Beoordeling

Herziening van ASUS VivoMini UN65U - Een kleine pc met een groot hart

Sommige mensen houden meer dan wat dan ook van een schone, opgeruimde en overzichtelijke werkruimte. Als u een van hen bent en u werkt het grootste deel van uw werk elke dag op hetzelfde bureau, met behulp van een grote desktop-pc, zou u het idee kunnen overwegen om een ​​all-in-one of een mini-pc te kopen om uw ruimte overzichtelijker te maken . Het goede nieuws is dat er veel opties op de markt beschikbaar zijn. Een van de kleinste apparaten wordt ASUS VivoMini UN65U genoemd. Het is een mini-pc die geen concessies doet op het gebied van prestaties, ontwerp of verbindingsmogelijkheden. We hebben een hele week gebruikt en vandaag willen we graag onze meningen erover delen. Lees onze recensie en u zult weten of deze aan uw behoeften en wensen voldoet:

Unboxing van de ASUS VivoMini UN65U

De ASUS VivoMini UN65U wordt geleverd in een premium zwarte doos gemaakt van hoogwaardig karton. Aan een van de zijkanten heeft het een klein plastic handvat waardoor het gemakkelijk te dragen is, zoals een koffer. Er staat niet veel informatie op de doos: alleen het ASUS-logo en het bedrijfsmotto.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de ASUS VivoMini UN65U-computer, de voedingsadapter, een VESA-montagekit en alle gebruikelijke documentatie: de gebruikershandleiding en de garantiekaart.

De ASUS VivoMini UN65U komt in een pakket met een minimalistisch ontwerp, dat er goed uitziet en het is prettig om uit te pakken.

Hardwarespecificaties

ASUS VivoMini UN65U PC is beschikbaar in meerdere hardwareconfiguraties. Om te beginnen kunt u kiezen uit drie verschillende processoren, allemaal gebaseerd op een Intel Kaby Lake-chipset, generatie 7. Van low-end tot high-end, u kunt deze mini-pc kopen met een Intel Core i7-7500U-processor, een Intel Core i5-7200U-processor of een Intel Core i3-7100U-processor. De versie die we testten, kwam met de krachtigste van de partij: de Intel Core i7-7500U-processor, draaiend op een basisfrequentie van 2, 70 GHz en tot 3, 50 GHz in turbo-modus. Het is vermeldenswaard dat deze processor twee fysieke kernen en vier threads heeft.

Alle processors die beschikbaar zijn voor de ASUS VivoMini UN65U PC bevatten dezelfde grafische chip: Intel HD Graphics 620, die ondersteuning biedt voor 4K-resoluties, tot een maximum van 4096 x 2304 pixels bij een verversingssnelheid van 60 Hz. Deze chip zal niet helpen bij het spelen van moderne videogames, maar deze mini-pc was daar niet voor ontworpen.

Wat geheugen betreft, kan de ASUS VivoMini UN65U pc worden uitgerust met minimaal 4 GB tot 32 GB aan DDR4 RAM-geheugen, werkend in Dual Channel-modus met een frequentie van 2133 MHz. Het model dat we hebben getest, had 16 GB RAM-geheugen geïnstalleerd.

Met betrekking tot de opslagopties die u krijgt, kunt u op de ASUS VivoMini UN65U een 2, 5 "-harde schijf van 500 GB tot maximaal 1 TB en een M.2 SSD-schijf van 32 GB tot 256 GB gebruiken. Als u zich afvraagt, ja, je kunt beide tegelijkertijd aankoppelen: hoewel de ASUS VivoMini UN65U PC klein is, heeft deze nog steeds ruimte om zowel een harde schijf als een SSD te accommoderen. Het geteste model werd geleverd met een 256-Gb solid-state drive van Intel en een 1 TB harde schijf van HGST, een dochteronderneming van Western Digital.

Om verbinding met de wereld te maken, wordt de ASUS VivoMini UN65U PC geleverd met een bedrade Ethernet-kaart en een draadloze netwerkkaart. U kunt niet kiezen voor de Ethernet-netwerkkaart die u krijgt, maar u kunt de Wi-Fi-netwerkkaart kiezen: een draadloze netwerkkaart met ondersteuning voor 802.11 a / b / g / n / ac en Bluetooth V4.1, of een netwerkkaart met ondersteuning voor 802.11 b / g / n en Bluetooth V4.0. Onze aanbeveling is om gebruik te maken van de draadloze kaart die ondersteuning biedt voor de 802.11ac draadloze standaard, omdat deze hogere verbindingssnelheden biedt. Het geteste model werd geleverd met de draadloze netwerkkaart met ondersteuning voor de 802.11ac-standaard.

Hoewel het een klein apparaat is, biedt de ASUS VivoMini UN65U ook een schat aan poorten. U krijgt vier USB 3.0-poorten met snel opladen, een HDMI-poort en een DisplayPort, een RJ45 LAN-poort om verbinding te maken met bekabelde Ethernet-netwerken, een audio-aansluiting, een Kensington-slot en een 4-in-1 SD-kaartlezer. Een ander pluspunt is dat dit apparaat een TPM-chip voor BitLocker-codering bevat.

ASUS VivoMini UN65U is een kleine pc, ontworpen voor bedrijven waar werkruimte belangrijk is, maar ook voor mensen die op hun computer willen werken in een opgeruimde, overzichtelijke en stille omgeving. Hij is slechts 5, 15 inch (131 mm) breed en diep en 2, 05 inch (52 mm) hoog. En hij weegt slechts 1, 54 lb of 0, 7 kg.

Wat het besturingssysteem betreft, kunt u de ASUS VivoMini UN65U mini-pc kopen waarop Windows 10 Home of Windows 10 Pro is geïnstalleerd. Het model dat we hebben beoordeeld, had Windows 10 Home erop geïnstalleerd.

U vindt de officiële hardwarespecificaties hier: VivoMini UN65U (commercieel) - Specificaties.

De ASUS VivoMini UN65U gebruiken

De ASUS VivoMini UN65U is ontworpen om zo klein mogelijk te zijn en tegelijkertijd een aantal serieuze hardware in te pakken. Tijdens onze tests hebben we het dagelijks gebruikt voor allerlei computeractiviteiten. Deze review is bijvoorbeeld geschreven op de ASUS VivoMini UN65U. We gebruikten het ook voor surfen op het web, het schrijven van documenten, chatten op Slack en Skype, het bekijken van video's en films en zelfs voor het spelen van een paar minder veeleisende videogames.

Afgezien van games, is de prestatie die je krijgt van de Intel Core i7-processor erg indrukwekkend. En nog meer als u het 16 GB RAM-geheugen dat gemakkelijk multitasking kan gebruiken, en de snelle SSD met snelle toegangstijden en datasnelheden toevoegt. Het resultaat is een kleine maar krachtige computer die geen enkele moeite zal doen om iets te doen wat je vraagt. Als dit echter betekent dat je games speelt, verwacht dan niet dat het moderne spellen op hoge instellingen zal spelen. Om zijn werk te doen, vertrouwt deze mini-pc uitsluitend op de geïntegreerde grafische chip. Het is krachtig genoeg om u minder veeleisende games te laten spelen bij normale of lage instellingen, maar het zal geen nieuwe moderne spellen fatsoenlijk kunnen uitvoeren. Uit nieuwsgierigheid speelde ik League of Legends erop op medium-hoge instellingen, zonder stotteren. Dat is een behoorlijk indrukwekkende prestatie voor een geïntegreerde video-chip!

Een ander ding dat indruk op me maakte, is hoe mooi het ontwerp van de ASUS VivoMini UN65U is. Het is een klein, eenvoudig en stijlvol apparaat, zonder harde randen, alleen afgeronde hoeken, een gestructureerde bovenklep met het logo van het bedrijf in reliëf in het midden en goed geplaatste poorten aan alle kanten. Als je het vanaf de voorkant bekijkt, zie je het LED-lampje van de opslagdrives, de aan / uit-knop en twee USB 3.0-poorten voor eenvoudige toegang.

Aan de rechterkant bevindt zich het Kensington-slot en aan de linkerkant bevindt zich de SD-kaartlezer. Het grootste deel van de poorten bevindt zich aan de achterkant: de voedingspoort, de HDMI- en de DisplayPort-poorten, de andere twee USB 3.0-poorten, de Ethernet-poort en de audio-aansluiting.

De ASUS VivoMini UN65U is een geweldige plek waar werkruimte van groot belang is en het is perfect geschikt voor kleine bureaus.

De ASUS VivoMini UN65U is ook compatibel met VESA-mounts. Dat betekent dat u het aan de achterkant van een monitor kunt houden en uw eigen alles-in-één pc kunt maken. Dit is geweldig want u kunt uw monitor kiezen en u kunt deze op elk gewenst moment vervangen. Dat is niet iets dat je kunt veranderen op een echte alles-in-één pc. Dit is wat de ASUS VivoMini UN65U eruit ziet op de achterkant van een van onze monitoren:

Overigens kunt u deze mini-pc ook aan de achterkant van een tv bevestigen. Overweeg het feit dat het ook krachtig genoeg is om 4K-inhoud te spelen en je zult zien waarom het ook een uitstekende keuze is als je een thuisbioscoopopstelling wilt maken.

De ASUS VivoMini UN65U is een mini-pc die er goed uitziet en geweldig werkt. Het was een plezier om eraan te werken en het wist op meer dan één manier indruk te maken. De hoge prestaties, het kleine formaat, het solide ontwerp en de bouwkwaliteit, de plaatsing van de poorten en het feit dat u deze op de achterkant van een display kunt monteren, dit zijn allemaal dingen die de moeite waard zijn om te waarderen.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u meer te weten komen over de apps die zijn meegeleverd met de ASUS VivoMini UN65U, de prestaties die we in verschillende benchmarks hebben gemeten en ons uiteindelijke oordeel.