Beoordeling

Herziening van het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord: minimalisme wint altijd!

Wanneer we over HyperX horen, denken we meteen aan geheugenmodules, solid-state schijven of USB-flashstations. Maar in de laatste paar jaar besloot Kingston - het moederbedrijf - dat het tijd werd voor HyperX om een ​​wereldwijd bekend merk voor gamingaccessoires te worden. We hebben onlangs hun Cloud Stinger-gamingheadset aan het werk gezien en we waren tevreden met wat het te bieden had. Zoals je je wel kunt voorstellen, waren we erg benieuwd hoe goed hun eerste gametoetsenbord is. Onlangs hebben we het genoegen gehad om het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord te testen, een minimalistisch toetsenbord dat is ontworpen voor gamers die houden van first person shooters, meer dan wat dan ook. We hebben een aantal games gespeeld, inclusief shooters, en we gebruikten het ook om zelfstudies, recensies en allerlei soorten documenten te schrijven. Hier is onze mening over het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord:

Unboxing van het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord

Het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord wordt geleverd in een premium-verpakking: een doos gemaakt van hoogwaardig glanzend karton, overal zwart geverfd en met rode accenten. Op de voorkant van de doos ziet u een grote foto van het toetsenbord, omgeven door enkele stukjes afgedrukte informatie, zoals het merk en de naam van het toetsenbord en het feit dat het Cherry MX Blue-schakelaars gebruikt.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

De achterkant en zijkanten van de doos bevatten een schat aan details over het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord. U kunt bijvoorbeeld lezen over het minimalistische ontwerp van het toetsenbord, het 'massief stalen frame voor langdurige duurzaamheid en stabiliteit', de afneembare USB-kabel of de acht extra gaming-keycaps die bestemd zijn om te worden gebruikt in shooters.

Schuif om de doos te openen en je ziet je nieuwe HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord in al zijn glorie:

In de doos, direct onder het toetsenbord, vind je een draagtas die handig is, vooral als je naar LAN-feestjes gaat en je het toetsenbord mee wilt nemen. Je vindt er ook een gevlochten USB-kabel en 8 extra metallic rode toetsen voor de WASD-toetsen, evenals de 1234-toetsen, plus een hulpmiddel voor het verwijderen van toetsen om je eenvoudig te laten schakelen. Natuurlijk zitten er ook wat papieren in de doos: een snelstartgids, de garantie en een welkomstbriefje van Kingston.

Het uitpakken van het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord was een zeer aangenaam proces. Er zijn veel meegeleverde accessoires en de manier waarop alles zorgvuldig is geplaatst, laat zien dat het bedrijf weet dat details belangrijk zijn, vooral voor gamers. :)

Hardwarespecificaties

Het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord is een luidruchtig toetsenbord, daar is geen twijfel over mogelijk. Het geteste model maakt gebruik van Cherry MX Blue-schakelaars, die zeer schakelbare schakelaars zijn, luider dan andere soorten mechanische schakelaars. Cherry MX Blue-schakelaars hebben een afstelling van 4, 0 mm, hun bedieningspunt is op 2 mm en de bedieningskracht die nodig is voor hun sleutelschakelaars is 50 centimeter. Volgens Kingston zijn de Cherry MX Blue-schakelaars die worden gebruikt in hun The HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord gegarandeerd voor 50 miljoen toetsaanslagen per stuk. Het bedrijf zegt ook dat de gouden contacten in de schakelaars voorkomen dat stof en vuil opstapelen.

Elke toets op het FPS-toetsenbord van The HyperX Alloy is van achteren verlicht door een rode LED. Ze kunnen ook worden aangepast: u kunt kiezen voor een van de vijf vooraf ingestelde LED-verlichtingsmodi, of u kunt uw eigen verlichtingsmodi maken en alleen de gewenste toetsen verlichten. Het niveau van de achtergrondverlichting van de toetsen kan ook worden aangepast in termen van helderheid en u hebt vijf verschillende helderheidsniveaus tot uw beschikking.

De schakelaars zitten op een frame van massief staal gemaakt van een metaallegering, wat twee dingen betekent: stabiliteit en duurzaamheid. Dit is waarschijnlijk ook de reden voor het legeringgedeelte in de naam van het toetsenbord.

Om verbinding te maken met je computer, gebruikt dit gaming-toetsenbord een afneembare gevlochten USB-kabel met een mini-USB-connector aan het uiteinde van het toetsenbord en twee USB 2.0-connectoren aan het computeruiteinde.

Kingston heeft ook het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord uitgerust met een USB-laadpoort in de rechterbovenhoek. Het is een poort die is ontworpen om te worden gebruikt voor het opladen van uw smartphone of andere soortgelijke draagbare apparaten. Let echter goed op, beide USB 2.0-connectoren van de USB-kabel van het toetsenbord op uw computer aan te sluiten, of anders kan de USB-oplaadpoort niet genoeg stroom voor uw smartphone leveren om zijn batterij op te laden.

Het HyperX Alloy FPS mechanische gamingtoetsenbord heeft ook een reeks mediatoetsen, een speciale spelmodus, een pollingsnelheid van 1000 Hz, volledige 100% anti-ghosting-ondersteuning en 6KRO- en NKRO-ondersteuning. Als je wat vertaling nodig hebt, betekent 6KRO "6-key rollover" en dit betekent dat het toetsenbord maar liefst 6 verschillende toetsen tegelijk kan registreren en het niet zal "vergeten". NKRO komt van "N-toets rollover" en het betekent dat het toetsenbord zoveel toetsen kan registreren als u tegelijkertijd kunt indrukken, en het zal geen van hen "vergeten". Dat is iets wat elke gamer wil.

In termen van grootte is het HyperX Alloy FPS mechanisch gamingtoetsenbord 17, 39 inch (441, 65 mm) breed, 5, 09 inch (129, 38 mm) diep en 1, 40 inch (35, 59 mm) hoog. Het toetsenbord is ook relatief zwaar, weegt 2.31 pond of 1049 gram.

Het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord werkt met elk modern besturingssysteem, inclusief Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 en Mac OS X. Als je je afvraagt ​​waarom, is het antwoord dat dit toetsenbord een plug-en is - speel een apparaat af, zonder dat speciale software vereist is om het te laten werken, wat geweldig is vanuit een oogpunt van compatibiliteit.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties, vindt u ze allemaal op de HyperX-website, hier: HyperX Alloy FPS mechanisch gamingtoetsenbord.

Gebruik van het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord

Het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord is een minimalistisch toetsenbord. Het eerste dat uw aandacht trekt, is het zeer dunne frame van massief staal. Kingston is van mening dat gamers die first person shooters spelen, toetsenborden met een dun frame en zeer kleine randen rond de toetsen nodig hebben en er de voorkeur aan geven. Wat ik je kan vertellen, is dat je geen gamer hoeft te zijn om de kleine voetafdruk van dit toetsenbord op je bureau te waarderen. Vooral als je een klein bureau hebt, zoals ik. :)

Hoewel het toetsenbord de naam legering draagt, is de waarheid dat het frame niet volledig van metaal is gemaakt. Het bovenste deel van het frame is van metaal, maar de onderkant van het toetsenbord is van plastic. Toch voelt het metalen gedeelte erg solide aan en het draaien van het toetsenbord is heel moeilijk.

De toetsen op dit toetsenbord maken gebruik van keycaps gemaakt van hoogwaardig zwart plastic en de tekens, symbolen en woorden erop zijn geschreven met een eenvoudig lettertype in alle hoofdletters, waardoor ze allemaal gemakkelijk door iedereen te lezen zijn. Een ander voordeel van de keycaps is dat ze een holronde vorm hebben, waardoor ze ook ideaal zijn om te schrijven, niet alleen om te gamen.

Het geteste model maakt gebruik van Cherry MX Blue-schakelaars, die bekend staan ​​als zeer luid. Als u van plan bent dit toetsenbord te gebruiken voor het spelen of werken met anderen om u heen, zou u vanaf het begin moeten weten dat ze waarschijnlijk geïrriteerd raken door de ruis die u maakt. Aan de andere kant, Cherry MX Blue schakelaars zijn een geweldige keuze voor gaming, vooral omdat hun tactiele en hoorbare feedback zeer bevredigend is. Ze zijn waarschijnlijk ook de beste manier om te typen, om dezelfde reden.

We hebben al eerder gezegd dat het FPS mechanisch gaming-toetsenbord van HyperX Alloy een strop voor de boeg heeft, gericht op gamers die houden van first person shooters. In het pakket zitten gebundelde 8 extra toetsenborden: 4 klavieren voor de WASD-toetsen en 4 klavieren voor de 1234-toetsen. Als je je afvraagt ​​waarom, zijn de WASD-toetsen de meest gebruikte toetsen in schietspellen om rond te bewegen, en de 1234-toetsen worden meestal geassocieerd met wapens. Deze 8 extra toetsen zijn allemaal rood geverfd - in tegenstelling tot alle andere toetsenblokken, die zwart zijn geverfd - en de WASD-toetsen hebben ook een andere textuur om ze nog gemakkelijker te identificeren met de top van je vingers, en om betere grip. Je zult ze beter voelen in games, dat is zeker.

Zoals het geval is met de meeste gaming-toetsenborden tegenwoordig, heeft het HyperX Alloy FPS mechanische gametoetsenbord ook LED-verlichting voor elke toets erop. Ze lichten slechts op in één kleur, die rood is, maar u kunt hun helderheidsniveaus regelen (er zijn er 5) en u kunt er ook voor kiezen om een ​​van de 6 verschillende verlichtingsmodi te gebruiken: statisch, ademhaling, rimpel, reactief, golf en gebruik. Het wijzigen van het helderheidsniveau en het doorlopen van de verlichtingspatronen wordt gedaan door op de Fn en de richtingsknoppen (pijlen) op het toetsenbord te drukken. U kunt een demo van al deze modi bekijken in de onderstaande video.

Persoonlijk ben ik erachter gekomen dat de statische en de aangepaste verlichtingsvoorinstellingen de meest bruikbare zijn. In normale dagelijkse activiteiten zoals schrijven of browsen, is het statische effect wat u nodig hebt, omdat u hiermee alle toetsen gemakkelijk kunt zien, ongeacht de lichtomstandigheden rond uw bureau. Aan de andere kant is de aangepaste belichting vooraf ingesteld wat ik wil als ik spellen speel. In de aangepaste modus kun je kiezen welke toetsen verlicht zijn. Als je bijvoorbeeld veel tegen fotografen speelt, kun je ervoor kiezen om alleen de WASD-, 1234-, Tab-, Shift-, Ctrl- en Space-toetsen te verlichten. Dit zijn immers de meest bruikbare toetsen in dergelijke spellen. Als de andere toetsen uitgeschakeld blijven, worden ze uit de weg gehaald. Als u zich afvraagt ​​hoe u deze instellingen moet maken, weet dan dat u eerst de aangepaste modus moet invoeren door op de Fn + Right-toets te drukken totdat u deze bereikt. Dan moet je op de Fn + Right Ctrl-toets drukken, waardoor het toetsenbord zijn aanpassingsmodus bereikt. Tik nu op elke toets die u wilt laten oplichten. Als je klaar bent, druk je nogmaals op de Fn + Right Ctrl-toetsen en je instellingen worden automatisch opgeslagen in het flash-geheugen van het toetsenbord.

Het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord heeft ook een speciale spelmodus die kan worden geactiveerd door tegelijkertijd op de Fn + F12-toetsen te drukken. Het zal de Windows-toets op het toetsenbord uitschakelen, die kan voorkomen dat je per ongeluk je gevechten afsluit als je dat het minst verwacht. De F6 - F11-toetsen, in combinatie met dezelfde almachtige Fn-toets, worden gebruikt voor veel voorkomende dingen, zoals het regelen van het afspelen van media en het volume op uw computer, waarvan ik denk dat iedereen zal toegeven dat het nuttig is.

In de tijd dat ik het heb getest, heb ik het mechanische gaming-toetsenbord van de HyperX Alloy FPS gebruikt om enkele van mijn favoriete first person shooter-games aller tijden te spelen. Ik heb het gebruikt in Metro 2033, in BioShock Infinite en in Wolfenstein: New Order . In elk daarvan werkte het toetsenbord perfect - de Cherry MX Blue-schakelaars, de anti-ghosting en de NKRO-functies betekenden snelle, snelle en foutloze moorden helemaal. Wie kan er om meer vragen?

Ik ben dol op het minimalistische ontwerp en de algehele eenvoud van dit toetsenbord. Het HyperX Alloy FPS mechanische gaming-toetsenbord heeft alle basisfuncties die u nodig hebt, of u nu een gamer of een typist bent. Het is niet opscheppen over mooie functies of ingewikkelde ideeën. Dit is een toetsenbord dat zijn werk zo rigoureus doet als een Spartaanse soldaat uit het oude Griekenland.

Software: er is geen!

Ik had mijn twijfels of we deze sectie in deze review moesten opnemen, omdat het mechanische gaming-toetsenbord van de HyperX Alloy FPS geen software heeft. Het is een toetsenbord dat je letterlijk kunt aansluiten en spelen. Er zijn geen speciale stuurprogramma's vereist om te kunnen werken en Kingston biedt ook geen aanpassingssoftware. Hoewel deze minimale benadering de dingen heel eenvoudig houdt, betekent dit ook dat je geen macro's kunt maken of meerdere personalisatieprofielen voor de verschillende games die je speelt kunt opslaan en gebruiken. Ook krijg je geen statistieken en gebruiksrapporten zoals jij met gametoetsenborden van andere merken. De afwezigheid van software kan voor sommige gebruikers een afknapper zijn.

Voors en tegens

We hebben veel goede dingen te zeggen over het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu
  • De Cherry MX Blue-schakelaars hebben een geweldige voelbare en hoorbare feedback, wat betekent dat het een toetsenbord is waar zowel gamers als typisten van houden
  • Alle toetsen hebben achtergrondverlichting en u kunt zowel de helderheid als de belichtingspatronen aanpassen
  • Je krijgt acht extra keycaps voor de meest gebruikte toetsen in first person shooters: WASD en 1234. De keycaps hebben een duidelijke textuur en zijn rood geverfd
  • De toetsenborden hebben een eenvoudig en minimalistisch ontwerp
  • Het frame van het toetsenbord heeft een zeer laag profiel en het is gemaakt van massief metaal, wat betekent dat het lang mee gaat
  • U hoeft geen stuurprogramma's of software te installeren om te laten werken
  • Het is heel gemakkelijk om mee te nemen. Als u naar LAN-party's gaat, zult u dol zijn op de draagtas en de afneembare USB-kabel

Aan de negatieve kant van de dingen, het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord:

  • Heeft geen software en dat kan voor sommige gebruikers een belangrijk nadeel zijn. Hierdoor krijg je geen macro's, meerdere aanpassingsprofielen, geavanceerde instellingen of rapporten
  • Is RGB niet verlicht en lichten de toetsen alleen rood op? Sommige mensen vinden dit misschien niet leuk.
Product Nominaal 4/5

Vonnis

Het HyperX Alloy FPS mechanisch gaming-toetsenbord is een uitstekend toetsenbord en een geweldige keuze voor diegenen die graag games spelen. Het heeft een eenvoudig en minimalistisch ontwerp en zijn slanke en lage profiel maakt het ideaal voor mensen die zoveel mogelijk vrije ruimte nodig hebben voor het verplaatsen van hun muis, maar ook voor mensen met kleine bureaus. De Cherry MX Blue-schakelaars zijn weliswaar luidruchtig, maar ze zijn een ideale keuze voor mensen die veel computerspelletjes spelen en ook voor mensen die veel schrijven. De prijs is redelijk voor wat deze te bieden heeft en we denken dat u heel tevreden zult zijn met uw aankoop.