Anders

Plan regelmatig pc-breaks en implementeer de Pomodoro-techniek met stretch

Regelmatig uren achter uw computer zitten betekent dat u het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zoals visuele vermoeidheid, rugpijn, discopathie en meer verhoogt. Om de gezondheidsrisico's te verminderen, is het een goed idee om regelmatig pauzes te nemen. Volgens het medische advies moet u elk uur een pauze van 5-10 minuten van uw computer afleggen. In sommige landen is dit ook een wettelijke vereiste. Maar hoe doe je dat elke dag? Gebruik een eenvoudige reminder-app zoals stretchly :

Verbeter je gezondheid en productiviteit met stretchly

Stretchly kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor gezondheidsverbetering, als een productiviteitsapp, of beide. We zijn ermee begonnen nadat we naar apps zochten dat we regelmatig een pauze nemen, zodat we grip krijgen op hoe vaak we elke dag voor onze computers zitten. Nadat we het een maand lang hadden gebruikt en andere soortgelijke apps hadden getest, werden we verliefd op stretchly, andere apps gedumpt en vastgehouden aan het gebruik van stretchly . Toen merkten we dat we het ook als een productiviteitsapp konden gebruiken en de Pomodoro-techniek konden implementeren, onze focus konden verbeteren en zonder onderbrekingen aan taken konden werken. Deze techniek zegt dat je gedurende 25 minuten aan een enkele taak moet werken, zonder onderbrekingen. Vervolgens neemt u een kleine pauze (ongeveer 5 minuten) en blijft u aan dezelfde taak werken (als deze nog niet is voltooid) of schakelt u over naar een andere taak voor nog eens 25 minuten. Na vier "pomodoros" (vier werkintervallen van 25 minuten voltooien), moet u een langere pauze nemen van ongeveer 20 tot 30 minuten. We hebben deze techniek op een soepele manier geïmplementeerd en als gevolg daarvan hebben we onze dagelijkse routine veranderd en zowel in gezondheid als productiviteit gewonnen.

Hoe werkt stretchly?

Stretchly is een opensource-app gemaakt door Jan Hovancik, een softwareontwikkelaar uit Praag, Tsjechië. De app is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. Iedereen kan het downloaden, installeren en gratis gebruiken. Nadat u de app hebt geïnstalleerd, moet u deze configureren en dingen instellen zoals hoe vaak u microbreaks wilt maken (kleine pauzes van 5-10 minuten) en hoe vaak u pauzes wilt nemen (significantere pauzes van 20-30 minuten). Je stelt ook in of je er een van kunt overslaan.

Vervolgens configureert u de geluiden die de app maakt bij het signaleren dat een pauze is beëindigd en het kleurenschema dat wordt gebruikt voor de gebruikersinterface.

Vervolgens stelt u in of u de onderbrekingen op volledig scherm wilt weergeven als u wilt dat de app ideeën weergeeft over hoe u pauzes kunt nemen, of u hiervan op de hoogte wordt gesteld voordat een pauze begint, zodat u uzelf kunt voorbereiden, enzovoort. Een ander positief aspect in stretchly is de meertalige ondersteuning. Zoals u hieronder kunt zien, is de gebruikersinterface beschikbaar in verschillende talen.

Als je klaar bent met het instellen, begint het strek werkend op de achtergrond. Standaard wordt er om de 10 minuten een herinneringsvenster weergegeven dat 20 seconden open is en een idee bevat voor een microbreak (of onderbreking). Voor elke pauze kan het een kleine melding weergeven, zodat u zich klaarmaakt voor die pauze en stopt met werken op tijd, volgens de regels die u voor uzelf hebt ingesteld. Zoals eerder vermeld, vonden we het ideaal om het in te stellen om elke 25 minuten een pauze te nemen, gedurende 5 minuten en elke 125 minuten een langere pauze van 20 minuten.

De pauzeherinneringen worden weergegeven in een groot venster dat zich boven andere geopende app-vensters bevindt. Als u een configuratie met twee schermen heeft, kan stretchly op elk van de schermen de herhalingsherinnering weergeven. U kunt ook stretchly instellen om deze herinneringen op het volledige scherm weer te geven en u kunt deze niet annuleren. Een ander cool aspect van deze app is dat deze handige tips bevat voor het nemen van pauzes, zoals hieronder. Ze zijn allemaal gebaseerd op gezondheidsaanbevelingen die u krijgt van artsen en gezondheidsspecialisten.

Na de eerste configuratie kunt u andere instellingen wijzigen door met de rechtermuisknop op het pictogram van stretchly in het systeemvak op de taakbalk te klikken. U kunt het rechtermuisklik-menu gebruiken om naar de volgende pauze te gaan, uitgebreid te pauzeren, toegang te krijgen tot de instellingen, enzovoort.

De app is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken door iedereen. Als je serieus bent over het verbeteren van je gezondheid en productiviteit, zul je deze graag gebruiken.

Installeer en gebruik stretchly, zodat u regelmatig pauzes neemt

Download stretchly op uw computer en probeer het uit. We zijn ervan overtuigd dat u het gebruik ervan zult waarderen. We vonden het zo leuk dat we besloten om een ​​bijdrage te leveren en het in onze lokale taal te vertalen - het Roemeens. Daarom bevat versie 0.17.0 of nieuwer Roemeens als een taal voor de gebruikersinterface. Nadat je het geprobeerd hebt, kom je terug op dit artikel en laat een reactie achter: geniet je van strek? Is het gelukt om je gezondheid of productiviteit te verbeteren? Reacties hieronder en laten we bespreken.