Beoordeling

Het Canyon CNS-SK86 gamingtoetsenbord beoordelen

Canyon is een merk dat betaalbare mobiele accessoires, pc-accessoires, multimedia- en gaming-randapparatuur biedt. Een van hun nieuwste producten is een gaming-toetsenbord genaamd Canyon CNS-SK86. We hebben het toetsenbord meer dan een week getest en nu zijn we klaar om onze conclusies te delen. Lees verder om te leren wat Canyon CNS-SKB6 te bieden heeft voor gamers en niet-gamers.

Unboxing The Canyon CNS-SK86 gamingtoetsenbord

Canyon VALIANT CNS-SK86 wordt geleverd in een gekleurde doos met een afbeelding van het product aan de voorkant en de drie verkooppunten van dit toetsenbord:

  • "3 veranderbare kleuren". Erm ... Canyon, misschien wil je je Engels dubbel controleren. We zijn bang dat je spelfouten hebt verkeerd op de productdoos.
  • Comfortabel gamen.
  • Multimedia toetsen.

Op de achterkant van de doos staan ​​enkele marketingspecificaties over het toetsenbord in meerdere talen. Helaas zijn er geen gedetailleerde technische specificaties voor.

In de doos vind je het toetsenbord, een Canyon-sticker en de gebruikershandleiding.

Dit is een vrij beperkt pakket qua accessoires, maar het is geen verrassing, omdat dit een betaalbaar toetsenbord moet zijn.

Hardwarespecificaties

Eerste dingen eerst: dit is geen mechanisch toetsenbord. Het maakt gebruik van een rubberen koepelsysteem, waardoor het ook vrij licht is. De Canyon CNS-SK86 heeft 104 toetsen met een QWERTY-indeling. 17 van deze toetsen zijn multimediatoetsen en sneltoetsen met extra functies.

Canyon CNS-SK86 maakt verbinding met de pc via een gevlochten USB-kabel en heeft een polssteun voor lange gamesessies.

Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en heeft 3 achtergrondkleuren: blauw, rood en paars. Twee paar uitzetbare plastic voetjes helpen je het naar je voorkeuren te brengen. De blauwe zijn korter, terwijl de zwarte langer zijn.

De Canyon CNS-SK86 is geen groot toetsenbord, omdat het geen speciale macrotoetsen heeft. De afmetingen zijn 475 x 26 x 224 mm (breedte x hoogte x diepte). Dat is 18, 7 x 1, 02 x 8, 8 inch (breedte x hoogte x diepte).

Je kunt de volledige specificaties van dit toetsenbord hier vinden: Canyon CNS-SKB6 - Specificaties.

Het Canyon CNS-SK86 gamingtoetsenbord gebruiken

Laten we het meteen duidelijk maken: als je gewend bent aan mechanische toetsenborden, zal Canyon CNS-SK86 je teleurstellen. De ervaring van het gebruik van het toetsenbord is op zijn best redelijk. De toetsen hebben een mooie textuur, ze zijn niet overmatig luidruchtig, maar ze hebben ook geen ergonomische indeling. We waardeerden Canyon met inbegrip van een handpalmsteun op dit toetsenbord, omdat er veel geavanceerde toetsenborden zijn die deze functie missen.

Eén ding dat we altijd moeilijk begrijpen, is waarom veel fabrikanten van gamingtoetsenborden de WASD-toetsen vaak anders schilderen dan de rest van de toetsen. Het is niet zo dat gamers niet weten waar de sleutels zijn. Canyon biedt geen enkel voordeel, ook niet door hun kleur te veranderen.

Het toetsenbord werkt direct uit de doos zonder dat er speciale software voor nodig is. Canyon biedt ook geen software, dus het is gewoon plug-and-play.

Aan de andere kant is het toetsenbord erg licht van gewicht en kun je het eenvoudig over het bureau duwen. We vonden dit vervelend, vooral tijdens lange gamesessies waarbij je vrij snel op veel toetsen drukt.

De multimediatoetsen zijn verwerkt in de functionele toetsen en u kunt ze gebruiken in combinatie met de Fn-toets rechts van de spatiebalk. Naast de Fn-toets bevindt zich de opdrachttoets voor achtergrondverlichting die u kunt gebruiken om te schakelen tussen kleuren van de achtergrondverlichting, inclusief volledig uitschakelen.

Een ander ding dat we niet leuk vonden, was de bouwkwaliteit. Het Canyon CNS-SK86-toetsenbord is gemaakt van goedkoop plastic met een gevoel van zeer slechte kwaliteit. Om u een idee te geven, buigt u door de spatie boven de richtingstoetsen eenvoudig de behuizing naar binnen te buigen.

Canyon noemt het een gaming-toetsenbord. Naar onze mening kun je een toetsenbord geen gaming-een noemen en geen ondersteuning bieden voor NKRO (N-key rollover). Met name als je tijdens games drie toetsen tegelijk indrukt, heb je een slechte game-ervaring. De Canyon CNS-SK86 registreerde niet meer dan 2-3 simultane opdrachten tegelijk, wat teleurstellend is voor gamers.

De achtergrondverlichting van dit toetsenbord is zowel nuttig als nutteloos. Het is handig omdat het je een idee geeft van de positie van de toetsen als je in een donkere kamer bent. Waarom nutteloos? Omdat de achtergrondverlichting alleen tussen de toetsen schijnt.

De inscripties op de toetsen zijn wit geverfd en ze zijn niet transparant, dus er schijnt geen licht door de werkelijke karakters.

Als je in een erg donkere kamer bent, zie je het toetsenbord, maar je ziet de letters er niet op staan.

Onze ervaring met het gebruik van het Canyon CNS-SK86 gaming-toetsenbord was vrij slecht. Het is comfortabeler om op te typen dan andere, zoals de SteelSeries Apex, maar het is nog steeds een toetsenbord van lage kwaliteit dat nauwelijks voldoet aan de behoeften van een gamer.

Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

We hebben dit eerder gezegd: we zien graag nieuwe bedrijven nieuwe uitdagingen aangaan en proberen kwaliteitsproducten te maken, maar het is niet zo dat ze falen. Het VALIANT CNS-SK86 gaming-toetsenbord van Canyon is een betaalbaar toetsenbord, maar dat is het dan ook. Het rubberen dome-systeem, het ontbreken van NKRO-ondersteuning, de min of meer nuttige achtergrondverlichting en de algehele bouwkwaliteit zijn allemaal negatieve aspecten die opwegen tegen de positieve. Dit toetsenbord is alleen geschikt voor mensen die geen games spelen en alleen op kantoor werken. Gamers zullen zeker teleurgesteld zijn door dit product.