Beoordeling

Herziening van de ASUS ROG GX1000 - Kan deze oude hond nieuwe trucjes leren?

ASUS GX1000 Eagle Eye is de eerste hardcore gamemuis die wordt geproduceerd door ASUS met het merk Republic of Gamers. Het werd geïntroduceerd in 2012 en het verbazingwekkende aan dit model is hoe lang het heeft overleefd in deze zeer competitieve markt. Vandaag wordt het nog steeds verkocht en veel mensen kopen het en bekijken het in online winkels. Daarom hebben we besloten om deze oldtimer te herzien en een modern perspectief te bieden op wat het te bieden heeft. Hoe verhoudt ASUS GX1000 Eagle Eye zich tot moderne gamingmuizen? Is het nog steeds een goede keuze voor de moderne gamer? Lees deze recensie om te ontdekken:

Unboxing van de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis

De ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis wordt geleverd in een mooie grote doos, gemaakt van premium zwart karton. Op de top van de doos is het grote rode en zilveren Republic of Gamers-logo te zien.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Op de achterkant van de doos staat een schat aan informatie afgedrukt: u maakt kennis met de naam van het apparaat dat u net hebt gekocht, de belangrijkste specificaties en essentiële functies en wat de verschillende knoppen doen.

Open het bovenste deel van de doos en u kunt de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis in een extra transparante plastic laag zien zitten.

De inhoud van de doos bevat de muis, de garantie en een snelstartgids.

Unboxing van de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis is een lonende ervaring waarvan u zult genieten.

Hardwarespecificaties

De ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-muis maakt gebruik van een optische laser-sensor met een trackingsnelheid tot 8200 dpi en een 30g-versnelling. De sensorresolutie kan door de gebruiker worden aangepast om een ​​waarde tussen 50 en 8200 dpi te bereiken. Standaard heeft de muis vier verschillende DPI-niveaus, ingesteld op 800 dpi (niveau 1), 1600 dpi (niveau 2), 3200 dpi (niveau 3) en 5600 dpi (niveau 4).

Om het gemakkelijk te maken om tussen de vier resolutieniveaus te schakelen, krijgt u ook een DPI-schakelaar bovenop de muis, onder het scrollwiel.

Naast de linker en rechter muisknop, heeft de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye nog drie andere aan de linkerkant, waar uw duim zich bevindt als u rechtshandig bent. Alle knoppen op de muis zijn programmeerbaar, inclusief deze drie. De muis maakt verbinding met uw computer via een gevlochten kabel die eindigt met een USB 2.0-stekker. Het heeft een USB-pollingsnelheid van maximaal 1000 Hz, die u ook kunt aanpassen tot 500Hz, 250Hz of 125Hz.

Als je je afvraagt ​​hoe groot de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis is, moet je weten dat hij vrij groot is: 2, 58 inch of 65, 5 mm breed, 5, 06 inch of 128, 5 mm lang en 1, 71 inch of 43, 5 mm hoog.

Het weegt 6.17 gram of 175 gram, maar je kunt het gewicht aanpassen en het helemaal verlagen tot 150 gram, door het extra gewicht te verwijderen. Elk van deze gewichten is 0, 18 gram of 5 gram.

De ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis ondersteunt officieel Windows XP, Windows 7, Windows 8 en Windows 8.1. Zoals u later in deze review zult zien, hebben we het echter ook met succes in Windows 10 gebruikt. U vindt de volledige specificaties hier: ASUS ROG GX1000 Eagle Eye Mouse - Specificaties.

Gebruiken en gamen met de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis

ASUS heeft het apparaat een ergonomische vorm gegeven. Hoewel het uiterlijk niet de beste is, voelt het goed als je er je hand op legt. De enige vereiste is dat je geen kleine handen hebt. Als je dat doet, zal deze muis te groot zijn om je op je gemak te voelen. Dat is een gevolg van de vorm van de muis die je hand vraagt ​​om in een positie te blijven die noch een klauwgreep noch een palmgreep is. Het zit ergens tussenin, en mensen met kleine handen (zoals mijn vrouw) vinden het moeilijk om deze muis comfortabel te gebruiken. Als uw hand echter bovengemiddeld groot is, past deze muis u perfect.

We hebben ook de bouwkwaliteit van deze gamingmuis gewaardeerd. De bovenste en de linker- en rechterknoppen van de muis zijn gemaakt van aluminium en hebben een geborsteld oppervlak dat er goed uitziet en tegelijkertijd goed aanvoelt.

De extra knoppen aan de linkerkant van de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis zijn gemakkelijk te bereiken met uw duim, maar helaas raakt u waarschijnlijk degene die dichter bij uw bureau zit. ASUS moet dit probleem hebben gekend, dus de derde extra knop doet standaard niets, omdat er geen actie aan is gekoppeld in de software van de muis.

Draai de muis ondersteboven en u zult twee interessante dingen vinden, naast de optische lasersensor: een kleine knop en een grote vijfhoekige vorm. De kleine knop wordt gebruikt om te schakelen tussen de vier LED-kleurenmodi die beschikbaar zijn voor de lichten aan de linker- en rechterkant van de muis. U kunt kiezen tussen rood, groen, oranje en geen licht. Ongeacht de kleur die u kiest voor deze verlichte delen van de muis, blijven het scrollwiel en de DPI-schakelaar altijd rood branden en kunt u het apparaat niet uitschakelen.

De grote vijfhoekige vorm op de buik van deze muis is de gewichthouder. U kunt het uit het lichaam van de muis verwijderen door erop te drukken. Zodra je het eruit hebt gehaald, kun je gewichten zien, verwijderen of toevoegen zoals je wilt. Sommige gamers geven er de voorkeur aan dat hun muizen zwaarder zijn en hogere versnellingen hebben, terwijl andere de voorkeur geven aan lichtere muizen, met minder versnelling. Het is maar goed dat je met ASUS ROG GX1000 Eagle Eye kunt kiezen hoe zwaar je wilt zijn.

De afgelopen weken heb ik de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis gebruikt in een flink aantal spellen zoals Skyrim, Metro 2033 Redux, Diablo 3 of Mass Effect Andromeda. De muis liet me een goede algemene indruk achter, omdat het gemakkelijk was in te stellen zoals ik het leuk vond, het ergonomische ontwerp hielp mijn hand niet moe te worden, zelfs na lange perioden van gamen, en de lasersensor deed zijn werk uitstekend.

De ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis is een solide apparaat met veel goede functies en een goede bouwkwaliteit. Er is maar één ding waar we niet enthousiast over zijn: de GX1000 is te blingy voor onze esthetische smaak. Dat is echter een zeer subjectieve mening, en anderen kunnen dit afkeuren.

Stuurprogramma's en software

Als u het wilt gebruiken als een eenvoudige muis, zonder dat u hoeft aan te passen wat de knoppen doen of welke DPI-resolutie u moet gebruiken, kunt u eenvoudigweg de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye op een USB-poort aansluiten en het zal werken. Als u echter de prestatie-instellingen of andere functies van de muis wilt wijzigen, moet u de officiële software van ASUS installeren. Het slechte nieuws is dat deze muis Windows 10 officieel niet ondersteunt. Op de webpagina van ASUS vindt u alleen stuurprogramma's en software voor Windows XP, Windows 7 en Windows 8. Maar we hebben geprobeerd en kunnen getuigen dat de stuurprogramma's / software voor Windows 8 ook in Windows 10 werkt. Helaas ziet de software eruit en voelt verouderd aan, maar het biedt de basis die elke gamer wil. U kunt vier verschillende instellingenprofielen configureren, opslaan en gebruiken en u kunt ook macro's configureren als u dat wilt of nodig hebt.

In elk profiel kunt u kiezen wat de muisknoppen doen, u kunt de dpi-resolutieniveaus instellen (van 50 tot 8200 dpi voor elk niveau) en u kunt ook een paar meer geavanceerde instellingen configureren, zoals de hefhoogte of de USB-pollingsnelheid . Maar dat is vrijwel alles wat er te zeggen valt over de meegeleverde software.

Helaas is de software die beschikbaar is voor het configureren van de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis verouderd en primitief en wordt officieel geen Windows 10 ondersteund. In 2012 zou het geweldig geweest zijn, maar sindsdien is het software-ecosysteem voor gamingmuizen geëvolueerd lot.

Voors en tegens

Hier zijn enkele dingen die we leuk vinden aan de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis:

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
  • Het heeft een goed ergonomisch ontwerp en het voelt goed om het in je hand te houden
  • U kunt het gewicht ervan aanpassen
  • Het heeft een goede bouwkwaliteit en zal waarschijnlijk een aantal jaar meegaan

Er zijn ook enkele negatieve aspecten die u zou moeten overwegen:

  • Voor mensen met kleinere handen is deze muis te groot om comfortabel te zijn
  • Het ondersteunt officieel geen Windows 10, hoewel u de Windows 8-software in Windows 10 kunt gebruiken
  • Het is een muis met een beetje teveel "bling" voor alle smaken
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Over het algemeen zijn we tevreden met wat de ASUS ROG GX1000 Eagle Eye-gamingmuis te bieden heeft. Hoewel het inferieur is aan andere modellen die door ASUS en andere bedrijven in de afgelopen jaren zijn uitgebracht, is het nog steeds een geweldige performer. Gamers zullen de precisie en snelheid waarderen, evenals het feit dat ze het gewicht kunnen aanpassen. Het is echter een grote muis en het is geen goede match voor mensen met kleine handen. Het is ook te glanzend en blingy voor onze smaak. Eindelijk, de software voelt oud en onverzorgd. Hoewel het nog steeds wordt gefabriceerd en verkocht door ASUS, heeft het bedrijf nog geen officiële Windows 10-software uitgebracht. Gelukkig werkt de Windows 8-versie prima in het nieuwste besturingssysteem van Microsoft.