Beoordeling

Review MIO MiVue C320: een goede dash-cam op instapniveau die Full HD-video opneemt

Nog niet zo lang geleden hebben we de kans gehad om de MIO MiVue C320, een dashcam met een paar geweldige functies, te testen. Om te beginnen heeft deze dashcam een ​​prijskaartje op instapniveau, kan hij roadvideo's opnemen terwijl u aan het rijden bent, met een hoge resolutie van 1080p Full HD. Het heeft ook een ingebouwde G-sensor die de richting van uw auto kan bepalen, als u de pech hebt om deel uit te maken van een auto-ongeluk. We hebben deze kleine dash cam nu een paar weken gebruikt, en hier zijn onze indrukken van, in deze review:

MIO MiVue C320: voor wie is het goed?

De MIO MiVue C320 dash cam is een geschikte keuze voor mensen:

  • Die video's van hoge kwaliteit moeten opnemen, in 1080p Full HD-resolutie, tijdens het rijden
  • Die een kleine dash-cam willen die het zicht van de bestuurder op de weg niet belemmert
  • Die een dash-cam willen op een instapprijs

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn meer dan een paar goede dingen te zeggen over de MIO MiVue C320 :

  • Het neemt video's op in 1080p Full HD-resolutie, terwijl hij onderweg is
  • Het heeft een lage prijs, een prijs die de meeste chauffeurs zich kunnen veroorloven
  • Hij is klein en de houder heeft de nok vanaf de bovenkant, zodat u hem op uw voorruit kunt plaatsen, in de buurt van uw achteruitkijkspiegel, waar hij uw zicht op de weg niet belemmert.
  • De oplaadkabel is lang genoeg om je hem op het binnenste autodak en de autopijler vanaf de rechterkant van de voorruit te laten lopen
  • Het heeft een ingebouwde G-sensor die de richting vanwaaruit uw auto wordt geraakt bij een ongeval registreert, en kan ook een automatische video-opname van een dergelijk evenement starten

Wat betreft negatieven, de MIO MiVue C320 :

  • Is gemaakt van plastic en sommige mensen vinden dat misschien niet leuk, hoewel het gebruikte plastic van goede kwaliteit is
  • Het bundelt geen geavanceerde functies, zoals een GPS-module of een detectiefunctie voor flitspalen
Product Nominaal 4/5

Vonnis

We houden van de MIO MiVue C320- dashcam en we geloven dat het een nuttig hulpmiddel is voor elke bestuurder die een overzicht wil hebben van de wegen waarop hij of zij reed. Onverwachte dingen kunnen op elk moment gebeuren en een record hebben is altijd een goed idee, vooral als u betrokken bent bij een ongeluk dat niet uw schuld is. De MIO MiVue C320 biedt alle basisfuncties die u nodig hebt, met een uitstekende beeldkwaliteit. Er zijn geen fancy details op deze dash cam, behalve misschien de ingebouwde G-sensor, maar dat is een positief als je een apparaat wilt dat gemakkelijk te gebruiken is, dat goede resultaten oplevert en niet veel geld kost . Als u op zoek bent naar een goede budgetoplossing, kunt u overwegen om de MIO MiVue C320 te kopen .

De MIO MiVue C320 dash cam deactiveren

De MIO MiVue C320 dash cam komt aan in een mooie verpakking. We hebben het hier over een glanzende doos gemaakt van zwart karton, met veel afbeeldingen en tekst erop gedrukt. Op de voorkant van de doos ziet u twee overlappende afbeeldingen die de streepjescam vanaf de voor- en achterkant tonen, maar ook enkele kleine pictogrammen die de belangrijkste functies beschrijven.

Aan de zijkanten van de doos staat informatie over de inhoud van de verpakking en aan de achterkant zijn er details van de belangrijkste specificaties van de dash-cam, in meerdere talen. In de doos vindt u de MIO MiVue C320 dash-cam zelf, een zuignap, een auto-aansteker oplader, de gebruikershandleiding en de garantiedocumenten.

De MIO MiVue C320 komt aan in een mooie verpakking en heeft alle accessoires die je nodig hebt om hem te gebruiken.

Hardwarespecificaties

De MIO MiVue C320- dashcam is een klein apparaat: de hoogte is 2, 01 inch of 51, 2 mm, de breedte is 2, 46 inch of 62, 6 mm en de diepte is 1, 47 inch of 37, 4 mm. Het is ook een licht apparaat, met een gewicht van 2, 04 ounce of 58 gram. Je kunt het op je voorruit plaatsen met behulp van een zuignap van gemiddelde grootte, en het maakt verbinding met de sigarettenaanstekerpoort van de auto via een lange mini-USB-kabel met een lengte van ongeveer 11, 5 voet of 350 centimeter.

MIO MiVue C320 is misschien klein en licht, maar hij is ook krachtig als het om hardware gaat. Het kan video opnemen in 1080p Full HD-resolutie, met 30 frames per seconde, met H.264-videocompressietechnologie. Dit betekent dat het zowel een goede beeldkwaliteit als een kleine bestandsgrootte moet bieden. De camera neemt video op met een kijkhoek van 130 graden, zodat deze de weg voor u kan afleggen zonder blinde vlekken achter te laten. Om helderdere en duidelijkere video's te kunnen opnemen, maar ook om beter werk te leveren bij weinig licht, is de dashcam uitgerust met een F2.0-glaslens.

Op de achterzijde van de dashboardcam bevindt zich een LCD-scherm van 2 inch dat niet wordt aangeraakt, zodat u de opgenomen video kunt bekijken en de verschillende beschikbare instellingen kunt configureren. Om door de menu's te gaan, om te beginnen met opnemen of om de dash-cam in te schakelen, moet u de vier fysieke knoppen aan de rechterkant van het scherm gebruiken.

De MIO MiVue C320 dash-cam slaat de opgenomen video's op een micro-SD-kaart op die u in de speciale sleuf aan de linkerkant van het apparaat moet plaatsen. Volgens de gebruikershandleiding van de dashcam biedt deze ondersteuning voor Class 10-geheugenkaarten met een capaciteit van 8 GB - 128 GB.

De enige fraaie functie die de MIO MiVue C320- dashcam biedt, is een 3-assige G-sensor, die plotselinge bewegingen kan detecteren, bijvoorbeeld tijdens een auto-ongeluk. Wanneer zoiets plaatsvindt, wordt de sensor geactiveerd en registreert de dashboardnok behalve de noodvideo-opname ook de richting vanwaaruit uw auto werd geraakt.

MIO MiVue C320 ziet eruit als een instapmodel dash-cam die weigert compromissen te sluiten met betrekking tot de video-opnamekwaliteit. De lenzen lijken boven het gemiddelde te zijn, en de Full HD-resolutie is goed genoeg voor veel bestuurders.

De MIO MiVue C320 dash cam gebruiken tijdens het rijden

De indruk die we hadden toen we de MIO MiVue C320 dash cam uit de doos haalden, was dat we een stuk technologie van goede kwaliteit bekeken. Hoewel het geheel is gemaakt van plastic materialen, voelt de dashboardcam stevig en robuust aan. Sommige mensen zouden kunnen beweren dat het plastic een goedkoop materiaal is en dat een geweldig apparaat van dit type een metalen behuizing moet hebben. Dat kan in veel gevallen waar zijn, zeker, maar in het geval van dashcams hebben we de neiging om de voorkeur te geven aan kunststoffen, alleen omdat ze niet kapot gaan als je ze op je voorruit vergeet op een hete zomerdag.

MIO MiVue C320 is een klein apparaat, en dat is positief omdat het het zicht van de bestuurder niet belemmert. Een andere reden is het feit dat, omdat de steun de dashboardnok vanaf de bovenzijde vasthoudt, je je verplicht voelt om hem bovenin de voorruit te plaatsen, misschien ergens dichtbij de achteruitkijkspiegel. Dit is een goede locatie, omdat je zichtbaarheid op de weg op geen enkele manier wordt belemmerd.

Op de houdarm bevindt zich een kogelgewricht waarmee u de positie van de dashcam kunt aanpassen. Een kenmerk dat we niet leuk vonden aan de houder is dat het kogelgewricht moeilijk te verplaatsen is, omdat het vrij stijf en stijf is. Dat kan echter ook een positief punt zijn, omdat de dashboardnok zijn positie niet gemakkelijk nadien verandert, zelfs als u hem per ongeluk aanraakt, of bij een licht ongeval.

De laadkabel is lang genoeg om je hem op het binnenste dak van de auto te laten rijden en vervolgens op de A-stijl van de passagier (die de voorruit op zijn plaats houdt), op de autovloer en, ten slotte, in de sigarettenaansteker te pluggen haven.

Een ander ding dat we erg leuk vinden aan de MIO MiVue C320 dash cam is het feit dat deze automatisch start wanneer je de motor van een auto inschakelt. U hoeft de opname niet handmatig te starten, omdat de dashcam dit automatisch doet. Het betekent minder werk van de bestuurder, en dat is geweldig. De dash-cam werkt meestal alleen als deze is aangesloten op de laadpoort van de auto. Het heeft echter ook een kleine ingebouwde batterij, die daar om twee redenen wordt gevonden. De eerste is dat deze wordt gebruikt om de klok van de dashboardcam aan te houden, zelfs als de camera niet is aangesloten. De tweede reden is dat deze voldoende energie kan leveren om ongeveer 5 minuten aan videobeelden op te nemen. Dit is een handige functie als u betrokken bent bij een ongeval en u de dashboard-cam uit uw auto moet halen en de schade moet registreren.

Tijdens het gebruik van de MIO MiVue C320 kwamen we erachter dat enkele ogenblikken nadat de camera begint met opnemen, het scherm zwart wordt en een eenvoudige digitale klok op het scherm toont. We vonden dit kleine detail leuk, omdat het scherm minder storend is, vooral 's nachts. Als u echter liever op het scherm naar de weg kijkt, kunt u deze functie op elk gewenst moment uitschakelen.

De instellingsmenu's zijn eenvoudig te gebruiken en gemakkelijk te begrijpen door iedereen. Navigeren is ook gemakkelijk, omdat er slechts vier fysieke knoppen zijn die u kunt gebruiken, en in de meeste menu's werken ze als OK, Annuleren (of Terug), Omhoog (of Volgende) en Omlaag (of Vorige). Ze kunnen niet worden vergeleken met een touchscreen op het gebied van bruikbaarheid, maar ze doen het goed genoeg voor het prijskaartje.

MIO MiVue C320 kan continu video's opnemen met een grootte van 1, 3 of 5 minuten, afhankelijk van uw keuze. De limiet voor hoeveel u kunt opnemen, wordt alleen bepaald door de grootte van de micro SD-kaart die u gebruikt. Om u een idee te geven, heeft een video van 5 minuten ongeveer 300 MB opslagruimte nodig. Op een microSD-kaart van 64 GB zou dat ongeveer 18 uur aan beeldmateriaal moeten zijn en op een kaart van 128 GB zou dit meer dan 35 uur moeten zijn. Wanneer de opslagcapaciteit van de microSD-kaart vol is, wist de dashcam automatisch het oudste videobestand dat erop staat.

Met de MIO MiVue C320- dashcam kun je kiezen of je al dan niet audio in de auto wilt opnemen. Het is waarschijnlijk een goed idee om de microfoon aan te laten als u in een land woont dat u vreemd is of in een minder veilige buurt, waar u bestuurders kunt tegenkomen met gewelddadige neigingen. Op deze manier kun je alles wat ze zeggen via je zijvenster laten noteren.

De dash-cam kan de huidige datum en tijd in de rechterbenedenhoek van de video's die hij vastlegt afdrukken. Als u wilt, kunt u ook aangepaste informatie toevoegen die u als stempel op de video's kunt gebruiken. Het wordt net boven de datum en tijd weergegeven.

De videoresolutie is 1080p Full HD en de kwaliteit is uitstekend overdag, met levendige kleuren, goed contrast en veel details. De dash-cam ondersteunt ook WDR of Wide Dynamic Range, waardoor de video's er nog beter uitzien dan normaal. Wanneer de dash-cam video's opneemt waarbij een deel van de afbeelding donker is en een ander deel helder is, past de WDR de belichting door het hele beeld aan om het duidelijker te maken. Je kunt de onderstaande video bekijken om een ​​beter beeld te krijgen van hoe video's eruitzien wanneer je op een zonnige winterdag rijdt.

Aan de andere kant zijn de video's opgenomen tijdens de nacht niet geweldig. Als je de dash-cam gebruikt terwijl je in een stad rijdt waar veel licht is, zijn de video's in orde. Als u echter op een landweg rijdt zonder licht aan de zijkanten, zijn de video's die met de dashboardcam zijn opgenomen erg donker en zijn de plaatnummers van andere auto's moeilijk te zien. Hier is een voorbeeld van een video die we tijdens het rijden tijdens de nacht hebben gemaakt:

De MIO MiVue C320 dash cam biedt alle hardware die u nodig hebt voor het opnemen van heldere en duidelijke video's in 1080p Full HD-resolutie. Het doet het overdag heel goed, maar het kan beter zijn tijdens de nacht. Er zijn niet veel luxe opties in de software, maar alle basics zijn gedekt.

De beschikbare software voor de MIO MiVue C320 dash cam

Video's overbrengen van de MIO MiVue C320 dash cam naar uw computer is eenvoudig. Eén manier om dit te doen, is door de micro SD-kaart uit de dash-cam te halen en deze in een kaartlezer te steken die op uw computer is aangesloten.

Als u geen kaartlezer hebt, kunt u de micro SD-kaart in de dash-cam laten en de cam aansluiten op uw computer met behulp van een USB naar mini USB-kabel.

Nadat u de micro SD of de dash-cam op uw computer hebt aangesloten, kunt u de bestandsverkenner of een ander bestandsbeheer gebruiken om de video's te bekijken en te beheren die u met de MIO MiVue C320 hebt opgenomen.

Als je een meer professionele manier van werken met je dash cam-video's wilt, biedt MIO ook een app genaamd MiVue Manager die je op je computer kunt downloaden en installeren. MiVue Manager toont je alle video's die zijn opgenomen met de dash-cam, en voor elk daarvan kun je andere details bekijken, zoals de datum waarop het werd opgenomen of de hoek waarmee je auto werd geraakt (als je in een auto-ongeluk zat ). Je kunt de MiVue Manager ook gebruiken om video's te delen op Facebook of YouTube.

MiVue Manager is een eenvoudige applicatie, maar de weinige tools die het biedt, zijn nuttig voor de meeste mensen.

Wat is jouw mening over de MIO MiVue C320?

De MIO MiVue C320 dash cam is een apparaat dat video's van goede kwaliteit biedt en geen fortuin kost. Wij vinden het leuk en we geloven dat het een goede keuze is voor elke bestuurder die geen eisen stelt aan specifieke softwarefuncties. Voordat u deze beoordeling sluit, vertel ons uw mening over dit apparaat. Als je er al een hebt, aarzel dan niet om je ervaring in een reactie te delen. We kijken uit naar uw feedback.