Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Review VIPRE Advanced Security

VIPRE ontwikkelt beveiligingsproducten die beloven bovengemiddelde malware-beveiliging te leveren, die eenvoudig te beheren is en uw computer niet vertraagt. De nieuwste versie van de enige beveiligingsoplossing van het bedrijf voor thuisgebruikers wordt VIPRE Advanced Security genoemd en biedt naast de gebruikelijke beveiligingslagen en -modules ook een reeks extra hulpmiddelen die extra waarde voor uw geld kunnen bieden. We hebben VIPRE Advanced Security een paar dagen gebruikt en getest en we willen u in deze review alle goede aspecten en de negatieve aspecten, die we erover hebben ontdekt, met u delen:

Waar is VIPRE Advanced Security goed in?

VIPRE Advanced Security is een beveiligingssuite die goed is voor:

 • Gebruikers die goede anti-malware bescherming willen
 • Mensen die goed beveiligd willen zijn wanneer ze online zijn, ongeacht welke webbrowser ze het liefst gebruiken
 • Gebruikers die een beveiligingspakket willen hebben dat niet veel systeembronnen nodig heeft

Waar te kopen

Koop nu

Voors en tegens

VIPRE Advanced Security heeft zijn goede delen:

 • De antivirus-engine is zeer goed in het detecteren en opschonen van malware van uw computer
 • Het webschild voorkomt dat u gevaarlijke websites bezoekt, in elke webbrowser
 • De beveiligingssuite heeft weinig negatief effect op de prestaties en snelheid van uw Windows-computer
 • De gebruikersinterface heeft veel schakelaars en grote knoppen, waardoor het ook eenvoudig te gebruiken is op touchscreens

Helaas heeft dit product vele zwakke punten die de efficiëntie verminderen:

 • Hoewel de firewall beter is dan de standaard Windows Firewall, kan de beveiligingsmodus niet automatisch worden aangepast op basis van het netwerkprofiel dat in Windows is ingesteld, en zelfs als u het handmatig aanpast, is het nog steeds alleen gemiddeld qua efficiëntie
 • De gebruikersinterface ziet er lelijk uit en het voelt alsof hij is ontworpen door iemand met weinig tot geen ervaring in visueel ontwerp en gebruikerservaring
 • Hoewel de instellingen ervan u toestaan ​​om het te configureren om automatisch USB-drives te scannen wanneer u ze op uw computer aansluit, voert het dergelijke scans niet uit. USB-drives worden alleen gescand als u ze opent
 • Er zijn geen ouderlijk toezicht inbegrepen en er is geen VPN-service die door deze suite wordt aangeboden
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

VIPRE Advanced Security is geen beveiligingsproduct voor iedereen, vanwege het gebrek aan balans. Het heeft zijn goede onderdelen, zoals de krachtige antivirus-engine, een efficiënt webschild en de lage impact op de prestaties van uw computer, maar het heeft ook veel zwakke punten. De gebruikersinterface is niet alleen coyote lelijk, maar het is ook slecht georganiseerd. De firewallmodule heeft problemen met de manier waarop het is geïntegreerd met Windows en de netwerkprofielfunctie. De efficiëntie is ook gemiddeld, zelfs als u het handmatig configureert, en er zijn weinig bruikbare aanvullende tools gebundeld in deze beveiligingssuite. Vanwege al deze problemen kunnen we VIPRE Advanced Security niet aanbevelen aan al onze lezers, en we denken dat het het beste is dat u het eerst probeert en ziet of u het leuk vindt. Haast u niet om uw geld uit te geven aan VIPRE Advanced Security zonder eerst de proefversie te gebruiken.

De download- en installatie-ervaring

Het eerste dat u moet doen om VIPRE Advanced Security op uw pc te krijgen, is om het bedrijf een e-mailadres te geven. Vervolgens download je een klein uitvoerbaar bestand van 5, 79 MB, genaamd vipre_advanced_security_trial.exe . Voer het uit en de installatiewizard wordt geladen. Het eerste wat het vraagt, is akkoord gaan met de licentieovereenkomst voor eindgebruikers. U kunt ook kiezen waar u de beveiligingssuite wilt installeren.

Vervolgens begint de wizard met het downloaden van de bestanden die nodig zijn voor de installatie van VIPRE Advanced Security . In totaal zou u niet meer dan 63.2 MB aan gegevens moeten krijgen. Dat is niet veel, maar je krijgt tijdens het installatieproces nog eens 303, 9 MB virusdefinities en dat is best veel. Afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding, kan deze stap enige tijd duren, en het kan ook een punt van zorg zijn als u een gemeten internetverbinding gebruikt. Het is echter ook positief dat het beveiligingspakket automatisch de virusdefinities automatisch bijwerkt.

Voordat de installatie wordt beëindigd, vraagt VIPRE Advanced Security of u beveiligingsinformatie wilt verzenden naar hun ThreatNet- service. We raden u aan dat te doen omdat deze informatie VIPRE helpt beter te reageren tegen nieuwe malwarebedreigingen.

VIPRE lanceert zijn gebruikersinterface die op het eerste gezicht eenvoudig en gebruiksvriendelijk lijkt.

De eerste stappen om VIPRE Advanced Security op uw Windows-computer te krijgen, zijn gemakkelijk te doorlopen. Met uitzondering van een e-mailadres, wordt er geen andere persoonlijke informatie aan u gevraagd en dat is een goede zaak. U kunt echter verwachten dat dit proces even duurt, omdat u een grote hoeveelheid gegevens moet downloaden.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Het eerste dat we controleerden met betrekking tot de integratie met Windows was of VIPRE Advanced Security Windows Firewall en Windows Defender automatisch uitschakelt. Dat deed het en dat betekent dat je geen conflicten of prestatieproblemen zou moeten vinden. We hebben ook gecontroleerd of de netwerkfuncties goed werken en dat deden ze: we konden lid worden en een thuisgroep maken op het lokale netwerk, we hadden toegang tot de bestanden en mappen die in het netwerk werden gedeeld, en we hadden geen problemen toen we universeel gebruikten Windows-platform-apps.

We hebben ook vastgesteld dat de firewallmodule aangeboden door VIPRE Advanced Security het netwerkprofiel dat u in Windows instelt niet actief bewaakt. Op onze testcomputer deed het niet eens de moeite om te vragen of de netwerken waarmee we contact hadden, privé of openbaar waren. Het vertrouwde op elk nieuw netwerk als veilig en dat is geen goede zaak, vooral als je vaak verbinding maakt met openbare WiFi.

Om u online te beschermen, scant en filtert VIPRE Advanced Security al het internetverkeer van uw computer, en dat betekent dat u beschermd bent in elke webbrowser die u wilt gebruiken.

We wilden ook kijken of VIPRE een significant negatief effect heeft op de prestaties van onze testcomputer. We hebben eerst de opstarttijden gemeten met BootRacer, voor en na het installeren van de beveiligingssuite op de pc. Het beveiligingspakket had geen invloed op de opstarttijd van ons testsysteem. Vervolgens hebben we gecontroleerd hoeveel RAM het nodig heeft om alle beveiligingsservices in gebruik te houden. Op onze testlaptop verbruikt het ongeveer 160 MB RAM, wat volgens de huidige normen niet veel is.

Om te controleren of de snelheid van internet of lokaal netwerk wordt beïnvloed door VIPRE Advanced Security, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN Speed ​​Test . De snelheden waren hetzelfde vóór en na het installeren van de beveiligingssuite, wat betekent dat het geen nadelig effect heeft op internet- of lokale netwerkgegevensoverdrachten. Het is een uitstekend resultaat!

VIPRE Advanced Security is een beveiligingspakket dat is geïntegreerd met Windows en de meeste netwerkfuncties. We waarderen het als positief dat het weinig systeembronnen nodig heeft om zijn werk te doen, maar we houden er niet van dat de firewallmodule niet in staat is om het beveiligingsniveau automatisch aan te passen aan het netwerkprofiel dat u in Windows instelt.

Gebruiksgemak en configuratie

VIPRE Advanced Security biedt een eenvoudige gebruikersinterface, hoewel onze mening is dat het een lelijke is. Het is een venster met een vast formaat met een paar secties, opties en knoppen erop. Normaal gesproken zouden we dat graag willen, maar de manier waarop VIPRE besloot om alles in te gooien is ongeïnspireerd. Delen van tekst gebruiken een lettertype dat te klein is om te begrijpen, er zijn grote lege ruimten die geen betekenis hebben en er is geen structuur als het gaat om het verdelen van instellingen en functies van elkaar. Helaas is de gebruikersinterface identiek aan die we zagen op de beveiligingsoplossingen van VIPRE van de afgelopen paar jaar.

Zelfs als de gebruikersinterface er uitziet als een kind doodled, is er ook een goede reden voor: je kunt het gebruiken op elk apparaat waarvan je de eigenaar bent, ook op touchscreen-apparaten, omdat de functies en instellingen meestal worden bestuurd door schakelaars of grote knoppen.

Een andere functie die we leuk vonden aan VIPRE Advanced Security is het grote aantal beschikbare hulpopties . Er worden helpt tooltips weergegeven voor complexe instellingen, offline helpbestanden en toegang tot telefonische ondersteuning, communityforums en documentatie.

Als u een ervaren pc-gebruiker bent, zult u waarschijnlijk heel blij zijn met de logs en statistieken die zijn opgenomen in VIPRE Advanced Security . Als je echter een beginner bent en je verwacht visuele statistieken te zien die gemakkelijk te begrijpen zijn, dan heb je pech, omdat je zoiets niet krijgt.

Tijdens de tijd waarin we VIPRE Advanced Security hebben getest, hebben we meldingen over malware-geïnfecteerde bestanden weergegeven, maar we hebben geen meldingen over firewalls ontvangen.

VIPRE Advanced Security is een beveiligingsproduct met een lelijke gebruikersinterface die zou profiteren van een herontwerp. We waarderen sommige aspecten ervan, zoals de grote knoppen en schakelaars, maar de chaotische manier waarop het is georganiseerd, maakt het nogal onaantrekkelijk.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe capabel VIPRE Advanced Security is om uw computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.