Tutorial

Simpele vragen: Wat is Microsoft Signature?

Sommige van onze lezers hebben ons gevraagd over Microsoft Signature : wat is het? Wat maakt het speciaal? Hoeveel kost het? Waar kan ik het kopen? In dit artikel wil ik deze vragen beantwoorden en volledige informatie geven over Microsoft Signature . Als je nieuwsgierig bent om er meer over te leren, aarzel dan niet om dit artikel te lezen.

Wat is Microsoft Signature?

Microsoft Signature vertegenwoordigt de visie van Microsoft over hoe Windows-computers moeten worden geïnstalleerd en ingesteld door detailhandelaren en pc-fabrikanten, voordat ze worden verkocht aan klanten.

Wat betekent dit? Geen bloatige software, geweldige prestaties en de basis die u nodig hebt, geleverd uit de doos.

De visie is samengevat in de korte video hieronder.

Nu de "visie" duidelijk is, zullen we de technische details van Microsoft Signature leren.

Wat is er anders dan andere computers?

Allereerst is er een stuk minder softwareblokkering. U ziet geen proef-, demo- of commerciële software op uw computer geïnstalleerd. Dit vertaalt zich in veel voordelen:

 • De eerste keer instellen moet in maximaal 5 minuten plaatsvinden in plaats van 15 minuten of meer.
 • Een schone desktop zonder snelkoppelingen.
 • De slaap is 23, 1% sneller.
 • Het opstarten van Windows is 39, 6% sneller.
 • Doorgaan met slapen is 51, 3% sneller.

Deze cijfers zien er te goed uit om waar te zijn, maar ze worden ook bevestigd door deze onafhankelijke analyse: The Crapware Con. Naar mijn ervaring maakt het verwijderen van al het opgeblazen gevoel door pc-makers een enorm verschil in het hebben van een snel systeem en een positieve computerervaring.

Naast het verwijderen van alle problemen, biedt Microsoft Signature ook het volgende:

 • Alle geschikte stuurprogramma's zijn geïnstalleerd voor de componenten van uw computer.
 • De nieuwste versie van Internet Explorer.
 • De Microsoft Zune-software.
 • De belangrijkste hulpmiddelen van het Windows Live Essentials-pakket: Windows Live Movie Maker, Windows Live Messenger, Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery, Windows Live Mail, Windows Live Family Safety en Microsoft Silverlight.
 • Windows Media Center en PlayReady PC Runtime. PlayReady PC Runtime wordt gebruikt voor het coderen van premium tv-content of het afspelen van beveiligde content.
 • Microsoft Security Essentials - Microsoft's gratis antivirusoplossing.
 • Adobe Acrobat Reader en Adobe Flash Player voor Internet Explorer.
 • Signature Theme Pack om uw bureaublad mooi te maken.

Meer technische details zijn hier te vinden: Microsoft Signature - onder de motorkap.

Is er echt geen bloat?

Als u naar bovenstaande technische specificaties kijkt, merkt u vanzelf dat Microsoft zijn producten promoot (niet verrassend) en dat een deel van de geïnstalleerde software als een opgeblazen gevoel kan worden beschouwd, afhankelijk van hoe u uw computer gebruikt.

De Microsoft Zune- software wordt bijvoorbeeld bij het opstarten uitgevoerd en is alleen nuttig voor mensen die andere Microsoft-apparaten bezitten, zoals de Zune-speler of een Windows Phone. Als u dergelijke apparaten niet gebruikt, kunt u beter Microsoft Zune verwijderen. Lees voor meer informatie over deze tool de Wikipedia-pagina: Zune Software.

Het Windows Live Essentials- pakket is nuttig voor de meeste gebruikers, maar bevat mogelijk niet-gebruikte hulpmiddelen. Als u bijvoorbeeld geen blogger bent, heeft u geen Windows Live Writer nodig . Of, als uw kinderen geen toegang tot uw computer hebben, heeft u geen Windows Live Family Safety nodig . Daarom is het het beste om het Windows Live Essentials- pakket te configureren en alleen de programma's te behouden die u wilt gebruiken.

Bovendien is Windows Media Center alleen nuttig als u live televisie wilt opnemen. Anders geeft u misschien de voorkeur aan andere mediaspelers.

Al met al is er weinig zwakte en de impact ervan is minimaal, vooral in vergelijking met wat pc-makers vaak bundelen op de computers die ze verkopen. De meeste hulpprogramma's die worden geleverd met Microsoft Signature zijn eigenlijk nuttig en hebben geen negatieve gevolgen voor de prestaties van uw computer.

Hoeveel kost het?

Als u uw computer rechtstreeks bij Microsoft aanschaft, zijn de kosten voor Microsoft Signature nul. U betaalt alleen de prijs van de computer.

Als u uw computer bij een andere winkel koopt, kunt u deze naar een Microsoft-winkel brengen en deze laten transformeren in een Microsoft Signature- computer. De prijs voor de procedure is $ 99.

Waar kan ik Microsoft Signature-computers kopen?

Microsoft Signature- computers kunnen rechtstreeks bij Microsoft worden gekocht. U kunt ze online bestellen via de Microsoft Store of de fysieke winkels van Microsoft. De lijst met locaties is hier te vinden: Microsoft Stores.

Helaas is Microsoft Signature alleen in de VS beschikbaar en heeft Microsoft nog geen plannen bekendgemaakt om dit programma naar andere landen uit te breiden.