Beoordeling

Herziening van de IronKey D300 - Duurzaamheid voldoet aan hardware-encryptie!

IronKey is een solide merk in de wereld van gegevensprivacy en beveiliging. Het bedrijf ontwikkelt veelal gecodeerde opslagoplossingen zoals USB-geheugensticks. Sinds februari 2016 zijn ze overgenomen door Kingston en nu zijn ze ook de winkelruimte betreden. Een van de eerste paar gecodeerde USB-schijven die zowel voor consumenten als bedrijven zijn bedoeld, is de IronKey D300. Het is een USB 3.0-geheugenstick die water- en stofdicht is, met een behuizing van zink en 256-bits AES-hardwareversleuteling. Als u gegevens op een veilige manier wilt opslaan en meenemen, is de IronKey D300 misschien wel de beste USB-geheugenstick voor u. Als je nieuwsgierig bent naar deze drive, lees dan onze review:

Unboxing en hardwarespecificaties

De IronKey D300 USB-gecodeerde schijf wordt geleverd in sobere grijze verpakking met de modelnaam en twee van de belangrijkste specificaties: het werkt met USB 3.0-poorten en USB 2.0-apparaten en het is een FIPS 140-2 Level 3 gecertificeerd apparaat, met 256 -bit AES-hardwareversleuteling in XTS-modus. Wat betekent dit? Volgens Wikipedia bieden FIPS 140-2 Level 3-apparaten een cryptografische hardwaremodule en hebben ze fysieke beveiligingstechnieken die manipuleren.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

De drive maakt gebruik van digitaal ondertekende firmware en dwingt complexe wachtwoordbeveiliging af. Versleuteling en decodering gebeurt op het station, zonder sporen achter te laten op het hostsysteem, en het station wordt vergrendeld en opnieuw geformatteerd na 10 ongeldige inlogpogingen om te beschermen tegen brute force-aanvallen.

IronKey D300 heeft een behuizing van zink en een verzegelde epoxyhuls voor fysieke beveiliging. Het is ook waterdicht tot 4 voet. Wanneer u het uitpakken, vindt u de USB-gecodeerde schijf en een veilige draad die u kunt gebruiken om de IronKey D300 te vergrendelen op uw bureau, uw laptop of andere items.

De IronKey D300 is zowel beschikbaar als standaardmodel als als een beheerd model. Het Managed-model is bedoeld voor grote bedrijven en het kenmerkt IronKey EMS door DataLocker. Met deze software kan centraal toegang tot en gebruik van schijven over duizenden schijven worden beheerd. Of het nu cloudgebaseerd of lokaal is, het dwingt schijfspecifieke beleidsregels, zoals wachtwoordsterkte en herhalingslimieten, en laat beheerders op afstand verloren of gestolen schijven uitschakelen, verloren wachtwoorden herstellen enzovoort.

We hebben het standaardmodel getest, dat ook kan worden gebruikt door consumenten die zich zorgen maken over hun veiligheid of door kleine bedrijven.

De schijven zijn verkrijgbaar in meerdere capaciteiten: 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB en 128 GB. Het model dat we hebben getest, is 8 GB en het belooft een maximum van 165 MB / sec voor het lezen van gegevens en 22 MB / sec voor het schrijven ervan. De schijven met hogere capaciteiten beloven hogere snelheden van 250 MB / sec gelezen en 85 MB / s schrijven.

Qua afmetingen is de IronKey D300 iets groter dan de normale USB-geheugensticks, op 3, 06 "x 0, 9" x 0, 47 "of 77, 9 mm x 22, 2 mm x 12, 05 mm, hij is ook zwaarder, op 3, 8 ounce of 110 gram.

Een van de functies die u bevalt aan deze gecodeerde schijf is dat deze zowel stofdicht als waterbestendig is, tot 4 voet of 1, 2 meter. Het kan veilig worden gebruikt bij temperaturen variërend van 0 ° C tot 60 ° C (32 ° F tot 140 ° F) en opgeslagen bij temperaturen variërend van -4 ° F tot 185 ° F (-20 ° C tot 85 ° C).

IronKey D300 is compatibel met alle moderne versies van Windows, Mac OS X en Linux.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van dit apparaat, ga dan naar deze pagina: IronKey D300-specificaties.

Functies en gebruikerservaring

De eerste keer dat u de IronKey D300 USB-geheugenstick op een computer aansluit, ziet u slechts een 14, 4 MB schijf. Als u het op een Windows-computer gebruikt, moet u de IronKey.exe-software gebruiken om de gecodeerde schijf te configureren en te kunnen gebruiken. Deze schijf bevat ook de gebruikershandleiding in PDF-formaat en stuurprogramma's zodat deze werkt op Linux en Mac OS X.

Nu wordt u gevraagd om uw taal te selecteren. Gelukkig is de meertalige ondersteuning vrij goed en is de gebruikersinterface beschikbaar in 12 talen die u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding.

Vervolgens moet u de licentieovereenkomst accepteren en het wachtwoord instellen dat u op de gecodeerde schijf wilt gebruiken. Deze stap is verplicht en erg belangrijk. U moet een wachtwoord instellen dat 8 tot 16 tekens lang is en ten minste drie van de volgende bevat: hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens zoals # of $.

Vervolgens wordt u gevraagd om uw contactgegevens in te vullen, die kunnen worden gebruikt als iemand anders uw IronKey D300 herstelt. Deze stap is optioneel.

Wanneer u klaar bent met het instellen van de dingen, zal de IronKey D300 de beveiligde gegevenspartitie formatteren en u op de hoogte stellen wanneer deze klaar is. Nu ziet u een andere schijf beschikbaar, met een totale capaciteit van 7, 05 GB (als u het 8 GB-model hebt gekocht). U kunt dit station gebruiken als een normale USB-geheugenstick en de gegevens erop kopiëren zoals u dat wilt.

Wanneer u de IronKey D300 aansluit op een andere computer, moet u eerst het wachtwoord opgeven dat u hebt ingesteld om het te gebruiken. Als het wachtwoord tien keer verkeerd wordt ingevoerd, wordt de schijf vergrendeld en opnieuw geformatteerd. Als u het wachtwoord niet kent, kunt u de IronKey D300 alleen formatteren en opnieuw configureren. De gegevens die erop zijn opgeslagen, blijven echter veilig en kunnen niet worden hersteld.

Over het algemeen zijn we tevreden met hoe eenvoudig het is om het IronKey D300-gecodeerde station te configureren en te gebruiken.

Prestaties in benchmarks

Geen beoordeling zou compleet zijn zonder een gedeelte over de prestaties, daarom hebben we een paar snelheidstests op de IronKey D300 uitgevoerd. Zoals we eerder al hebben vermeld, hebben we het 8 GB-model getest, dus u moet er rekening mee houden dat de verkregen snelheidsresultaten alleen voor dit model gelden. Ze zijn niet van toepassing op modellen met een hogere opslagruimte.

Eerst hebben we een 3, 3 GB-bestand van onze Windows-computer naar de IronKey D300 gekopieerd. Windows 10 meldde een gemiddelde schrijfsnelheid die varieerde tussen 22, 5 en 23 MB / s. Dit is in lijn met de officiële specificaties van dit apparaat.

Vervolgens hebben we hetzelfde bestand van de IronKey D300 naar een afzonderlijke partitie op onze Windows 10-computer gekopieerd. Windows 10 meldde een gemiddelde leessnelheid van 212 MB / s, wat beter is dan de officiële specificaties van dit apparaat.

Vervolgens hebben we een benchmarking-tool genaamd CrystalDiskMark gebruikt. Dit programma voert tests uit die meten hoe snel een schijf gegevensblokken leest en schrijft. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, zijn de maximale lees- en schrijfsnelheden die we met CrystalDiskMark hebben gemeten voor sequentiële gegevensoverdracht, zelfs hoger dan die geadverteerd door de IronKey D300 in de officiële hardwarespecificaties. Jammer genoeg zijn de willekeurige lees- / schrijfresultaten nogal traag.

Voor onze laatste reeks tests hebben we een tool met de naam USBDeview gebruikt. Dit hulpprogramma toont gedetailleerde informatie over alle USB-apparaten die u gebruikt. Voor USB-opslagstations die op uw computer zijn aangesloten, kunt u met USBDeview ook een snelle snelheidstest uitvoeren. Zoals u kunt zien aan de hand van de onderstaande schermafbeelding, heeft onze 8 GB IronKey D300 gecodeerde schijf schrijf- en leessnelheden bereikt die hoger zijn dan die welke worden geadverteerd in de officiële hardwarespecificaties.

De resultaten waren ook beter dan die we hebben gemeten met Kingston DataTraveler 2000, wat in de meeste winkels een duurdere gecodeerde schijf is.

De 8 GB IronKey D300 gecodeerde schijf die we hebben getest, is erin geslaagd om ten minste de snelheden aan te bieden die werden geadverteerd door de fabrikant, soms meer, wat geweldig is. We zijn erg tevreden met de prestaties van deze gecodeerde schijf.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

De IronKey D300 gecodeerde schijf heeft veel positieve dingen die ervoor gaan:

  • Het is zeer duurzaam
  • Het beschikt over 256-bit AES-hardware-encryptie
  • Het is in staat om uw gegevens te vernietigen als iemands proberen te knoeien met de schijf, zodat deze niet in de verkeerde handen komt
  • Het is heel gemakkelijk te gebruiken en het werkt op alle belangrijke besturingssystemen
  • Het levert de prestaties die het belooft in zijn officiële specificaties, soms zelfs meer
  • De prijs-kwaliteitverhouding is redelijk goed in vergelijking met andere gecodeerde schijven

Eerlijk gezegd, we konden geen enkele fout vinden voor deze gecodeerde schijf.

Product Nominaal 5/5

Vonnis

IronKey D300 is een van de eerste versleutelde verwijderbare opslagapparaten die door IronKey en Kingston werd gemaakt voor zowel de consumenten- als zakelijke markt. Het is een veelbelovend apparaat dat er geweldig uitziet, het is duurzaam en het bevat alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig blijven en niet toegankelijk zijn voor ongewenste partijen. We hebben ook genoten van het feit dat de officiële specificaties in termen van snelheid werden gehaald en soms zelfs beter presteerden dan de werkelijke prestaties van deze schijf. Als je een veilige verwijderbare USB-opslag nodig hebt die je overal mee naartoe kunt nemen, dan is de IronKey D300 een goede keuze en we raden het ten zeerste aan.