Beoordeling

Canyon CNS-HKB4 review - Hoe is het goedkoopste multimedia-toetsenbord dat je kunt vinden?

Tegenwoordig is het vrij duidelijk dat mobiele technologie de gewone oude computer heeft overtroffen. Toch zijn er veel gevallen waarin het veel gemakkelijker is om iets gedaan te krijgen met behulp van een computer, misschien een laptop of een desktop. Een van de meest gebruikte randapparatuur voor computers is het toetsenbord, omdat op aanraking gebaseerde tekstinvoer gewoon veel minder comfortabel en gebruiksvriendelijk is. Omdat de meeste mensen dagelijks een laptop gebruiken, raken velen van ons gewend aan de platte, zogenoemde chiclet-achtige toetsen die de meeste notebooks hebben, dus waarom zou u niet zo'n extern toetsenbord voor een desktopcomputer krijgen? Vooral als het een van de meest betaalbare toetsenborden is die je kunt vinden. Lees deze recensie om het ultraplatte toetsenbord van Canyon te leren kennen, wat misschien wel de oplossing is waar u naar op zoek was:

Verpakking en ontwerp

Als je het hebt over Canyon's ultradunne multimediatoetsenbord (of CNS-HKB4, als je de voorkeur geeft aan modelnummers), moet je er rekening mee houden dat dit een zeer goedkoop instapmodel is met zeer basale functies, gericht op consumenten die gewoon heb een eenvoudig toetsenbord nodig dat lijkt op het toetsenbord op hun laptop. Dat gezegd hebbende, verwacht geen bel en fluitjes, noch qua ontwerp noch qua verpakking.

Het apparaat wordt geleverd in een gewone kartonnen doos met een afbeelding van het toetsenbord zelf aan de voorzijde langs de naam en belangrijkste kenmerken. Op de achterkant vindt u dezelfde informatie in verschillende talen en ook enkele contactgegevens voor uw lokale distributeur.

In de kartonnen doos vindt u het toetsenbord zelf verpakt in een dunne laag beschermende verpakking met bubbeltjes en twee stukken plastic aan beide kanten om de Canyon CNS-HKB4 verder te beschermen tegen fysieke schade. Ook in de doos bevindt zich een kleine beknopte handleiding met links naar Canyon's gelokaliseerde garantiewebsites en enige technische informatie over het toetsenbord, samen met een afbeelding die u kan helpen bij het aansluiten van het apparaat, als u nog nooit een USB-connector hebt gezien.

Het toetsenbord zelf is precies zoals zijn naam het zegt: een echt slank toetsenbord met multimediafuncties. Het is 18.94 inch (431 mm) lang, 7 inch (178 mm) breed en heeft een hoogte van slechts 0.47 inch (11.85 mm). Het is ook niet zwaar, omdat het slechts 1, 29 pond of 0, 583 kg weegt, dus het dragen ervan zal geen probleem zijn als je het als een extern toetsenbord voor je notebook gebruikt.

Canyon CNS-HKB4 is officieel compatibel met Windows en Mac OS, maar we zijn er vrij zeker van dat het prima werkt met vrijwel elk ander modern besturingssysteem, zoals Linux, tenminste als een eenvoudig USB-toetsenbord met basisfuncties. Zoals je misschien al vermoedde, maakt deze verbinding met je computer via de USB-poort, dus het heeft geen enkele invloed op je tablet - daarom wordt het geen mobiel toetsenbord genoemd.

Het ontwerp van het toetsenbord is vrij minimalistisch: onder de 112-toetsen bevindt zich een dunne zwarte band waarin zich ook de lampjes bevinden voor de Caps Lock-, Num Lock- en Scroll Lock- toetsen aan de rechterkant. Aan de onderkant van het toetsenbord is hier een handsteun, die een beetje breder kan zijn, maar hij is nog steeds beter dan niets. Het geheel is gemaakt van middelmatig kunststof, dus u zult het niet vergeten als een stevig stuk hardware, maar dat is de prijs van licht en zeer betaalbaar. De toetsen zijn zwart met witte markeringen, terwijl de dominante kleur van het toetsenbord metallic zilver is.

Aan de achterkant van het toetsenbord bevinden zich twee "poten" waarmee je het apparaat in een hoek kunt bevestigen - ik gebruik meestal toetsenborden, maar in dit geval vond ik het veel beter om het plat op mijn bureau te laten liggen.

Layout en gebruik

De Canyon CNS-HKB4 is een chiclet-stijl (of soms aangeduid als chocolade-stijl) toetsenbord, wat betekent dat de toetsen de vorm hebben van kleine vierkanten met afgeronde hoeken en rechte zijden. Ze zijn ook vrij dun, daarom heeft dit type toetsenbord de voorkeur op de meeste notebooks.

Omdat het een basistoetsenbord is met een aantal extra multimediafuncties, heeft het een klassieke toetsindeling, met als opvallende kenmerken dat de belangrijkste Enter- toets van de kleinere, dunnere variant is, het heeft een Fn- modificatietoets nabij de rechter Alt en er is een extra Backspace- toets in de rechterbovenhoek van het numerieke toetsenbord. Deze laatste eigenschap bleek nogal vervelend te zijn, althans voor mij, omdat ik gewend ben de minusleutel op die locatie te hebben.

Er zijn in totaal acht toetsen die worden gebruikt voor toegang tot multimediafuncties, waaronder Vorige nummer, Volgende nummer, Afspelen / Pauzeren, Stoppen, Muziekspeler starten, Volume lager, Volume hoger en Dempen . De laatste vier zijn speciale toetsen boven het numerieke toetsenbord, terwijl de eerste vier toegankelijk zijn met behulp van de Fn- modificatietoets en door op de functietoetsen F5 t / m F8 te drukken.

Er is ook een sleutel voor het openen van Mijn computer en de rekenmachine direct boven de hoofd Backspace- toets, terwijl Fn + F9 uw webbrowser start, Fn + F10 start uw e-mailtoepassing en Fn + F12 zou waarschijnlijk een door de gebruiker gedefinieerde toepassing moeten starten ( er is tenminste een My Favorite- functie vermeld op de productspecificaties), maar deze heeft niets gedaan en er is geen manier om deze te configureren.

Typen op de CNS-HKB4 lijkt veel op een chiclet-toetsenbord: als je eraan went, kun je heel snel gaan. Vergeleken met een toetsenbord van een notebook, is het verschil dat CNS-HKB4 groter is, wat in dit geval waarschijnlijk beter betekent, maar u moet er misschien aan wennen. De toetsen zijn iets moeilijker in te drukken dan bijvoorbeeld op mijn HP ProBook, maar als u het toetsenbord plat op uw bureau laat zitten, zou u geen problemen moeten hebben.

We moeten ook praten over het instellen of installeren van het toetsenbord, maar dat is echt een procedure in twee stappen: een goede plek op uw bureau zoeken en aansluiten. Er zijn geen stuurprogramma's en software om te installeren, en een paar seconden nadat u sluit de USB-kabel aan die klaar is voor gebruik. Zelfs de multimediatoetsen werken direct uit de doos, er is geen configuratie nodig. Ze werkten tenminste onmiddellijk op Windows 7 en Windows 10, maar deze toetsen zijn redelijk standaard, dus je bent waarschijnlijk goed om te gaan, ongeacht het besturingssysteem dat je hebt.

Voors en tegens

Een aantal positieve aspecten van het Canyon CNS-HKB4-toetsenbord zijn:

  • Chiclet-achtige toetsen, goed voor iedereen die een laptop gebruikt
  • Laag gewicht, gemakkelijk mee te nemen
  • De belangrijkste multimediafuncties hebben speciale toetsen
  • Eenvoudig ontwerp, geschikt voor elke desktop
  • Zeer, zeer lage prijs

Er zijn natuurlijk ook enkele zwakke punten van het toetsenbord van Canyon:

  • Goedkope materialen van middelmatige kwaliteit
  • Ongebruikelijke lay-out van het numerieke toetsenbord
  • Niet erg goede bouwkwaliteit
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Toen ik notebooks voor het eerst ging gebruiken, voelde ik me een beetje ongemakkelijk met de kleine, platte toetsen die de meeste hebben, maar na een korte tijd kwam ik erachter dat dit een geweldige lay-out is om te typen. En dat is precies waar het Ultra-slanke multimedia-toetsenbord van Canyon van pas komt: na een korte tijd van wennen, kunt u heel snel typen en de multimediatoetsen kunnen van pas komen bij dagelijks gebruik.

De minpunten zijn de goedkope materialen en de bouwkwaliteit, en misschien die extra Backspace- toets op het numerieke toetsenbord - dat irriteerde me echt. Afgezien van deze krijg je een eenvoudig alledaags toetsenbord voor heel weinig geld, want je kunt de Canyon CNS-HKB4 voor ongeveer 10 dollar ophalen, wat een koopje is. Voor deze prijs is het misschien zelfs goed voor een secundair reistoetsenbord, als u geen extra geld wilt uitgeven aan een Bluetooth-toetsenbord.