Tutorial

Hoe het formaat van de tegels en sneltoetsen van het Startmenu in Windows 10 te wijzigen

In Windows 10 maakte het startmenu een comeback en net als in Windows 7 en eerdere versies van Windows kun je het gebruiken om apps en snelkoppelingen naar wens te rangschikken, zodat je snel toegang hebt tot diegene die je het meest gebruikt . In dit artikel laten we je zien hoe je app-tegels en snelkoppelingen kunt wijzigen in het menu Start en wat elke grootte betekent. Laten we beginnen:

OPMERKING: de schermafbeeldingen die in dit artikel worden gebruikt, zijn afkomstig uit Windows 10 met Anniversary Update. Windows 10-jubileumupdate is vanaf 2 augustus 2016 gratis beschikbaar voor alle Windows 10-gebruikers.

Hoe de app-tegels van Start Menu te wijzigen

Nadat u het startmenu hebt gestart, ziet u verschillende app-tegels met verschillende grootten.

Als u de grootte van een van de app-tegels wilt wijzigen, klikt u gewoon met de rechtermuisknop of tikt u op de tegel waarvan u de grootte wilt wijzigen en houdt u deze vast, gaat u naar Formaat wijzigen en kiest u de gewenste grootte.

U kunt meerdere app-tegelgroottes selecteren:

  • Kleine - app-tegels die op dit formaat zijn ingesteld, geven alleen het pictogram van de app weer. Je zult niet veel behalve dit zien.
  • Medium - app-tegels die op dit formaat zijn ingesteld, geven een korte samenvatting van de status van de app. U kunt bijvoorbeeld de temperatuur of aankomende gebeurtenissen zien.
  • Brede wijde tegels nemen meer ruimte in beslag dan de gemiddelde, maar vertonen vergelijkbare informatie.
  • Groot - het grootste formaat dat u kunt instellen voor app-tegels. Grote tegels hebben een vierkante vorm en geven de maximale hoeveelheid beschikbare informatie weer, zoals de weersvoorspelling voor de volgende week.

Dat is het in termen van het wijzigen van app-tegels. Heel eenvoudig, zou je niet zeggen?

Het wijzigen van de snelmenu's van het snelmenu in Windows 10

Wat u moet onthouden, is dat app-tegels meestal meer formaten bieden dan snelkoppelingen. Als u meerdere snelkoppelingen instelt in uw startmenu en ze leiden naar bureaubladtoepassingen of mappen, heeft u slechts twee beschikbare formaten: Small en Medium .

Om het formaat van snelkoppelingen te wijzigen, doorloopt u hetzelfde proces als hiervoor. Klik met de rechtermuisknop of tik op de snelkoppeling waarvan u de grootte wilt wijzigen en houd deze vast en selecteer een van de beschikbare formaten.

Conclusie

Windows 10 biedt een iets groter aantal opties voor het aanpassen van het Startmenu dan Windows 8.1 of Windows 7. Nu u weet hoe eenvoudig het is om het formaat van app-tegels en snelkoppelingen te wijzigen, zou het geen enkel probleem moeten zijn om het startmenu precies zo in te delen als u wilt. Als u vragen heeft over deze kwestie, aarzel dan niet om te vragen via het onderstaande opmerkingenformulier en we zullen ons best doen om u te helpen.