Beoordeling

Herziening van de Sony SRS-X11 draagbare draadloze luidspreker met Bluetooth

Sony is een zeer grote naam in de technische wereld en zij zijn een van de toonaangevende fabrikanten als het gaat om elektronische apparaten. Ze hebben ons enkele van de beste audio-apparaten in de geschiedenis, enkele van de beste tv's en ook een van de beste spelconsoles ooit - de PlayStation - gebracht. Maar dit zijn slechts enkele van de apparaten die ze ontwikkelen en produceren. Ze produceren ook draagbare luidsprekers, zoals de Sony SRS-X11. De naam klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar deze kleine luidspreker heeft veel te vertellen. In deze review nemen we het voor een proefrit en we zullen al onze gedachten en meningen met u delen. Dus als u op zoek bent naar een draagbare audioluidspreker en Sony is een merk dat u leuk vindt, aarzel dan niet om deze recensie te lezen:

Unboxing De Sony SRS-X11 draagbare draadloze luidspreker met Bluetooth

De draagbare Sony SRS-X11-luidspreker wordt geleverd in een doorzichtige plastic doos, zodat u de daadwerkelijke luidspreker kunt zien voordat u het pakket opent.

Onderaan het pakket bevindt zich ook nog een doos, deze is gemaakt van karton. Aan de zijkanten vindt u enkele details over de functies en specificaties van de Sony SRS-X11.

In de kartonnen doos vindt u ook een riem om de luidspreker op te hangen, een micro-USB-kabel voor het opladen en de gebruikelijke folders: snelstartgids, garantie en naslaggids.

Hardwarespecificaties

De Sony SRS-X11 gebruikt een driver met een diameter van 1, 77 inch en een uitgangsvermogen van 10 watt. De draadloze connectiviteit wordt afgehandeld door een Bluetooth versie 3.0-chip die de SBC-codec en meerdere profielen ondersteunt: A2DP, AVRCP, HFP en HSP. Deze draagbare luidspreker ondersteunt ook NFC, dus het koppelen met een ander NFC-apparaat is heel eenvoudig.

Een andere interessante toevoeging aan de hardware-specificaties en -mogelijkheden die de Sony SRS-X11 draadloze luidspreker biedt, is het feit dat u twee van dergelijke luidsprekers kunt koppelen om een ​​stereogeluidsinstelling te verkrijgen of gewoon om het volume te versterken (als u ervoor kiest om de luidsprekers te paren in monomodus).

Naast zijn draadloze Bluetooth biedt de Sony SRS-X11 ook een 3, 5 mm stereo miniplug die je kunt gebruiken met apparaten die geen Bluetooth-chip hebben.

Het frequentiebereik van de luidspreker ligt tussen 20 - 20.000 Hz, bij 44, 1 kHz sampling, en Sony SRS-X11 belooft een indrukwekkende batterijduur van 12 uur te leveren.

Deze draagbare luidspreker is kubusvormig en de grootte is vrij klein, met afmetingen van 2, 4 x 2, 4 x 2, 4 inch (61 mm x 61 mm x 61 mm). Qua gewicht weegt Sony SRS-X11 215 g (215 g).

Als je de volledige set hardwarespecificaties voor Sony SRS-X11 wilt zien, ga dan naar de officiële presentatiepagina: Sony SRS-X11 draagbare draadloze luidspreker met Bluetooth - productspecificaties.

De Sony SRS-X11 draagbare draadloze luidspreker met Bluetooth gebruiken

Met zijn kubieke vorm en licht afgeronde hoeken en randen heeft de Sony SRS-X11 draadloze luidspreker een zeer aantrekkelijk ontwerp. De behuizing van de luidspreker is deels gemaakt van metaal en deels van plastic, maar een plastic dat aanvoelt als rubber. De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat de luidspreker er goed uitziet en aanvoelt, terwijl je hem tegelijkertijd een heel mooi gevoel van stevigheid en duurzaamheid geeft.

De Sony SRS-X11 draadloze luidspreker is verkrijgbaar in meerdere kleuren, die allemaal slim zijn gekozen om het aantrekkelijk te maken voor alle soorten consumenten. U kunt deze luidspreker in zwart, wit, rood, roze of blauw krijgen.

Voor onze beoordeling ontvingen we twee Sony SRS-X11-luidsprekers, één in blauw en één in rood, en we moeten zeggen dat we deze kleuren meteen leuk vonden. En we waren niet de enigen: al onze vrienden die hen onmiddellijk zagen, vroegen meer naar wat ze zijn, wat doen ze, zijn ze goede apparaten enzovoort. Kortom, deze speakers zijn nogal wat blikvangers!

Teruggaand naar het ontwerp van SRS-X11, aan de bovenzijde, vindt u een aan / uit-knop die ook fungeert als een Bluetooth-koppelknop, een knop voor het opnemen of sluiten van telefoongesprekken en twee volumeknoppen. Al deze knoppen zitten verzonken in de behuizing van de luidspreker en de telefoonknop bevindt zich nog dieper. We hebben deze ontwerpbenadering gevonden om het voor u gemakkelijk te maken om op de juiste knoppen te drukken, zelfs als u niet naar de spreker kijkt.

Nog steeds op de bovenzijde van de luidspreker, wordt het logo van Sony dicht bij de bovenrand afgedrukt en in het midden krijg je het NFC-symbool. Wanneer u deze luidspreker wilt koppelen met een NFC-apparaat, moet u dit op de twee tegen elkaar tikken.

De voorkant en de zijkanten van deze kubusvormige luidspreker zijn metalen roosters. De aandrijfeenheid is echter gericht naar het voorste rooster, dus de zijroosters zijn meer een ontwerpkeuze dan een functie.

Op de achterkant van de Sony SRS-X11 draadloze luidspreker, vindt u een knop genaamd Toevoegen, gebruikt voor het koppelen van twee SRS-X11-luidsprekers, een Reset- knop voor wanneer het uit de hand loopt (we hebben het nooit hoeven gebruiken), een Audio In 3, 5 mm-aansluiting en de micro-USB-laadaansluiting.

Meestal is er niet veel te zien aan de onderkant van elektronische apparaten. Sony maakte echter nog een heel mooie ontwerpkeuze en plaatste alle LED's op de onderkant van de SRS-X11-luidspreker. Nou ja, niet helemaal onderaan, maar dichtbij - op de velgen van de spreker. U krijgt tracking-LED-lampjes voor opladen, Bluetooth (vaste verbinding, wachtende verbinding of scannen) en ook twee LED's om u te laten zien of de luidspreker is ingesteld om de linker of rechter luidspreker te zijn bij gebruik van een stereo-installatie.

Over de audiokwaliteit van de Sony SRS-X11 draadloze luidspreker gesproken, we waren redelijk tevreden met wat het biedt. De volumeniveaus zijn vrij hoog en het geluid is goed uitgebalanceerd. Het is echter waar dat het geluid op maximale niveaus de neiging heeft om een ​​beetje te vervormen, maar dat is te verwachten van een draagbare draadloze luidspreker en zelfs meer van een dergelijk klein apparaat. Als u echter niet de behoefte voelt om altijd op de knop Volume omhoog te drukken, bent u meer dan tevreden met wat dit apparaat te bieden heeft. En als je echt hogere volumes wilt, moet je zeker overwegen om twee van deze apparaten te kopen en ze in een dubbele setup te gebruiken. Hoewel een van deze luidsprekers meer dan voldoende is om een ​​kamer met voldoende ruimte en geluid te vullen, geeft het gebruik van twee je alle geluidskracht die je nodig hebt om een ​​grote kamer te vullen, of zelfs een binnenplaats van 3000 vierkante meter. En we praten niet goedkoop: we hebben dat ook geprobeerd, en het geluidsniveau is redelijk, zelfs in dergelijke situaties.

We hebben ook de telefoonopties van de Sony SRS-X11-luidsprekers geprobeerd en hoewel we de mensen met wie we praatten gemakkelijk konden horen, kan hetzelfde niet worden gezegd van de andere kant op. De luidspreker heeft een ingebouwde microfoon, maar voor de persoon met wie je spreekt, moet je de Sony SRS-X11 in een bepaalde positie kunnen plaatsen om je goed te kunnen horen. Het is goed als je de luidspreker in een kamer gebruikt, maar we raden je aan deze functie niet te gebruiken wanneer je onderweg bent, bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit.

Verbinding maken met de Sony SRS-X11 via Bluetooth is een eenvoudig en snel proces en we hebben er nooit problemen mee gehad. We hebben de luidspreker gekoppeld aan een Nokia Lumia 930, een HP DV7 multimedia-notebook en een Amazon Kindle Fire HDX-tablet, en ze hebben allemaal goed gewerkt. Er waren geen onderbrekingen en geen enkele storing. We willen ook vermelden dat we erg genoten van de NFC-mogelijkheden die de spreker biedt. Het koppelen van de Lumia 930 met de Sony SRS-X11 is zo eenvoudig als het ooit zou kunnen zijn: tikken en spelen - dat is alles wat er is!

Gedurende het tijdsbestek hebben we de twee Sony SRS-X11 draadloze luidsprekers in onze handen gehad, we hebben ze allebei gebruikt om naar muziek te luisteren, en hun batterijen duurden gemakkelijk langer dan 8 uur. Dat is - wanneer we het geluidsvolume hebben ingesteld op ongeveer 70-80 procent van het beschikbare maximum. Als we het volume hebben ingesteld op ongeveer een derde van de mogelijkheden van de luidspreker, zijn we erin geslaagd deze luidsprekers langer dan een dag te gebruiken - we kunnen dus bevestigen dat de levensduur van de batterij die je uit de Sony SRS-X11 kunt persen, is inderdaad de 12 uur die ze adverteren.

Product Nominaal 4/5

Vonnis

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

We houden echt van het slimme en robuuste kubieke ontwerp dat Sony gebruikte voor zijn SRS-X11-luidspreker, de mogelijkheid om je geluid uit te breiden naar echte stereo door twee van deze apparaten te koppelen, het zeer eenvoudige en probleemloze koppelproces (met name de NFC-functie) en last but not least vonden we de kwaliteit van het geluid dat het opleverde. We zijn ook van mening dat de levensduur van de batterij zeer goed is voor een draagbaar apparaat en dat dit precies de levensduur is die u nodig hebt als u deze luidspreker bijvoorbeeld op uw smartphone of tablet gebruikt. De batterijlevensduur die u tegenwoordig van de meeste smartphones en tablets verwacht, is immers minder dan de 12 uur die u van de SRS-X11 kunt krijgen.

Aan de niet zo goede kant van dingen, zouden we moeten vermelden dat de Sony SRS-X11 draadloze luidspreker niet te veel hoge volumes verwerkt en dat audio in zulke situaties vervormd raakt.

Over het algemeen vonden we dit kleine apparaat geweldig en we vinden dat het onze 'Koop voor iedereen'- badge verdient. Je zult er geen spijt van krijgen om deze draadloze luidspreker te krijgen en je zult nog meer tevreden zijn als je er twee krijgt en je eigen echt draagbare stereogeluidssysteem maakt.