Tutorial

Hoe items te bekijken, vast te pinnen en los te maken naar de sectie Snelle toegang van bestandsverkenner in Windows 10

U hebt zeker File Explorer van Windows 8.1 of Windows Explorer van Windows 7 gebruikt, dus u weet dat beide bestandsbeheerders een sectie met de naam Favorieten hebben aangeboden, waar u elke map, bibliotheek of schijf kunt plaatsen waartoe u snel toegang wilt hebben. In Windows 10 is de sectie Favorieten vernieuwd en heeft nu de eenvoudige naam Snelle toegang. Hoewel u nog steeds items kunt vastpinnen of losmaken, heeft Snelle toegang ook een paar andere functies. In het artikel van vandaag gaan we dieper in op wat de sectie Snelle toegang inhoudt, dus laten we beginnen:

Wat zijn de nieuwe functies die worden geboden door de snelle toegang van de Verkenner

Zoals we kort vermeldden, biedt Snelle toegang dezelfde opties als het gedeelte Favorieten van Windows 8.1's Verkenner of Windows 7's Windows Explorer . Dat betekent dat u nog steeds mappen, bibliotheken of stations op deze sectie kunt vastzetten of losmaken, zodat ze snel voor u beschikbaar zijn. De sectie Snelle toegang van de Bestandsverkenner van Windows 10 heeft echter ook nieuwe mogelijkheden:

Snelle toegang is in staat om lijsten met mappen die u vaak opent en de bestanden die u onlangs hebt gebruikt, bij te houden en weer te geven.

Deze lijsten kunnen nuttig zijn vanuit het oogpunt van productiviteit, omdat alle bestanden die u onlangs hebt gebruikt of mappen die u vaak bezoekt, vanaf het begin gemakkelijk beschikbaar zijn. Het eerste dat u ziet bij het openen van Bestandsverkenner is standaard de sectie Snelle toegang .

Hoe mappen, bibliotheken en stations vast te zetten naar de snelle toegang van File Explorer

Om een ​​map, een bibliotheek of zelfs een schijf naar het gedeelte Snelle toegang van Bestandsverkenner vast te pinnen, moet u eerst naar dat item navigeren.

Nadat u de map, bibliotheek of schijf hebt gevonden die u wilt koppelen aan Snelle toegang, selecteert u deze en klikt u met de rechtermuisknop of blijft u aanraken totdat het contextmenu wordt weergegeven. Klik of tik vervolgens op de optie Pin to Quick access .

In een oogwenk wordt het geselecteerde item vanuit Bestandsverkenner op het gedeelte Snelle toegang vastgezet.

Er is ook een iets snellere manier om mappen, bibliotheken of stations vast te zetten naar Snelle toegang . Nadat je het item hebt gevonden dat je wilt vastzetten, sleep je het eenvoudigweg naar Snelle toegang . Zorg er echter voor dat het item precies op de Snelle toegang wordt geplaatst en niet op een van de elementen die eraan vastzitten. Als u dat niet doet, krijgt u mogelijk alleen een snelkoppeling naar uw item in een van de andere vastgezette mappen, bibliotheken of stations.

Er is ook een derde manier om items vast te zetten op Snelle toegang . Navigeer naar de map, bibliotheek of schijf die u wilt vastzetten en open deze. Klik met de rechtermuisknop of houd Quick toegang ingedrukt totdat het contextmenu verschijnt en klik of tik op Huidige map vastmaken voor snelle toegang .

Een kleine gril die we hier aantroffen, is het feit dat het niet uitmaakt of je een map, een bibliotheek of een station wilt vastzetten: Windows 10 zal je altijd dezelfde optie geven Huidige map omzetten in Snelle toegang, zelfs als je wilt een bibliotheek of een station vastzetten.

Mappen, bibliotheken en stations loskoppelen via de Snelle toegang van Verkenner

Als u een item wilt losmaken, opent u Snelle toegang en start u het contextmenu van het item dat u niet meer wilt openen, met een rechterklik of een lange tik erop. Klik of tik vervolgens op Ontgrendelen van Snelle toegang .

Merk op dat u deze actie ook rechtstreeks vanuit het paneel Snelle acties kunt uitvoeren door dezelfde stappen te volgen: open het contextmenu van het item en selecteer Losmaken van Snelle toegang .

Conclusie

De snelle toegang tot de bestandsverkenner van Windows 10 is een stap vooruit als het gaat om de oude Windows 7- of 8.1- favorieten . Dezelfde handige functies worden bewaard, maar er worden nieuwe in gestoken. Zoals u zult zien, is snelle toegang op geen enkele manier spectaculair, maar het zal een zeer nuttige functie blijken te zijn. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om het onderstaande opmerkingenformulier te gebruiken.