Tutorial

Hoe de Windows Firewall te herstellen naar de standaardinstellingen

Nadat u de Windows Firewall lange tijd hebt gebruikt, werkt deze mogelijk niet meer zoals het hoort. Vooral als je hebt gefriemeld met zijn meer geavanceerde instellingen en je niet echt wist wat je aan het doen was. Zoals je je wel kunt indenken, zal het uit- en weer inschakelen niet werken, hoewel dat enkele eenvoudige computerproblemen kan oplossen. Een ding dat echter wel werkt, is om de Windows Firewall naar de standaardinstellingen te herstellen en deze opnieuw helemaal opnieuw te configureren. Hier is hoe deze reset is voltooid:

BELANGRIJK: deze procedure werkt alleen als u een beheerdersaccount gebruikt. Houd er ook rekening mee dat deze handleiding zowel op Windows 7 als Windows 8.1 van toepassing is.

Eerst moet u het Configuratiescherm openen . Als u niet weet hoe u toegang moet krijgen, lees dan deze handleiding: 9 manieren om toegang te krijgen tot het configuratiescherm.

Wanneer het wordt geopend, klikt of tikt u op Systeem en beveiliging en vervolgens op Windows Firewall .

Druk in het Windows Firewall- venster op de link Standaardinstellingen herstellen in het linkerdeelvenster.

Nu bent u op de hoogte van wat het betekent om de standaardinstellingen te herstellen. Als u wilt doorgaan, klikt of tikt u op Standaardwaarden herstellen .

U wordt gevraagd om uw keuze te bevestigen. Klik of tik op Ja om verder te gaan.

U keert terug naar het Windows Firewall- venster en alle regels worden nu gereset naar hun oorspronkelijke waarden.

Conclusie

Zoals u in deze handleiding kunt zien, is het eenvoudig om de Windows Firewall naar de standaardinstellingen te herstellen. Misschien was je geïnfecteerd met malware die de regels die je hebt ingesteld of die je onderweg verknoeid hebt, hebt gewijzigd terwijl je probeerde de Windows Firewall handmatig te configureren. Hoe dan ook, als u deze procedure toepast, werkt de Windows Firewall opnieuw. We raden u aan om meteen nieuwe regels in te stellen, omdat sommige van uw apps niet werken nadat u de oude regels hebt verwijderd. Laat het ons weten als u problemen ondervindt.