Anders

15 Redenen waarom u de Windows 10-jubileumupdate vandaag zou moeten krijgen

De Windows 10-jubileumupdate is zonder twijfel een belangrijk punt in het evolutiepad van Windows 10 sinds het voor het eerst werd vrijgegeven aan het publiek, vorig jaar. U moet dit echter niet beschouwen als een nieuwe iteratie van het besturingssysteem, maar eerder als een "servicepack met veel extra voordelen". De jubileumupdate polijst Windows 10 en brengt bovendien een aantal nieuwe functies die gebruikers waarschijnlijk graag gebruiken. Als je je nog steeds afvraagt ​​of het de moeite waard is om te installeren, hebben we een lijst gemaakt met de belangrijkste redenen om dat te doen. Dit is waarom je vandaag de Windows 10-jubileumupdate zou moeten krijgen:

1. Donkere modus

Sommige mensen vinden het donker en sommige mensen vinden het licht. Zelfs Darth Vader is het daar mee eens! Dus Microsoft moest het ook doen - de Anniversary Update voor Windows 10 voegt een optie toe om over te schakelen van een lichte naar een donkere omgeving en omgekeerd, afhankelijk van wat je wilt. De donkere modus verandert de achtergrond van de standaard Windows 10-apps in zwart, terwijl de lichtmodus de achtergrond wit maakt. Het is nu allemaal een kwestie van keuze: ga je meedoen met de Dark Side of blijf je loyaal aan de Light Side?

2. Cortana staat op je vergrendelingsscherm

Nadat u de Windows 10-jubileumupdate hebt geïnstalleerd, kunt u Cortana gebruiken, zelfs als uw pc of apparaat is vergrendeld. Cortana is nu beschikbaar op het vergrendelscherm en ze kan allerlei soorten taken uitvoeren zoals aantekeningen maken, herinneringen toevoegen of zelfs muziek afspelen, en dat alles zonder dat je je Windows 10-computer of -apparaat hoeft te ontgrendelen.

3. Cortana kan overal een herinnering instellen

Een van de beste eigenschappen van Cortana is het feit dat je haar kunt vragen om herinneringen op te stellen voor de dingen die je in de toekomst moet doen. Maar zodra je de Anniversary Update hebt ontvangen, kan Cortana nog meer doen: je zult haar kunnen vragen om willekeurige dingen te onthouden, zoals waar je je huissleutels hebt neergezet, waar je je auto hebt geparkeerd of zelfs die Star Trek is beter dan Star Wars.

4. Cortana kan herinneringen toevoegen aan uw plaknotities

De plaknotities zijn misschien niet de meest geadverteerde functie van Windows, maar veel mensen houden van ze, inclusief ons. Een van de dingen die we het leukst vinden in de Windows 10-jubileumupdate is het feit dat Cortana nu ook is geïntegreerd met Sticky Notes en ze kan aanvoelen wanneer je een herinnering wilt instellen. Met slechts een klik kunt u uw plaknotities in plaknotities in Cortana-herinneringen wijzigen.

5. Microsoft Edge heeft nu ondersteuning voor extensies

Webbrowser-extensies waren een van de belangrijkste aspecten voor de toename van populariteit van Mozilla Firefox en Google Chrome. Hetzelfde gold echter niet voor Microsoft's Internet Explorer, hoewel je niet kunt zeggen dat ze het niet hebben geprobeerd. In Windows 10 daarentegen koos Microsoft ervoor om een ​​volledig nieuwe webbrowser te bouwen, die ze Edge noemden, en die ze beloofden minstens even goed te zijn als de concurrentie. Dat betekende dat Edge ook ondersteuning zou bieden voor webbrowser-extensies. Hoewel het een heel jaar duurde en we moesten wachten op de Anniversary Update, biedt Microsoft Edge eindelijk ondersteuning voor uitbreidingen.

Als u meer wilt weten over de ondersteuning voor webbrowseruitbreidingen in Microsoft Edge, raadpleegt u deze handleiding: Webbrowser-extensies toevoegen of verwijderen in Microsoft Edge.

6. U kunt tabbladen vastzetten in Microsoft Edge

Een kleine stap voor Microsoft Edge, maar toch een hele grote stap voor zijn bruikbaarheid! Dit is wat we denken over de mogelijkheid om tabbladen vast te zetten in Microsoft Edge. Het is een van die dingen die niet belangrijk aanvoelt, maar die uw gebruikservaring veel kan veranderen. We hebben tenslotte allemaal favoriete websites die we graag permanent open willen houden.

7. Met Taakoverzicht kunt u apps en vensters vastzetten op meerdere virtuele desktops

Taakweergave is een Windows 10-functie die erg handig kan zijn wanneer u tegelijkertijd met veel apps en vensters moet werken, maar u hebt niet twee of meer fysieke monitors om alles wat u open hebt te accommoderen. Dat is het moment waarop u waarschijnlijk de virtuele desktops gebruikt die worden aangeboden door de Taakweergave. Maar een ding dat Windows 10 niet had tot de Anniversary Update was de mogelijkheid om apps of vensters vast te zetten op al je pc's. Nu kunt u en we weten zeker dat u het leuk zult vinden. :)

Als u meer wilt lezen over de virtuele desktops in Windows 10 en hoe u apps en vensters op hen kunt vastpinnen, raadpleegt u deze zelfstudie: Hoe virtuele desktops maken, gebruiken en verwijderen in Windows 10.

8. De taakbalkklok toont uw dagelijkse agenda

De klok van je taakbalk was een vrij spartaanse en "saaie" functie in alle Windows-versies, niet alleen in Windows 10. Echter, dingen worden behoorlijk wat interessanter in de Anniversary Update, omdat de taakbalkklok niet alleen een plaats is om de tijd en datum nu te controleren, maar ook een plaats waar u de gebeurtenissen van uw dagelijkse agenda kunt controleren en bewerken.

We hebben het onderwerp in detail besproken, hier: Hoe gebeurtenissen in uw agenda te zien en toe te voegen vanuit de taakbalk van Windows 10.

9. Windows Defender is er altijd om uw veiligheid te bewaken

Microsoft investeerde veel inspanningen om hun Windows Defender-antimalware-oplossing beter dan ooit te maken. De Anniversary Update brengt een nieuwe functie voor Windows Defender, een waarmee je af en toe antivirusscans kunt uitvoeren, zelfs als je al een andere antivirus hebt geïnstalleerd op je pc. En het kan dat doen zonder te conflicteren met beveiligingsproducten van derden, wat in het verleden gebeurde. Bovendien kan Windows Defender u van tijd tot tijd verbeterde meldingen laten zien, met stukjes informatie over wat het heeft gedaan op uw Windows 10-pc of -apparaat.

Als u wilt, vindt u meer informatie over de nieuwigheden in Windows Defender, in deze 2 artikelen die we een tijdje geleden publiceerden: scan uw pc af en toe met Windows Defender, zelfs als u een andere antivirus hebt en Wat zijn verbeterde meldingen in Windows Defender? Hoe zet je ze aan of uit?

10. "Microsoft loves Linux" is geen grap meer

Toen Microsoft-functionarissen ons vertelden dat ze van Linux houden, vertrouwden we hen niet. Maar als je ziet dat in de Anniversary Update Windows 10 ondersteuning biedt voor Linux Bash, moeten we toegeven dat we ongelijk hadden. Windows 10 kan nu native Linux-applicaties direct uitvoeren, als u de ontwikkelaarsmodus inschakelt en het Windows-subsysteem voor Linux installeert.

Hier is wat je moet lezen om Bash op je Windows 10-pc of apparaat te krijgen: Hoe de Linux Bash in Windows 10 te krijgen, in 3 stappen. En hier zijn een paar eenvoudige Bash-opdrachten om aan de slag te gaan: werk met bestanden, mappen en apps met Bash op Ubuntu, in Windows 10.

11. BSOD's tonen QR-codes om u te helpen problemen sneller op te lossen

Blue Screens of Death waren altijd een onverstaanbare manier om gebruikers te laten zien wat er mis is gegaan met hun Windows-computers of apparaten. Helaas is er in de loop der jaren niet veel veranderd op dit gebied. In ieder geval tot nu toe, wanneer de Anniversary Update voor Windows 10 QR-codes introduceert op het Blue Screen of Death, codes die hulp bieden voor diegenen die problemen willen oplossen met hun pc's.

Hier leest u hoe u de QR-codes gebruikt die door Windows 10 BSOD's worden weergegeven om te ontdekken wat er mis is.

12. Selecteer het audioweergaveapparaat rechtstreeks vanaf de taakbalk

Een ding in Windows dat in het verleden nogal moeilijk en omslachtig was, was het selecteren van het standaardapparaat voor het afspelen van audio. Het goede nieuws is dat de jubileumupdate een nieuwe, kleine maar zeer nuttige functie voor alle Windows 10-gebruikers biedt: de mogelijkheid om snel het apparaat te kiezen dat wordt gebruikt voor het afspelen van audio. Het enige dat daarvoor nodig is, is 3 klikken of tikken op de taakbalk. Niets meer!

13. Het startmenu toont vanaf het begin uw lijst met apps

Vóór de verjaardag update, om al je apps te kunnen zien in het Start Menu, moest je klikken of tikken op een knop genaamd Alle apps. Nu hoeft u dat niet langer te doen, omdat de lijst met al uw apps standaard wordt weergegeven in het Startmenu van Windows 10.

Een kleine maar nuttige verandering als je het ons vraagt.

14. Windows Ink maakt uw pen krachtiger dan ooit tevoren

De jubileumupdate voor Windows 10 brengt schrijven naar uw computer of apparaat. U kunt uw pen nu letterlijk gebruiken om notities te maken, uw ideeën te tekenen, handschrift te gebruiken in Office, aantekeningen te maken in Microsoft Edge of zelfs uw eigen aangepaste vakantieroutes te tekenen in de Kaarten-app.

15. Windows Hello laat je nu authenticeren in apps en websites

De Windows Hello-technologie is verbeterd en uitgebreid om met apps en websites te werken. Als u een nieuwe Windows 10-pc of -apparaat hebt met ondersteuning voor deze functie, kunt u Windows Hello gebruiken om u aan te melden bij apps en websites die dit ondersteunen, door uw gezicht of vingerafdruk te scannen. Zeg vaarwel tegen wachtwoorden die ten minste "een hoofdletter, een cijfer, een haiku en een snufje sprookjesstof" moeten bevatten. :)

Conclusie

We zijn ervan overtuigd dat de Anniversary Update Windows 10 beter maakt dan ooit, zowel qua beveiliging, bruikbaarheid als handige functies. Daar is geen twijfel over mogelijk: Windows 10 is vandaag meer gepolijst dan het was toen het een jaar geleden werd gelanceerd. Als je Windows 10 al gebruikt, heb je niet veel keus - je zult de Anniversary Update vroeg of laat krijgen, simpelweg omdat je de updates in Windows 10 niet kunt uitschakelen. De volgende vraag die bij ons opkomt is "zal de Anniversary Update voldoende zijn om andere gebruikers te overtuigen - weet u, degenen die weigerden te upgraden naar Windows 10 - overstappen?" Wat denk je? Deel uw mening met ons, in de opmerkingen hieronder.