Tutorial

Een reservekopie maken van een beveiligde schijf (dvd of Blu-Ray)

We kopen allemaal dvd's en Blu-rays in met allerlei soorten media-inhoud: films, games, muziek, software, enz. Maar als we die schijven gebruiken, neemt hun kwaliteit af met de tijd en worden ze na een paar jaar onbruikbaar. Je enige oplossing is om ze opnieuw te kopen, maar dat kost nog een keer geld en het is gewoon niet eerlijk. Je hebt al voor dat product betaald. Is er geen manier om een ​​back-up te maken? Helaas niet door middel van standaard software voor het branden van schijven. In deze tutorial zal ik ingaan op wat ik denk dat het het beste alternatief is voor het maken van een back-up.

Proberen om een ​​kopie te maken met de gebruikelijke toepassingen om een ​​schijf te branden, werkt niet

Ik heb een dvd met een van mijn favoriete films aller tijden: The Shawshank Redemption . De schijf is vrij oud - ik moet hem al 6 jaar of langer hebben, en goed ... Ik zou er een back-up van willen maken, voor het geval de schijf veel te oud en onbruikbaar wordt.

Ik begon Nero StartSmart Essentials en probeerde de schijf te kopiëren en er stond "Kopieerfout!" .

Vervolgens heb ik ImgBurn geactiveerd en geprobeerd een imagebestand van de schijf te maken, zodat ik het later op een andere dvd kan opslaan voor bewaring. Onmiddellijk retourneerde ImgBurn een foutmelding dat de schijf beveiligd is tegen kopiëren en zei dat CSS / CPPM-beveiliging door deze schijf wordt gebruikt.

Hoe kom ik er omheen?

Hoe te gebruiken en AnyDVD HD te configureren om de kopieerbeveiliging te verwijderen

Ik heb ervoor gekozen de 21 dagen proefversie van AnyDVD HD te downloaden en te installeren om te zien hoe dit zou werken. Tijdens de proef ontvangt u een prompt telkens wanneer de toepassing wordt opgestart. Een kleine ergernis, niets anders. Zodra u op Doorgaan klikt, kunt u de toepassing gaan gebruiken.

AnyDVD HD scant automatisch het medium dat u in uw dvd- of blu-raystation plaatst, zodat het de eigenschappen en het type kopieerbeveiliging detecteert dat het gebruikt.

Toen ik AnyDVD HD eenmaal opende, merkte ik in het gedeelte Status dat het mijn dvd op de juiste manier detecteerde en het soort kopieerbeveiliging dat werd gebruikt. Vanzelfsprekend werd het automatisch verwijderd.

Een aardig ding is dat, als je door de instellingen van het programma bladert, je opties zult vinden om vervelende clips met reclames te verwijderen. Aarzel niet om de gedeelten Video DVD, Video HD DVD en Video Blu-ray te controleren, afhankelijk van het type schijf dat u wilt back-uppen.

Nadat u op OK hebt gedrukt, worden de instellingen toegepast. Als u de proef gebruikt, moet u er rekening mee houden dat deze beperkt is tot het toepassen van de instellingen die u alleen voor één keer uitvoeren van de toepassing maakt. Als u AnyDVD HD afsluit, zal het de volgende keer dat het wordt uitgevoerd, de standaardinstellingen gebruiken.

Daarom moet je het aanpassingsproces opnieuw doorlopen. Dat is waarom, als u meer dan een back-up of twee moet maken, het is het beste om de toepassing te kopen zonder te wachten tot de proef verloopt. Je betaalt ook voor het goede werk van de ontwikkelaars van AnyDVD HD .

Hoe de back-up van de dvd te maken

Nu is het tijd om te proberen de beschermde schijf nog een keer te kopiëren, terwijl AnyDVD HD op de achtergrond actief is, om de kopieerbeveiliging te verwijderen. U kunt elke gewenste toepassing voor het branden van schijven gebruiken. Als je goede suggesties nodig hebt, lees dan dit artikel: Een schijf kopiëren (CD, DVD of Blu-Ray) in Windows.

Om uit te leggen hoe het proces verloopt, hebben we besloten om ImgBurn opnieuw te gebruiken. Het is een geweldig gratis programma dat je hier kunt downloaden. Download en installeer ImgBurn en open vervolgens dit programma.

Terwijl de kopieerbeveiligde dvd / Blu-ray-schijf nog steeds in het station aanwezig is, terwijl AnyDVD HD op de achtergrond actief is, klikt u op "imagebestand maken van schijf" in het hoofdprogrammavenster van ImgBurn .

Selecteer het bronstation, de bestemming waar u de schijfimage wilt opslaan (deze wordt opgeslagen als een ".iso" -bestand) en klik op de hieronder gemarkeerde knop Kopiëren .

Het kopieerproces start onmiddellijk en het kost geruime tijd. Het duurde ongeveer 28 minuten om een ​​reservekopie van mijn dvd te maken. Als u een reservekopie maakt van een Blu-Ray-schijf, verwacht u dat deze langer duurt dan dat.

Toen het proces voorbij was, klikte ik op OK en mijn kopie van de beschermde schijf was op mijn computer beschikbaar als een ".iso" -bestand, in de map die ik heb opgegeven.

Nu kon ik het branden of aankoppelen met een schijfemulator zoals Virtual Clone Drive. Als u hulp nodig hebt bij het plaatsen of branden van schijfimages in Windows, lees dan deze handleidingen:

  • ISO-afbeeldingen koppelen of ontkoppelen in Verkenner
  • Hoe schijf images (ISO & IMG) in Windows te branden

Het leukste aan mijn exemplaar was dat het niet langer vervelende reclames en onnodige clips bevatte. De schijf heeft de dvd-configuratiemenu's direct geopend en de film is gestart zodra ik op de knop Play Film klik.

Was ik een piraat?

Het korte antwoord is Nee. De kopie die ik heb gemaakt is bedoeld als een persoonlijke back-up, om te gebruiken zodra mijn oude schijf niet meer goed werkt. Ik ben niet van plan het te verkopen, het aan andere mensen te geven of online te delen.

Er is veel controverse over het onderwerp, afhankelijk van het land waar u gevestigd bent. Als u echter een beetje leest, zult u merken dat individuele reservekopieën legaal zijn, zelfs in de VS. Als je dit Wikipedia-artikel over omzeilen van dvd-kopieerbeveiliging leest, zul je leren dat: "hoewel het voor een individuele consument best redelijk kan zijn om een ​​back-up van een persoonlijke dvd op de computer van die persoon te bewaren, heeft een federale wet niettemin het illegaal maken om een ​​apparaat of hulpmiddel te produceren of te verhandelen waarmee een consument dergelijke kopieën kan maken. "

Dus ... de piraten zijn geen mensen die een persoonlijke back-up maken van een kopie-beveiligde schijf die ze bezitten, maar de bedrijven die software leveren om kopieerbeveiligingsmechanismen te omzeilen. Gelukkig voor ons, zulke bedrijven, waaronder degene die AnyDVD HD ontwikkelt, zijn niet in de VS gevestigd.

Let op, er zijn landen (zoals het Verenigd Koninkrijk) waar zelfs persoonlijke back-upkopieën als illegaal worden beschouwd. Lees voor meer informatie over het onderwerp de volledige hierboven aanbevolen Wikipedia-vermelding.

Conclusie

Ik hoop dat je deze gids nuttig hebt gevonden. Maar vertel ons voordat u gaat: wat vindt u van het onderwerp kopieerbeveiliging? Hoe is de wetgeving in uw land: wordt u beschouwd als een piraat voor het maken van een reservekopie van een beschermde schijf waarvan u de eigenaar bent?