Beoordeling

Recensie Huawei P10 lite - Een mid-range smartphone van zeer goede kwaliteit

Huawei is een van de grootste namen in de smartphones-industrie. Dat moet betekenen dat de smartphones die het bedrijf produceert goed zijn, niet alleen heel goed op de markt worden gebracht. We hebben onlangs hun nieuwste mid-range smartphone, namelijk de Huawei P10 Lite, in handen gekregen en we waren benieuwd of dit een uitstekende keuze is voor mensen die een uitgebalanceerde smartphone willen voor een betaalbare prijs. Na het twee weken te hebben gebruikt, zijn we nu klaar om onze bevindingen met u te delen, in deze review:

Hardwarespecificaties en verpakking

De Huawei P10 Lite-smartphone wordt geleverd in een witte kartonnen doos met een eenvoudig ontwerp, dat lijkt op het exemplaar dat wordt gebruikt voor Huawei's geavanceerde apparaat, de P10. De naam van de smartphone is met glanzende inkt gedrukt in het midden van de voorkant van de doos en essentiële informatie zoals het model, IMEI en serienummers van het apparaat bevinden zich onder aan de doos.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Schuif de binnendoos in een doos en je vindt de smartphone, de oplader en een afneembare micro-USB-kabel, een paar bedrade koptelefoons, een pen voor het uitwerpen van de SIM-lade, het garantiebewijs en de snelstartgids.

De Huawei P10 Lite-smartphone is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: Platinum Gold, Graphite Black, Sapphire Blue en Pearl White. Het geteste model was Sapphire Blue.

Huawei P10 lite heeft een 5, 2-inch scherm, met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en een pixeldichtheid van 424 ppi. Dit scherm profiteert van IPS-technologie, wat betekent dat de kleuren bijna natuurlijk zijn en de kijkhoeken erg breed zijn. Zowel het scherm als de achterkant van de smartphone zijn bedekt met 2, 5D gebogen glas, dat de smartphone beschermt tegen stof en kleine krassen. De randen zijn gemaakt van metaal dat het moet beschermen tegen onbedoelde slagen en stoten.

Om te kunnen rekenen, vertrouwt de Huawei P10 Lite op een Kirin 658 octa-core-processor, die vier kernen heeft die op 2, 1 GHz werken en nog eens vier kernen met 1, 7 GHz. De grafische afbeeldingen worden verwerkt door een Mali-T830MP2-videochip.

De Huawei P10 Lite-smartphone wordt geleverd met 32 ​​GB interne opslagruimte waarvan 18 GB gratis te gebruiken is. Het heeft ook 3 GB of 4 GB RAM, afhankelijk van de regio waarin u woont. Het model met 4 GB RAM-opslagruimte wordt verkocht in de westelijke staten van de Europese Unie, in Noord-Afrika, Zuidoost-Azië en in landen van APAC (Azië- Grote Oceaan). Welke versie u ook koopt, u ​​kunt de interne opslagruimte uitbreiden met een microSD-kaart van maximaal 256 GB. De Huawei P10 lite-smartphone die we hadden getest, kwam met 3 GB RAM.

De primaire camera op de Huawei P10 lite heeft 12 megapixels en een lensapertuur van f2.2, terwijl de camera aan de voorzijde 8 megapixels en een diafragma van f2.0 heeft. De achteruitrijcamera profiteert ook van een LED-flitser die vooral nuttig is bij weinig licht.

Wat connectiviteitsopties betreft, biedt de Huawei P10 Lite een Micro USB 2.0-poort voor opladen en gegevensoverdracht, een Bluetooth 4.1-chip en een draadloze kaart die de 802.11 ac / a / b / g / n-standaarden ondersteunt op 2, 4 GHz- en 5 GHz-radionetwerken. Dit is waar als u in de West-Europese landen, Japan of Korea woont. Als u ergens anders in de wereld woont, ondersteunt de Huawei P10 Lite die in uw regio wordt verkocht alleen de 802.11 b / g / n-standaarden op 2, 4 GHz-frequentie.

De Huawei P10 Lite is een Dual SIM-smartphone, wat betekent dat hij gelijktijdig twee verschillende simkaarten kan gebruiken, van dezelfde of van verschillende mobiele operators. Het werkt in Dual SIM Dual Standby, wat betekent dat op uw smartphone beide SIM-kaarten tegelijkertijd actief kunnen zijn, maar alleen zolang ze niet worden gebruikt. Zolang de SIM-kaarten zich in de standby-modus bevinden, kunt u op elk van deze kaarten bellen en gebeld worden. Als u echter op één SIM-kaart belt, wordt de andere inactief. Het eerste SIM-slot ondersteunt mobiele 4G-verbindingen en het secundaire SIM-slot ondersteunt alleen 2G-netwerken. Het secundaire SIM-slot kan ook worden gebruikt om een ​​Micro SD-geheugenkaart aan de smartphone te bevestigen in plaats van een tweede SIM-kaart.

Huawei P10 Lite heeft een verscheidenheid aan sensoren ingebouwd, zoals een accelerometer, een gyroscoop, een nabijheidssensor, een kompas en een vingerafdruklezer aan de achterkant.

De smartphone is uitgerust met een niet-verwijderbare lithium-polymeerbatterij met een royale capaciteit van 3000 mAh. De batterij moet in staat zijn om de smartphone minimaal een dag lang te laten werken, zelfs als u deze op grote schaal gebruikt.

Huawei P10 lite heeft een hoogte van 137 cm (5, 76 inch), een breedte van 72 mm (2, 83 inch) en een diepte van 0, 28 inch (7, 2 mm). Het weegt 5.15 ounce of 146 gram.

Als u alle officiële specificaties van de Huawei P10 lite-smartphone wilt bekijken, bezoekt u de webpagina: Huawei P10 lite - Specificaties.

De Huawei P10 Lite biedt een prettige unboxing-ervaring, en de hardware binnenin laat zien dat we te maken hebben met een elegant, middelgroot apparaat.

Ontwerp en bouwkwaliteit

Het eerste dat opvalt aan de Huawei P10 lite is het ronde glas dat wordt gebruikt om zowel het scherm als de achterkant te bedekken. Het ziet er stijlvol uit, maar het betekent ook dat de smartphone een vingerafdrukmagneet is en dat je extra voorzichtig moet zijn als je hem neerlegt. Het glas is glad en als u de smartphone op een plat oppervlak plaatst dat niet goed waterpas staat, kunt u uw smartphone over de tafel laten glijden. :) Anders dan dat, als looks het belangrijkste voor u zijn, neem dan ons woord op. De Huawei P10 Lite is een van die apparaten die uw aandacht trekken als u het uit uw zakken of tas haalt.

Een goede zaak van het ontwerp en de materialen die worden gebruikt voor het maken van de Huawei P10 Lite is het feit dat de randen zijn gemaakt van metaal. Dat geeft je vertrouwen dat zelfs als je de smartphone af en toe slaat of stoot, deze de mishandeling kan doorstaan.

De voorkant van de smartphone wordt gedomineerd door het 5.2-inch scherm en de zeer dunne linker en rechter randen. Onder het display zie je een zilverkleurig logo van Huawei en niets meer, terwijl de bovenkant van het scherm de plaats is waar het oorstuk, de nabijheidssensor en de 8-megapixel camera aan de voorkant zich bevinden.

Aan de rechterkant heeft de Huawei P10 lite de standaard aan / uit-knop en volumeknop naar de bovenkant toe. De volumeknop is gemaakt van een enkel metalen stuk en het is een stuk langer dan de aan / uit-knop, en de aan / uit-knop heeft ook een andere textuur, dus het is gemakkelijk te identificeren wat dat is, zelfs als je niet naar kijkt de knoppen.

De linkerkant van de smartphone bevat alleen de SIM-lade die u kunt uitwerpen met behulp van de pen die in de doos van de smartphone is gebundeld.

Aan de onderkant vindt u de Micro USB-poort in het midden, de pinhole van de microfoon aan de linkerkant en de luidspreker aan de rechterkant.

Op de bovenrand van de smartphone bevindt zich alleen de 3, 5 mm-audioaansluiting die wordt gebruikt voor het aansluiten van de oortelefoons.

Op de achterkant van de Huawei P10 lite, in het gebied van de linker bovenhoek, bevindt zich de belangrijkste 12-megapixel camera aan de achterkant en de flitser. Zoals u op de volgende foto kunt zien, zien de cameralenzen er erg klein uit. We zullen later zien of de camera het goed doet of niet.

In het bovenste middelste deel van de achterkant van de smartphone heeft de Huawei P10 Lite een vingerafdruksensor die enigszins in de behuizing is neergelaten. Dat maakt het gemakkelijk om uw wijsvinger te identificeren en aan te raken, zelfs als u de smartphone met slechts één hand gebruikt. We moeten erop wijzen dat de vingerafdruklezer heel goed werkt en vrijwel meteen vingerafdrukken identificeert. Het is een van de beste vingerafdruksensoren die we op een smartphone hebben gezien (waaronder natuurlijk ook).

De Huawei P10 Lite is een prachtige smartphone met een traditioneel ontwerp. Alles, van de aan / uit-knop tot de volumeknop, de camera en de vingerafdruklezer bevinden zich op hun gebruikelijke plaatsen. Het is nogal moeilijk geworden om te innoveren met betrekking tot nieuw ontwerp voor smartphones, maar dat is niet erg. Jezelf aanpassen aan de Huawei P10 Lite is een taak van 10 minuten.

De smartphone-ervaring op de Huawei P10 Lite

De Huawei P10 Lite doet uitstekend werk als het gaat om zijn primaire doel om een ​​telefoon te zijn. Zowel het oorstuk als de microfoon zijn van hoge kwaliteit en zowel u als degenen aan wie u via de telefoon spreekt, kunnen elkaar gemakkelijk begrijpen.

We waardeerden ook de uitstekende signaalontvangst die deze smartphone levert. Gedurende de tijd dat we het gebruikten, kwamen we geen radiosignaaldruppels tegen.

De luidspreker op de Huawei P10 lite is krachtig en we hebben geen geluidsvervormingen opgemerkt. We raden u echter niet aan erop te vertrouwen wanneer u een film wilt kijken of naar muziek wilt luisteren. Daarvoor zullen de gebundelde oortelefoons het beter doen.

Wat het "slimme" deel van de smartphone-ervaring betreft, is de Huawei P10 Lite ook geweldig. De acht kernen van de processor en de 3 GB of meer RAM zijn voldoende om u een goede multitasking-ervaring te bieden. We hebben geen stotteraars of achterblijvers gezien toen we de smartphone gebruikten om te browsen, video's te bekijken, naar muziek te luisteren, op Facebook te bladeren en andere soortgelijke activiteiten.

De Huawei P10 Lite is een goede smartphone, maar het is niet uitzonderlijk als het om spellen gaat. Als je nieuwe 3D-spellen wilt spelen met hoge framesnelheden, moet je waarschijnlijk op zoek naar een duurdere smartphone. De Huawei P10 Lite-smartphone kan de nieuwste games gebruiken, maar niet op de hoogste grafische instellingen en zeker niet op hoge framesnelheden.

De Huawei P10 Lite wist ons met zijn batterij te imponeren. Bij gemiddeld gebruik waarbij geen games betrokken waren, slaagde het erin om ons een dag en nog een paar uur mee te laten zonder iets op te laden. Op een dag waarop we ongeveer een uur spelletjes speelden en op een dag dat we waarschijnlijk ook meer dan 2 uur op Facebook doorbrachten, vroeg de Huawei P10 lite-smartphone om 's avonds te worden opgeladen. In elk geval is dit een apparaat waarmee u de dag door kunt werken zonder dat u het op een stopcontact hoeft aan te sluiten.

De Huawei P10 Lite is zowel een goede telefoon als een goede smartphone. Het biedt een uitstekende ervaring met betrekking tot de geluidskwaliteit van telefoongesprekken en de ontvangst van het radiosignaal is van het hoogste niveau. We waarderen ook de vloeiende ervaring met multitasking. Het enige nadeel van deze smartphone is gamen, dat niet te vergelijken is met dat van duurdere smartphones.

Lees de volgende pagina van deze recensie en u zult meer te weten komen over de camera-ervaring, de software die op de Huawei P10 Lite is geïnstalleerd, de prestaties in benchmarks en ons definitieve oordeel.