire smartphone wilt met een gemiddelde prijs en prestaties in het middensegment, is de Moto Z2 Play een goede keuze. Houd er echter rekening mee dat de kosten van de Moto Mods snel kunnen oplopen en dat je met slechts een paar in je tas snel het prijskaartje van $ 1000 kunt overschrijden.

Hardwarespecificaties en verpakking

De Motorola Z2 Play-smartphone wordt geleverd in een rode kartonnen doos met enkele illustraties met rode kristallen. Op het bovenste deel van de doos ziet u het merk Motorola en de naam van de smartphone, evenals het feit dat deze compatibel is met Moto Mods .

Op de achterkant en een van de kleine zijkanten van de doos vindt u informatie over de smartphone, zoals de hardwarespecificaties, kleur, IMEI-nummers en de ondersteunde radiobanden.

Om bij de smartphone en de andere binnenkant van de doos te komen, moet u de binnenste lade uit de kartonnen doos schuiven. Het eerste dat je tegenkomt, is de smartphone zelf.

Naast de Motorola Moto Z2 Play, in de doos, vind je ook een oplader en een afneembare USB Type-C kabel, een pin voor het uit de telefoon halen van de SIM-kaarthouder, een snelstartgids en een veiligheidsinformatiefolder.

De Motorola Moto Z2 Play is verkrijgbaar in twee kleurenvarianten: Lunar Grey en Fine Gold . Het model dat we hebben getest, was de Fine Gold .

Het beschikt over een Super AMOLED-scherm van 5, 5 inch met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels bij een pixeldichtheid van 401 ppi. Het scherm wordt ook beschermd door Corning Gorilla Glass 3 tegen krassen, stof en vallen. De smartphone wordt aangedreven door een krachtige octa-core Qualcomm Snapdragon 626-processor met een snelheid van maximaal 2, 20 GHz en een grafische verwerkingseenheid van Adreno 506. Motorola is ook gul als het op geheugen aankomt: de Moto Z2 Play biedt 3 GB of 4 GB RAM en 32 GB of 64 GB aan interne opslagruimte, afhankelijk van het model dat je koopt. Degene die we getest hadden 4GB RAM en 64GB intern flash-geheugen. De smartphone ondersteunt ook een microSD-kaart, die u kunt toevoegen als u de opslagcapaciteit met maximaal 2 TB wilt uitbreiden. De autonomie van de Motorola Moto Z2 Play wordt geboden door een niet-verwijderbare 3000 mAh batterij.

De achteruitrijcamera heeft een 12 MP beeldsensor, met laser autofocus (tot 5 meter), PDAF (Fase Detectie Autofocus) en dubbele LED-flitser. De primaire camera kan video's opnemen met een resolutie tot 4K, met 30 frames per seconde. De Motorola Moto Z2 Play heeft ook een ingebouwde camera aan de voorkant, met een beeldsensor van 5 megapixels, verfraaiingsopties en, interessant genoeg, een dubbele LED-flitser.

Wat connectiviteit betreft, gebruikt de Motorola Moto Z2 Play twee nano-simkaarten en kan deze verbinding maken met CDMA-, GSM / GPRS / EDGE-, UMTS / HSPA + en 4G LTE mobiele netwerken.

Deze smartphone kan in een Single-SIM- of Dual-SIM-configuratie worden gekocht. De enige die we hebben getest, is de Dual-SIM-versie, wat betekent dat je twee verschillende simkaarten tegelijkertijd kunt gebruiken (beide moeten nano-simkaarten zijn). Hoewel beide SIM-kaarten verbinding kunnen maken met 3G WCDMA of 4G LTE, kan er maar één tegelijkertijd op 3G / 4G worden aangesloten. De smartphone werkt in een Dual SIM Dual Standby-implementatie, wat betekent dat zelfs als beide SIM-kaarten actief zijn wanneer u ze niet gebruikt, als u eenmaal een gesprek op een van hen neemt, het andere inactief wordt.

Het biedt ook een USB Type-C-poort met USB 3.1-ondersteuning, Bluetooth v4.2 LE + EDR en dual-band draadloze ondersteuning voor de 802.11 a / b / g / n 2, 4 GHz- en 5 GHz-netwerken. Het biedt geen ondersteuning voor 802.11ac.

Motorola Moto Z2 Play profiteert van de informatie die het verzamelt uit een reeks sensoren: kompas, gyroscoopsensor, accelerometer, omgevingslichtsensor, nabijheidssensor en vingerafdruklezer. De vingerafdruklezer is aan de voorkant van het apparaat, onder het display, gemonteerd en heeft een ovale vorm.

De Motorola Moto Z2 Play is compatibel met alle Moto Mods . Het zijn afzonderlijke apparaten die u magnetisch aan de Moto Z2 Play kunt bevestigen en waarmee uw smartphone kan worden getransformeerd naar een ander apparaat met nieuwe bevoegdheden. U kunt bijvoorbeeld een superzoomcamera, een boombox, een projector, een 360 graden camera, enzovoort bevestigen. We hebben ook een paar van deze Moto Mods ontvangen en we zullen er later wat meer over vertellen, in een speciaal gedeelte van deze recensie.

De Motorola Moto Z2 Play is een grote maar dunne smartphone: deze heeft een afmeting van 3 x 6, 15 x 0, 24 inch of 76, 2 x 156, 2 x 5, 99 mm en een gewicht van 5, 11 gram of 145 gram.

Als u meer details over de functies en de gedetailleerde hardwarespecificaties van deze smartphone wilt zien, bladert u op de officiële webpagina: Motorola Moto Z2 Play.

De Motorola Moto Z2 Play is een smartphone met hardware-specificaties voor het middenbereik: een Full HD-scherm, 3 of 4 GB RAM en 32 of 64 GB aan interne flash-opslagruimte. Als je al een paar Moto Mods hebt, is het goede nieuws dat de Moto Z2 Play compatibel is met allemaal.

Ontwerp en bouwkwaliteit

De Motorola Moto Z2 Play is een smartphone die er goed uitziet en goed voelt. Het lichaam is volledig metaal, maar toch is de telefoon licht en dun. Tenzij je er een Moto Mod aan toevoegt, past de Moto Z2 Play perfect in je zakken. Aan de voorkant van het apparaat bevindt zich het display, de ovale vingerafdruklezer aan de onderkant en de oorluidspreker, de camera aan de voorzijde en de flitser naar boven.

De rechterrand bevat de gebruikelijke volume- en aan / uit-knoppen en de bovenrand is de plaats waar u de lade voor de SIM-kaart kunt vinden.

Aan de onderkant bevindt zich de USB 3.1 Type-C-poort en de 3, 5 mm audio-aansluiting.

De achterkant van de Motorola Moto Z2 Play is het interessante deel. Naar de top, je kunt de camera afgeronde hobbel vinden. Motorola kneep ook de dubbele LED-flitser in de cameramodule dicht.

Dan, naar het midden van de achterkant, zie je een klein Motorola- logo en, aan de onderkant, 16 kleine pinnen en een magneet. Deze worden gebruikt door de smartphone om verbinding te maken en te koppelen aan Moto Mods .

Bij gebruik zonder gemonteerde Moto Mod, voelt de Moto Z2 Play- smartphone comfortabel aan om in uw hand te houden. De metalen randen zijn licht afgerond en de grip die je op ze hebt, is redelijk goed. We hebben ook waardering voor de goede plaatsing van de vingerafdruklezer, die gemakkelijk te vinden en aan te raken is, en hij is ook snel in het ontgrendelen van de smartphone. Ten slotte is het ook vermeldenswaard dat, als u de cameramodule niet wilt krassen, u een achterklep kunt bevestigen die de achterkant van de smartphone beschermt, hoewel deze ook een beetje dikker wordt.

De Motorola Moto Z2 Play is een Android-smartphone die indruk maakt door hoe licht en dun het is. Dat hadden we niet verwacht van een apparaat met een volledig metalen behuizing en een 5, 5-inch scherm. Het ontwerp is goed, hoewel niets bijzonders de aandacht trekt. De telefoon voelt prettig in de hand en past comfortabel in elke zak. Er veranderen echter dingen als je er een Moto Mod aan toevoegt, hoewel Moto Mods meestal hun tas hebben en niet permanent verbonden moeten blijven met de smartphone.

Als je meer wilt lezen over de smartphone-ervaring van Motorola Moto Z2 Play, de camera, gebundelde apps en prestaties in benchmarks, lees dan de tweede pagina van deze recensie.