Anders

Wat gebeurt er wanneer u Internet Explorer uit Windows verwijdert?

Internet Explorer is zo'n integraal onderdeel van Windows dat u het voor enige tijd niet uit Windows kunt verwijderen. Dit is niet meer het geval en moderne versies van Windows stellen je in staat er vanaf te komen, als je het niet wilt gebruiken. Maar wat gebeurt er als je dat doet? Werkt Windows niet meer goed? Kun je nog steeds op internet surfen? Zullen universele Windows-apps blijven draaien wanneer ze toegang tot gegevens van internet nodig hebben en aan u moeten tonen? We hebben onze eigen experimenten uitgevoerd, zoveel mogelijk zaken geanalyseerd en de meest waarschijnlijke dingen ontdekt die kunnen gebeuren als u Internet Explorer verwijdert uit Windows 10 of Windows 8.1:

Hoe Internet Explorer te verwijderen van Windows

Internet Explorer is ingebouwd in alle moderne versies van Windows, inclusief Windows 8.1 en Windows 10. Daarom kunt u het toevoegen of verwijderen via het gedeelte Windows-functies van het Configuratiescherm. We zullen niet in detail treden over de stappen die nodig zijn om dit gedeelte te openen, omdat we al over dit onderwerp hebben gesproken in deze tutorial: Hoe Internet Explorer verwijderen uit Windows.

Als u echter haast hebt, weet dan dat om Internet Explorer uit Windows 10 of 8.1 te verwijderen, u het Configuratiescherm moet openen, uw weg moet gaan naar Programma's en Functies en Internet Explorer moet verwijderen uit de lijst met Windows-functies .

Als u meer wilt weten over elke Windows-functie die u kunt toevoegen of verwijderen, geeft dit artikel u alle informatie die u nodig hebt: Wat zijn die Windows-functies die u kunt toevoegen of verwijderen ?.

Wat gebeurt er als u Internet Explorer verwijdert uit Windows 10 en Windows 8.1?

Laten we het eerst een beetje over Windows 10 hebben, simpelweg omdat dit het meest gebruikte Windows-besturingssysteem tot nu toe is. Tot het verschijnen van Windows 10 was de standaard webbrowser van Microsoft altijd Internet Explorer .

Maar Microsoft besloot het los te laten en de nieuwste versie was Internet Explorer 11, de standaardwebbrowser in Windows 8.1. In Windows 10 bevatte Microsoft echter een nieuwe webbrowser, Microsoft Edge, een browser die het bedrijf helemaal zelf had opgebouwd.

In Windows 10 zijn standaard twee verschillende webbrowsers beschikbaar: Microsoft Edge en Internet Explorer 11 . Tenzij u de standaardinstellingen wijzigt, is de standaard gebruikte webbrowser Microsoft Edge . Internet Explorer 11 is nog steeds alleen aanwezig omdat Microsoft-gebruikers, vooral zakelijke gebruikers, dit nodig kunnen hebben voor het uitvoeren van verouderde inhoud en web-apps. In Windows 10 kan Microsoft Edge op geen enkele manier worden uitgeschakeld, gedeactiveerd of anderszins uitgeschakeld, zoals u zelf kunt zien in dit Microsoft Community Answer.

Als u Internet Explorer verwijdert, worden enkele wijzigingen in Windows 8.1 en Windows 10 geactiveerd. Toen we dit experiment maakten, merkten we het volgende op:

  1. Alle koppelingen naar Internet Explorer worden verwijderd uit Windows. Dit betekent dat u er geen snelkoppelingen voor zult vinden en dat u op geen enkele manier Internet Explorer kunt uitvoeren. Als er geen andere webbrowser op uw systeem is geïnstalleerd en u probeert een URL-webadres te openen, gebeurt er niets. Dit zou echter geen probleem moeten zijn in Windows 10, omdat u Microsoft Edge nog steeds hebt geïnstalleerd.
  2. Internet Explorer kan niet langer worden gebruikt als het standaardprogramma voor het openen van bestandstypen zoals HTML of protocollen zoals HTTP of FTP. In het gedeelte Standaardprogramma's van het Configuratiescherm ziet u dat Internet Explorer niet langer wordt weergegeven als een programma waarvoor u standaardwaarden kunt instellen.
  1. Als u Windows 8.1 gebruikt, moet u een andere webbrowser hebben om op internet te kunnen surfen. Hopelijk heb je er een geïnstalleerd voordat je Internet Explorer verwijdert. Als u geen andere browser beschikbaar hebt, zijn er slechts twee opties beschikbaar: installeer Internet Explorer opnieuw of gebruik de Store om een ​​nieuwe webbrowser te zoeken en te installeren. Gelukkig is dit geen probleem in Windows 10, omdat je Microsoft Edge hebt.
  1. Alle universele Windows-apps die toegang moeten hebben tot internet om gegevens weer te geven, blijven werken. Dat klopt, zelfs als de app die u wilt gebruiken een eenvoudige webverpakking voor een website is. Het blijft werken en webpagina's weergeven.
  1. Het verwijderen van Internet Explorer uit Windows lijkt misschien een goed idee als u meer vrije ruimte op uw harde schijf beschikbaar wilt hebben. Om te zien of dit een goede reden kan zijn om Internet Explorer te verwijderen, hebben we gemeten hoeveel opslagruimte u krijgt wanneer u het verwijdert. Het resultaat was tamelijk onbeduidend: we hebben ongeveer 300 MB vrije ruimte opgedaan.

Conclusie

Zoals je kunt zien aan ons kleine experiment, is het veilig om Internet Explorer te verwijderen van Windows 10, simpelweg omdat het al door Microsoft Edge was ingenomen. Het is ook redelijk veilig om Internet Explorer uit Windows 8.1 te verwijderen, maar alleen zolang u een andere browser hebt geïnstalleerd. Universele Windows-apps blijven werken, ook als ze niets anders zijn dan webwrappers voor een website of iets dergelijks. Als u hetzelfde experiment alleen hebt gemaakt en andere dingen hebt ontdekt die in Windows veranderen wanneer u Internet Explorer verwijdert, kunt u ons dit laten weten via het onderstaande opmerkingenformulier.