Beoordeling

Beveiliging voor iedereen - Bekijk McAfee Total Protection

McAfee is een beveiligingsbedrijf dat wordt ondersteund door de hardware-gigant Intel en als gevolg hiervan worden hun beveiligingsproducten gebundeld op de meeste Windows-laptops, ultrabooks en andere apparaten met Intel-processors. Hun premium beveiligingsoplossing heet McAfee Total Protection en het is een product dat belooft u te beschermen tegen verschillende beveiligingsbedreigingen, variërend van malware en netwerkaanvallen tot gevaarlijke websites en phishing-pogingen. In recente versies van hun producten heeft McAfee de gebruikersinterface en andere functies veel verbeterd. We wilden zien hoe goed hun nieuwste beveiligingsproduct is, dus we hebben het een tijdje geprobeerd en we hebben het een paar dagen getest. Als je wilt weten of het een positieve ervaring was, lees dan deze recensie:

Waar is McAfee Total Protection goed in?

McAfee Total Protection is een beveiligingssuite die goed is in:

 • U beschermen tegen malware, zolang het maar weinig nieuwe malware is (zero-day)
 • Uw computer beschermen terwijl u verbinding maakt met openbare draadloze netwerken
 • Uw online-ervaring beveiligen door schadelijke websites te blokkeren voordat u ze laadt
 • Vriendelijk zijn met beginners en minder goed geïnformeerde gebruikers

McAfee Total Protection vs. McAfee LiveSafe

De belangrijkste functies van McAfee Total Protection zijn:

 1. AntiVirus
 2. Veilig surfen op het web
 3. brandmuur
 4. Gratis ondersteuning
 5. Wachtwoord manager
 6. Bestand Vergrendelen
 7. Licenties voor meerdere apparaten

McAfee LiveSafe heeft alles wat McAfee Total Protection ook heeft, maar biedt ook een veilige cloudopslagruimte van 1 GB op de servers van het bedrijf. Het is ook iets duurder dan Total Protection . Tenzij u de extra cloudopslag nodig hebt, beschouwen we McAfee Total Protection als een betere deal dan McAfee LiveSafe . De keuze is echter aan jou.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

Voors en tegens

McAfee Total Protection heeft zijn goede onderdelen:

 • De beveiligingssuite heeft weinig negatief effect op de prestaties en snelheid van uw computer
 • De firewall doet er goed aan u te beschermen wanneer u bent verbonden met openbare WiFi-netwerken
 • De webbeveiligingsmodule, Net Guard en de webbrowser-extensie, WebAdvisor, werken goed en beschermen u efficiënt tegen online bedreigingen
 • De gebruikersinterface is "helder en glanzend". Het ziet er goed uit en het is gemakkelijk te gebruiken, wat een welkome afwisseling is van het verleden
 • De antivirus-engine werkt redelijk snel bij het scannen van bestanden

Helaas heeft dit product ook zijn problemen:

 • De antivirus-engine is erin geslaagd om de meeste malware-voorbeelden te identificeren en te verwijderen die we in onze tests hebben gebruikt, maar een paar bleven onaangetast
 • De antivirus scant niet automatisch verwijderbare schijven en vraagt ​​ook niet of u dat wilt doen
 • Er is geen VPN-service opgenomen in deze Total Protection-suite
Productbeoordeling 3/5

Vonnis

In vergelijking met eerdere versies is de McAfee Total Protection- beveiligingssuite van dit jaar een stuk beter dan vroeger. Het is veranderd van een van de slechtste beveiligingsproducten die we hebben beoordeeld tot een degelijk beveiligingsproduct. De nieuwe gebruikersinterface ziet er veel beter uit en is gebruiksvriendelijker, vooral voor beginners. De firewall doet het uitstekend als je verbonden bent met openbare Wi-Fi-netwerken, de bescherming van je webbrowser is efficiënt, de antivirus-engine is veel sneller bij het scannen dan voorheen en het verbruik van systeembronnen is gedaald. McAfee Total Protection lijkt echter problemen te hebben met het identificeren van zeer nieuwe malware-voorbeelden en de manier waarop het omgaat met verwijderbare schijven is niet de beste. Al met al is de nieuwste McAfee Total Protection een beveiligingspakket dat het waard is om te proberen, als u een beginner bent en als u niet in een gevaarlijke omgeving werkt waar u bent blootgesteld aan veel beveiligingsrisico's.

De download- en installatie-ervaring

Om een ​​proefversie van McAfee Total Protection op uw Windows-computer te krijgen, hoeft u alleen maar een uitvoerbaar bestand met de naam mcafee_trial_setup_ [some-numbers] _key.exe te downloaden en uit te voeren. Het heeft een kleine omvang van 5, 01 MB, maar tijdens het installatieproces downloadt het nog eens 534 MB aan gegevens van de servers van McAfee. Het is best veel, dus houd daar rekening mee als u een gemeten internetverbinding gebruikt.

Het goede ding is dat de enige persoonlijke informatie die u moet verstrekken voor het verkrijgen van de proef op uw computer is een geldig e-mailadres.

Toen we het installatiebestand lanceerden, controleerde de installatiewizard of onze testcomputer compatibel was met McAfee Total Protection . Het installatieproces ging zonder problemen door en binnen een paar minuten laadde de beveiligingssuite de gebruikersinterface en was klaar voor gebruik. Opnieuw opstarten was niet nodig.

Het is de moeite waard te vermelden dat McAfee Total Protection u tijdens de installatie niets vraagt. U hoeft niet te kiezen welke beveiligingsmodules u wilt, en u hoeft zelfs niet te kiezen waar u het op uw computer wilt installeren.

McAfee Total Protection is eenvoudig te installeren, omdat de installatiewizard eenvoudig en duidelijk is. Het feit dat het geen persoonlijke informatie vereist draagt ​​bij aan een positieve eerste indruk.

Integratie met Windows, webbrowsers en universele Windows-platform-apps

Enkele minuten nadat het is geïnstalleerd, werkt McAfee Total Protection zijn database bij met nieuwe virusdefinities. Wat echter een beetje nieuwsgierig is, is dat het beveiligingspakket vereist dat je de gebruikersinterface sluit wanneer het zijn eerste update uitvoert. En dan moet je ook je computer opnieuw opstarten, wat een onnodige vereiste is.

McAfee Total Protection schakelt Windows Firewall en Windows Defender automatisch uit, wat goed is omdat het ervoor zorgt dat u niet hoeft om te gaan met onverwachte conflicten of vertragingen die worden veroorzaakt door het gebruik van twee vergelijkbare beveiligingsproducten op hetzelfde moment.

McAfee doet het goed met betrekking tot integratie met de netwerkfuncties van Windows. We hadden geen problemen toen we maakten of toen we bij een lokale thuisgroep kwamen, toen we toegang kregen tot gedeelde bestanden en mappen of wanneer we mediabestanden streamden via het lokale netwerk. Het werken met universele Windows-apps was ook een pijnvrije ervaring.

We hebben gemerkt dat de firewallmodule van McAfee de netwerklocatie detecteert die u in Windows 10 hebt ingesteld en automatisch het beveiligingsprofiel overeenkomstig aanpast. Als u uw netwerklocatie instelt op Openbaar, in Windows, geldt dat ook voor McAfee Total Protection . Als u dit instelt op Privé, wordt de McAfee- firewall opnieuw aangepast. We stellen dit gedrag op prijs.

McAfee Total Protection gebruikt de Net Guard- engine om internetverkeer te scannen en u te beschermen tegen kwaadwillende websites en online bedreigingen. Hoewel u een bureaubladmelding van de antivirus ontvangt wanneer u op een gevaarlijke webbron stuit, wordt er geen gemakkelijk te begrijpen bericht weergegeven in uw webbrowser, wanneer het een bedreiging identificeert.

De webbrowser vertelt u gewoon dat deze die website niet kan laden. Als u echter liever een aangenamere browserervaring hebt, kunt u de invoegtoepassing Web Advisor installeren. Helaas is deze add-on alleen beschikbaar voor Google Chrome, Mozilla Firefox en de oude Internet Explorer. Microsoft Edge en Opera worden niet ondersteund.

We wilden ook kijken of McAfee Total Protection een significant negatief effect heeft op de snelheid en algemene prestaties van onze testcomputer. We zijn begonnen met het controleren van hoeveel RAM het nodig heeft om alle processen draaiende te houden. We hebben vastgesteld dat het zelden de grens van 150 MB overschrijdt op onze testlaptop wanneer alles in orde is. We hebben gecontroleerd of de opstarttijd van onze testcomputer is toegenomen nadat we McAfee Total Protection hebben geïnstalleerd. BootRacer heeft geen significant verschil gemeten in de gemiddelde tijd die nodig was voor het opstarten.

Het beveiligingspakket doet geen afbreuk aan de internetsnelheid of de snelheid van het lokale netwerk. De tests die we uitvoerden met Speedtest.net en LAN Speed ​​Test resulteerden in dezelfde gemiddelde internet- en lokale netwerksnelheden voor en na het installeren van de beveiligingssuite.

McAfee Total Protection is een beveiligingspakket dat goed kan worden geïntegreerd met Windows en de netwerkfuncties. We waarderen het dat de firewallmodule automatisch het beveiligingsniveau aanpast volgens het netwerkprofiel dat u in Windows instelt. We zijn ook blij met het feit dat het niet veel systeembronnen verbruikt en het uw netwerkverbinding niet vertraagt.

Gebruiksgemak en configuratie

De gebruikersinterface van McAfee Total Protection begint met een dashboard dat er veel beter uitziet dan elke gebruikersinterface die we tot nu toe hebben gezien op producten van McAfee. Het is een lichtgewicht interface met blauwe en zachte grijze kleuren.

Het tabblad Start dat u tegenkomt wanneer u McAfee Total Protection opent, geeft aan of uw computer veilig is of niet, en andere informatie, zoals de apparaten die worden beschermd door uw beveiligingspakket, opties voor het uitvoeren van beveiligingsscans, beveiligingsrapporten en koppelingen voor het inschakelen of configureren verschillende functies van de suite.

De gebruikersinterface is opgesplitst in vijf verschillende tabbladen: Startpagina, PC-beveiliging, Identiteit, Privacy en Account . Elk van deze tabbladen geeft u toegang tot functies, opties en besturingselementen die deel uitmaken van hun respectieve categorie. Op het tabblad Beveiliging van pc hebt u bijvoorbeeld toegang tot de Real-Time Scanning- engine, de firewall, de instellingen voor automatische updates en de geplande scans .

In dezelfde notitie geeft het tabblad Identiteit u toegang tot de Anti-Spam- module en de invoegtoepassingen van McAfee WebAdvisor. Via het tabblad Privacy kunt u Ouderlijk toezicht configureren en op het tabblad Account ziet u informatie over uw abonnement, maar ook u hebt toegang tot de ondersteuningsopties die beschikbaar zijn.

U kunt toegang krijgen tot de instellingen van elke module en elke functie vanuit het daarvoor bestemde gebied in de gebruikersinterface, evenals via het menu Instellingen in de rechterbovenhoek van het venster. Dit is waarschijnlijk de snellere manier om bij de configuratie-opties te komen.

Een ander aardig ding over de gebruikersinterface is het notificatiesysteem: in de rechterbovenhoek van het venster is er een klein belpictogram dat het aantal meldingen toont dat door McAfee is verzonden. Klik erop en u kunt ze allemaal in de lijst zien.

Als u hulp nodig heeft bij het begrijpen van welke specifieke functies, modules of instellingen dat doen, is McAfee Total Protection heel vriendelijk. De gebruikersinterface is gevuld met kleine stukjes informatie die de hulpprogramma's beschrijven en als u met de instellingen speelt, kunt u de koppelingen Meer informatie gebruiken om online te gaan en te zien wat ze doen op de ondersteuningswebsite van McAfee. Als u slechts een korte rondleiding door de interface wilt, klikt u op het pictogram van de gloeilamp in de rechterbovenhoek.

Ook met betrekking tot hulp biedt McAfee Total Protection online documentatie, veelgestelde vragen, een kennisbank en communityforums, evenals opties voor livechat en telefonische ondersteuning. U kunt dit allemaal openen vanaf het tabblad Account door op de knop Help te klikken.

Als het gaat om logboeken en geschiedenis, bevat McAfee Total Protection journalen waarmee u kunt zien wat er op uw computer is gebeurd, zowel gedetailleerde tekstlogboeken als enkele visuele rapporten.

In de tijd dat we McAfee Total Protection hebben getest, hebben we meldingen over malware-geïnfecteerde bestanden weergegeven, maar we hebben geen meldingen over firewalls ontvangen.

McAfee Total Protection is een beveiligingsproduct dat een lichtgewicht, vriendelijke en mooie gebruikersinterface biedt. Het lijkt erop dat McAfee eindelijk een team van gebruikerservaring-ontwerpers heeft ingehuurd. Na vele jaren van slechte gebruikersinterfaces, slaagden ze er deze keer in om iets waardigs te maken van een modern antivirusproduct.

Op de volgende pagina van deze recensie kunt u zien hoe effectief McAfee Total Protection uw computer beschermt tegen netwerkaanvallen en malware. U kunt ook zien welke extra functies zijn opgenomen in deze beveiligingssuite en bekijk onze aanbevelingen voor welke instellingen u moet aanpassen.