Anders

Microsoft verzendt de nieuwe Surface Pro. 11 dingen die je moet weten!

Vanaf 15 juni 2017 verzendt Microsoft de nieuwe Surface Pro, waarvan iedereen dacht dat het Surface Pro 5 zou heten. Microsoft heeft besloten dit nummer niet meer te gebruiken en het biedt een nieuwe versie zonder nummer aan de naam, maar met veel verbeteringen. Als u wilt weten wat er nieuw is aan de Surface Pro en of dit aan uw behoeften voldoet, lees dan dit artikel:

Eerst de introductie van Surface Pro door Panos Panay

Op 23 mei 2017 organiseerde Microsoft een lanceringsevenement in Shenzhen, China. Onder andere introduceerde Microsoft in die tijd de nieuwe Surface Pro. Als je de hele presentatie wilt bekijken, bekijk dan de onderstaande video, waarin Panos Panay, Corporate Vice President of Devices bij Microsoft, het nieuwe model presenteert.

Als je geen vijfenveertig minuten hebt om de hele presentatie te bekijken, zijn hier de belangrijkste dingen die je moet weten over de Surface Pro:

1. Surface Pro bevat de nieuwste processors van Intel

Dit convertible-apparaat wordt geleverd met de nieuwste Intel Kaby Lake-processors: Intel Core m3, Core i5 en Core i7. De versies met Intel Core m3 en Core i5 hebben passieve koeling, zonder ventilatieopeningen, waardoor ze erg stil zijn.

2. Surface Pro biedt een batterijlevensduur van maximaal 13, 5 uur

De nieuwe Surface Pro heeft een autonomie die 50% hoger is dan die van de vorige Surface Pro 4, wat betekent dat u deze tot 13, 5 uur op één lading kunt gebruiken. Hoogstwaarschijnlijk zal de levensduur van de batterij lager zijn voor het Intel Core i7-model, dat meer prestaties biedt en meer stroom verbruikt. Om deze toename in autonomie te verkrijgen, heeft Microsoft ook verbeteringen aangebracht aan Windows 10 en de slaapprocedure, zodat het energiezuiniger is dan in het verleden.

3. Surface Pro heeft LTE-connectiviteit

De LTE-versie van Surface Pro zal ondersteuning bieden voor micro SIM- en eSIM-kaarten van telecomproviders. Deze SIM-kaarten kunnen met LTE op de Surface Pro worden aangesloten en waren vroeger permanent verbonden met internet, ook wanneer er geen WiFi-netwerken beschikbaar zijn. We kennen de prijzen voor de LTE-versie nog niet en ook niet wanneer deze beschikbaar komt. Microsoft zei dat het tegen het einde van 2017 zou worden gelanceerd.

4. Surface Pro heeft een prachtige toetsenbordafdekking van een materiaal dat Alcantara wordt genoemd

Voor Surface Pro biedt Microsoft tegen meerprijs een Type Cover met een textielmateriaal met de naam Alcantara. Hetzelfde materiaal wordt gebruikt op het Surface Pro-toetsenbord, dat dezelfde dag beschikbaar is met Surface Pro. De nieuwe Type Cover is verkrijgbaar in drie kleuren: Bordeauxrood, Kobaltblauw en Platina (zie hieronder).

5. Het high-end model bevat Intel Iris Plus Graphics 640

De Surface Pro met Intel Core i7 bevat de Iris Plus Graphics 640 grafische chip, de beste in zijn soort, gemaakt door Intel. Het biedt grafische prestaties boven alles dat Intel tot nu toe heeft gecreëerd, en het kan ook worden aangesloten op drie externe beeldschermen.

6. Heeft de snelste digitale pen: een nieuwe versie van de Surface Pen

Microsoft heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de snelste digitale pen, genaamd de Surface Pen. Het bedrijf heeft zijn drukgevoeligheidsniveaus verhoogd tot 4096, heeft zijn activeringskracht verhoogd en de latentie verlaagd naar 21 ms. De nieuwe Surface Pen heeft een coprocessor die verbinding maakt met de videokaart op de Surface Pro. Als gevolg hiervan biedt de Surface Pen een gebruikerservaring zonder vertraging, en is hij ook compatibel met eerdere Surface-modellen. Je kunt meer leren in de onderstaande video.

De Surface Pen is niet gebundeld met de nieuwe Surface Pro en moet apart worden aangeschaft.

7. Met het nieuwe scharnier kunt u het apparaat in een hoek van 165 graden kantelen

Microsoft heeft het scharniersysteem van de Surface Studio overgenomen en dit op de Surface Pro opgenomen. Hiermee kunt u het scherm kantelen tot een hoek van 165 graden. Bovendien is het scharnier duurzamer dan dat van eerdere modellen van Surface Pro.

8. Surface Pro biedt ondersteuning voor de Surface Dial

De nieuwe hellingshoek is gunstig voor kunstenaars en grafische kunstenaars. Om hen nog meer te helpen, heeft Surface Pro ondersteuning voor de Surface Dial. U kunt dit accessoire op het display van de Surface Pro plaatsen en gebruiken in grafische apps zoals Sketchable.

9. De Surface Pro biedt geen ondersteuning voor USB Type-C, maar hij heeft wel een dongle

Microsoft heeft besloten dat het nog niet het moment is om de USB Type-C-poort op te nemen in de Surface Pro. Voor degenen onder ons die het nodig hebben, biedt het bedrijf echter een dongle aan met ondersteuning voor deze poort. We weten de prijs en beschikbaarheid van deze dongle nog niet. Panos Panay, Corporate Vice President of Devices bij Microsoft, heeft gezegd dat het tegen het einde van 2017 beschikbaar zal zijn.

10. Microsoft zal geen nummers meer opnemen in de naam van dit product

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Alle technische blogs en publicaties hebben gesproken over Surface Pro 5. Microsoft heeft echter besloten dat het tijd is om te stoppen met tellen en dit Surface Pro te noemen. Vanaf nu blijft Microsoft de hardware van dit apparaat bijwerken, maar krijgt het geen nieuwe versienaam. Het blijft Surface Pro noemen, zonder cijfers.

11. Surface Pro wordt wereldwijd gelanceerd

Voor het eerst in de geschiedenis van Microsoft, maakt het bedrijf een echt wereldwijde lancering. Op 15 juni 2017 kunnen klanten de Surface Pro tegelijkertijd in 24 landen bezoeken: Australië, Oostenrijk, België, Canada, China, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, het VK en de VS.

Wat denk je van de nieuwe Surface Pro?

We hebben Surface Pro 3 nu al een aantal jaar gebruikt en we zijn erg blij met dit apparaat. De nieuwe Surface Pro ziet er echter uit als een zeer aantrekkelijke upgrade. Nu dat je weet wat de Surface Pro te bieden heeft, deel met ons wat je denkt. Vind je de nieuwe versie leuk? Overweeg je om het te kopen?