Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Lees Avast Premier

De wereld van gratis antivirusproducten wordt gedomineerd door een paar bedrijven, waaronder Avast. Ze ontwikkelen en distribueren een van de beste gratis antivirusprogramma's die u kunt vinden, maar dat is niet het enige beveiligingsproduct dat ze in hun portfolio hebben. De premium beveiligingsoplossing die ze verkopen heet Avast Premier en biedt gebruikers een antivirusengine, een firewallmodule en allerlei andere beveiligingsmodules die bedoeld zijn om uw Windows-apparaten te beschermen. We hebben het een paar dagen getest en, na al zijn voor- en nadelen te hebben gezien, zijn we nu klaar om onze bevindingen met u te delen, in deze review:

Waar is Avast Premier goed in?

Avast Premier is een beveiligingsproduct dat goed is in:

 • Ziet er goed uit en is gemakkelijk te gebruiken
 • Zoeken en verwijderen van malware van uw computer
 • Beschermt u goed tegen netwerkaanvallen, wanneer u bent verbonden met openbare netwerken

Avast Premier vs. Avast Internet Security

Zowel Avast Premier als Avast Internet Security bieden dezelfde kerncomponenten en beide kunnen u net zo goed beschermen. In vergelijking met de iets goedkopere Avast Internet Security, kan Avast Premier echter ook:

 • Zorg dat malware en hackers geen toegang hebben tot uw webcam,
 • Verwijder gevoelige bestanden permanent en en
 • Update automatisch de software van derden die op uw computer is geïnstalleerd.

Als je dat allemaal in overweging neemt, is Avast Premier een betere deal als je nog een paar euro kunt missen. Als elke cent echter belangrijk voor u is, kunt u het net zo goed doen met Avast Internet Security .

Voors en tegens

Hier zijn enkele van de positieve functies van Avast Premier :

Waar te kopen

Koop nu Koop nu
 • De antivirusengine is snel en efficiënt in het opschonen van virussen vanaf uw computer
 • De firewallmodule biedt uitstekende bescherming wanneer u bent verbonden met openbare netwerken
 • De gebruikersinterface heeft een mooi ontwerp en is gemakkelijk te gebruiken door beginners
 • Er zijn ook veel geavanceerde instellingen voor ervaren gebruikers om van te genieten

Hier zijn de niet zo positieve aspecten van Avast Premier :

 • De web shield-module werkt niet zoals het zou moeten, en het belet u niet om gevaarlijke phishing-websites te laden
 • Er zijn geen logboeken voor gedetailleerde informatie over wat er op uw computer is gebeurd
 • De antivirusmodule scant niet automatisch en vraagt ​​niet of u verwijderbare stations op virussen wilt scannen
 • Het beveiligingspakket installeert een webbrowser-extensie die niets met beveiliging te maken heeft: Avast Safe Price . Dit is slechts een methode om inkomsten te genereren met gebruikers, zelfs als ze al hebben betaald voor Avast Premier
 • Als u via de telefoon complexe ondersteuning nodig heeft, zult u waarschijnlijk meer geld aan Avast moeten betalen
 • Avast Premier vertraagt ​​de opstarttijd van uw computer
 • Sommige van de gebundelde apps kosten extra geld, inclusief de VPN-service
 • Het beveiligingspakket biedt geen ouderlijk toezicht
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

Avast Premier is een beveiligingspakket dat zowel positieve als negatieve kanten heeft. Voor positieven krijg je een goede antivirus-engine die elke infectie kan opruimen, een uitstekende firewallmodule die je kan beschermen tegen netwerkdreigingen en een gebruikersinterface die er goed uitziet en gemakkelijk te gebruiken is, vooral voor beginners. De antivirus-engine reageert echter niet wanneer u verwisselbare media gebruikt, de firewall-module is alleen gemiddeld als u een privaat netwerkprofiel gebruikt en de gebruikersinterface heeft geen goede logboeken en statistieken. Als u er ook rekening mee houdt dat de telefonische ondersteuning of de VPN-service die bij de suite wordt geleverd, dingen zijn die extra geld kosten, concluderen we dat dit een beveiligingsproduct is dat u moet testen voordat u het koopt. We hebben niet het gevoel dat Avast Premier een beveiligingsproduct is dat we iedereen kunnen aanbevelen.

De download- en installatie-ervaring

Om Avast Premier op uw Windows-computer te installeren, moet u het eerst downloaden van de officiële website, die u hier kunt vinden. U krijgt een klein uitvoerbaar bestand met de naam avast_premier_antivirus_setup_online.exe, met een grootte van 6, 84 MB. Opmerkelijk is dat Avast geen persoonlijke informatie vraagt ​​om u een proefversie van Avast Premier te laten downloaden en installeren.

Wat vreemd is aan Avast Premier is dat het zal proberen Google Chrome te bundelen naast zijn beveiligingsmodules. Het bundelen van aanvullende software is iets dat je van een gratis product zou verwachten, maar niet van een betaald product. Als u Google Chrome niet als uw webbrowser wilt gebruiken, let dan op bij het starten van de installatie van Avast Premier en schakel deze optie uit.

Als u het installatieprogramma uitvoert, krijgt u ongeveer 65 MB aan bestanden te downloaden. De exacte grootte van de download is echter afhankelijk van de beveiligingsmodules die u wilt installeren. Want ja, met dit beveiligingsproduct kunt u selecteren wat u wilt installeren en wat niet.

Wanneer u kiest welke componenten u wilt installeren, denk dan eens goed na over de SafePrice- browserextensie, die niets voor u doet met betrekking tot beveiliging. De SafePrice- browserextensie biedt u alleen alternatieven voor de producten die u online doorzoekt, op verschillende winkelwebsites.

Op onze testcomputer vonden de download- en installatieprocessen plaats zonder onderbrekingen of problemen. Aan het einde vraagt ​​de installatiewizard of u het beveiligingspakket van Avast ook op uw Android-smartphone wilt installeren.

Vervolgens laadt het beveiligingspakket de gebruikersinterface en vraagt ​​het naar de netwerken waarmee u bent verbonden. Wanneer de firewall een nieuw netwerk detecteert, wordt altijd gevraagd of het een privé- of een openbaar netwerk is. Afhankelijk van uw antwoord past de firewall het beveiligingsniveau automatisch aan en wordt ook het netwerkprofiel gewijzigd dat is ingesteld in Windows.

Bij een eerste blik op de gebruikersinterface merkten we ook op dat Avast Premier al de nieuwste virusdefinities gebruikte die beschikbaar zijn op de servers van het bedrijf en dat is een goede zaak.

De download- en installatie-ervaring die we hadden voor Avast Premier was een goede. We hebben het op prijs gesteld dat u geen persoonlijke gegevens hoeft te verstrekken om de beveiligingssuite te testen en dat u kunt kiezen welke beveiligingsmodules u wilt installeren. We stellen het echter niet op prijs dat Avast Premier een extensie van een webbrowser (SafePrice) probeert te installeren die niets met uw veiligheid te maken heeft. Het is gewoon een manier om meer geld te verdienen voor Avast namens betalende klanten.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Toen we het op onze testcomputer installeerden, heeft Avast Premier zowel Windows Defender als Windows Firewall automatisch uitgeschakeld. Dat is een goede zaak omdat het ongewenste prestatieproblemen en mogelijke conflicten helpt voorkomen. Avast Premier is ook goed geïntegreerd met de netwerkfuncties van Windows - we hadden geen problemen bij het maken of lid worden van een thuisgroep, bij het delen van bestanden en mappen of bij het gebruik van universele Windows-platform-apps.

Wanneer u verbinding maakt met een nieuw netwerk, vraagt ​​de firewallmodule wat voor soort netwerk dat is. U kunt kiezen uit een openbaar en een privéprofiel voor elk netwerk, net als in Windows.

Als het gaat om uw online beveiliging, beschermt Avast Premier u met de hulp van zijn web shield-module, die al het internetverkeer van uw computer filtert en alles verdacht blokkeert. Avast Premier biedt echter ook twee verschillende webbrowser-uitbreidingen die nog meer veiligheid zouden moeten bieden. Ze worden Avast Online Security en Avast SafePrice genoemd . De webbrowser-extensie Avast Online Security is ontworpen om uw toegang te blokkeren en u op de hoogte te stellen wanneer u op het punt staat een geïnfecteerde website te bezoeken.

De andere echter - Avast SafePrice - is gemaakt om u betere deals te bieden wanneer u online winkelt, door informatie naar Avast te verzenden en u in ruil daarvoor gerichte advertenties te geven. In Windows 10 worden deze webbrowser-extensies standaard geïnstalleerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Onze aanbeveling is om Avast SafePrice uit te schakelen en te verwijderen, omdat het niets doet om uw veiligheid te verbeteren.

We hebben ook gekeken naar hoeveel Avast Premier de opstarttijd van onze testcomputer heeft verhoogd. Om dat te doen, gebruikten we BootRacer om de opstarttijd voor en na het installeren van deze beveiligingssuite te meten. Helaas was de toename aanzienlijk, ongeveer 30 procent. Maar op een andere manier merkten we dat Avast Premier weinig RAM verbruikt, met een gemiddeld verbruik van 65 MB RAM.

Om te controleren of de snelheden op het internet of lokaal netwerk worden beïnvloed door Avast Premier, hebben we ook een paar tests uitgevoerd met Speedtest.net en LAN-snelheidstest . De tests die we hebben uitgevoerd, toonden aan dat noch de download noch de uploadsnelheid werd beïnvloed door de beveiligingssuite. Met andere woorden, het heeft geen negatief effect op de netwerkoverdrachtsnelheden en heeft geen effect op de overdracht van internetgegevens.

Avast Premier lijkt een beveiligingsproduct te zijn dat goed is geïntegreerd met Windows en zijn netwerkfuncties. We vinden het echter niet leuk als een beveiligingsproduct webbrowser-extensies bundelt die 'veilige prijzen, betere deals' beloven en wanneer het de opstarttijd van onze computer verlengt, zoals Avast Premier lijkt te doen.

Gebruiksgemak en configuratie

Avast Premier heeft een zeer mooie gebruikersinterface, met een ontwerp op basis van vloeiende hellingen en dunne lijnen. De accentkleuren naar keuze zijn groen en paars, en de hoofdconsole vertelt u in een oogopslag wat uw computerstatus is, terwijl u ook "Smart Scan uitvoeren" kunt uitvoeren. Wanneer u op deze knop drukt, activeert u een scan op uw computer voor virussen, verouderde software, browser-add-ons met een slechte reputatie, netwerkbedreigingen, prestatieproblemen en zwakke wachtwoorden.

Aan de linkerkant van de gebruikersinterface bevinden zich enkele knoppen waarmee u toegang krijgt tot de belangrijkste functies, hulpmiddelen en instellingen die door de suite worden aangeboden. Dit is bijvoorbeeld de plek van waaraf u antivirusscans kunt starten, een van de tools kunt starten die met de beveiligingssuite zijn gebundeld of de instellingen van Avast Premier kunt openen .

Over instellingen gesproken, de meeste zijn eenvoudig te begrijpen en te configureren, omdat Avast Premier zowel switches als vinkjeslijsten biedt.

Avast Premier is ook heel goed in het helpen begrijpen van wat zijn tools en instellingen doen. De instellingen die wat technischer zijn, hebben bijvoorbeeld een klein informatiepictogram aan hun rechterkant. Als u erop klikt, krijgt u meer informatie over wat de instelling doet. Als u meer diepgaande hulp of ondersteuning nodig heeft, kunt u ook terecht bij Avast Premier : u kunt door gedetailleerde Help-documentatie bladeren, supportaanvragen verzenden via een contactpersoon of telefonische ondersteuning aanvragen. De laatste optie betreft echter alleen het installeren en configureren van uw Avast-product. Als u complexere problemen hebt, zoals de problemen veroorzaakt door een virus op uw computer, kunnen de technici van Avast alleen helpen als u een extra abonnement betaalt, met een prijs die absoluut niet verwaarloosbaar is.

In het geval dat u nieuwsgierig bent, bent u mogelijk ook geïnteresseerd in de logs en statistieken die worden weergegeven door Avast Premier . Helaas kunnen we niet zeggen dat we tevreden zijn met wat het biedt. De logs zijn moeilijk te vinden en de informatie die ze bieden is op zijn zachtst gezegd slecht. Als u rapporten wilt, moet u de beveiligingssuite handmatig configureren om ze te genereren, en dat betekent dat u een aantal tekstbestanden krijgt die u op uw computer moet vinden met behulp van Verkenner . Het is helemaal geen vriendelijke benadering.

Met betrekking tot waarschuwingen en meldingen is Avast Premier een beetje spraakzamer dan andere vergelijkbare software. We hebben pop-ups gezien gerelateerd aan het detecteren van malware op onze testcomputer, maar ook meldingen over andere dingen.

Avast Premier heeft een mooie gebruikersinterface en het is vrij eenvoudig om er een weg door te vinden. We waarderen het gebruik van schakelaars en vinkje-instellingen, maar we hielden niet van het gebrek aan logboeken en statistieken. Diepgaande ondersteuning is ook alleen beschikbaar als u een apart abonnement koopt dat veel geld kost.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe geschikt Avast Premier is om uw Windows-computer te beschermen tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.