Tutorial

Een USB draadloze adapter installeren op een desktopcomputer

Als u zich wilt ontdoen van draden in uw huis, zult u in de verleiding komen om draadloze USB-netwerkadapters op uw desktopcomputers te gebruiken. Als u dit wilt doen, moet u weten dat het installeren van dergelijke adapters soms problemen kan veroorzaken. Daarom hebben we deze zelfstudie gemaakt om u te begeleiden bij het installeren van een USB draadloze netwerkadapter op uw Windows 7-computer.

Koop en identificeer het Exact Model dat je hebt

De eerste stap is om de adapter (s) aan te schaffen. Een zoekopdracht op Amazon levert bijvoorbeeld veel resultaten op.

Als u er een hebt, kijk dan eerst op zijn achterkant om het exacte model en de juiste versie te identificeren. Je vindt een regel met de producent en de modelcode, zoals gemarkeerd in deze schermafbeelding. Schrijf het op.

Ik heb bijvoorbeeld een adapter van Belkin F5D8055 versie 2.

Het geschikte stuurprogramma van de USB draadloze adapter installeren

Nu is het tijd om de website van de fabrikant van de adapter te openen en de driver voor dat exacte model en de versie te downloaden. In mijn geval was het hier te vinden.

Voer het installatieprogramma van de driver uit en denk goed na over alle installatiestappen. Op een gegeven moment wordt u mogelijk gevraagd de USB-adapter op uw computer aan te sluiten. Doe het dan, en niet een ogenblik later, om te zorgen dat de instellingen soepel verlopen.

Zodra de installatie is voltooid, moet u waarschijnlijk uw computer opnieuw opstarten. Wanneer u zich weer aanmeldt, ziet u het pictogram van het draadloze netwerk op de taakbalk en de draadloze USB-adapter die alle draadloze netwerken in uw omgeving detecteert.

Als je wilt leren hoe je verbinding kunt maken met draadloze netwerken, bekijk dan deze handleidingen:

  • Hoe verbinding te maken met draadloze netwerken
  • Hoe verbinding te maken met verborgen draadloze netwerken
  • Een ad-hoc draadloos computer-naar-computernetwerk opzetten

Besteed aandacht aan deze Gotcha!

Een ding dat me opviel bij het testen van sommige USB-netwerkadapters, is dat fabrikanten doorgaans hetzelfde installatieprogramma gebruiken voor alle besturingssystemen. Als u Windows XP hebt, zal het installatieprogramma niet anders zijn dan dat voor Windows 7.

Helaas kan dit problemen veroorzaken. Windows XP was niet zo goed in het beheer van draadloze netwerkverbindingen, dus veel leveranciers boden samen met hun stuurprogramma's extra toepassingen aan die het beheer van draadloze netwerkverbindingen deden. En dat is OK voor Windows XP-gebruikers.

Windows 7 doet het beter en leveranciers bieden over het algemeen geen applicaties die de ingebouwde functionaliteit voor het beheer van draadloze netwerken vervangen. Maar aangezien het installatieprogramma hetzelfde is, wordt u gevraagd naar het installeren van dergelijke toepassingen, ook al zijn deze niet inbegrepen. Je kunt zo'n voorbeeld zien in de onderstaande schermafbeelding, die van toepassing is op het Belkin-model dat ik voor deze zelfstudie heb gebruikt.

Als u op Ja klikt, verwacht de bestuurder dat deze toepassing ook wordt geïnstalleerd, wat niet het geval is. Wat betekent dit? Nou ... mijn USB draadloze netwerkadapter zal niet goed werken en kan geen verbinding maken met draadloze netwerken.

Als u zojuist de stuurprogramma's voor een draadloze adapter hebt geïnstalleerd en deze niet lijkt te werken, maakt u de installatie ongedaan, start u uw computer opnieuw op en maakt u de installatie vanaf het begin. Let echter goed op alle berichten en vragen die u ontvangt. Klikken op Nee in het voorbeeld dat ik deelde, maakte het verschil tussen een werkende adapter en een kapotte.

Conclusie

Ik hoop dat deze gids nuttig voor je was. Als u vragen heeft over het onderwerp, aarzel dan niet om te vragen via het opmerkingenformulier hieronder. Kijk voor andere interessante artikelen over draadloze verbindingen hieronder.