Tutorial

Een gedeelde netwerkprinter installeren in Windows Vista

We zullen onze serie over onderwerpen voor thuisnetwerken voortzetten met een artikel over het installeren van een netwerkprinter gedeeld door een computer met vrijwel elk besturingssysteem op een Windows Vista-computer. Voordat u naar het installatieproces gaat, controleert u eerst de aanbevolen vereisten, zodat u geen problemen ondervindt.

voorwaarden

Controleer voordat u begint of u de printer hebt aangesloten, ingeschakeld en geïnstalleerd op de computer die u het vaakst gebruikt. Eens gedaan, deel het met uw netwerk. Als Windows 7 op de computer waarop de printer is aangesloten, is geïnstalleerd, raadpleegt u onze handleiding over Printer delen met uw netwerk.

Download vervolgens de Windows Vista-printerstuurprogramma's op uw Windows Vista-computer en hef ze zo nodig op. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's voor uw specifieke printermodel en uw Windows Vista-versie downloadt: 32-bits of 64-bits.

Zelfs als Google mogelijk veel stuurprogramma's en downloadlocaties zou vinden, om zeker te zijn dat u het juiste en meest recente stuurprogramma vindt, gaat u rechtstreeks naar de website van de fabrikant van uw printer.

Zorg er ook voor dat u bent aangemeld als beheerder. Anders kunt u geen netwerkprinter installeren.

De gedeelde netwerkprinter installeren

Eerst moet u het Configuratiescherm openen en naar 'Hardware en geluiden' gaan . Daar kunt u klikken op 'Een printer toevoegen' in het gedeelte Printers of u kunt op Printers klikken en vervolgens op de knop 'Een printer toevoegen' .

De wizard 'Printer toevoegen' wordt nu gestart. Dubbelklik op 'Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen' of klik erop en klik op Volgende .

Windows Vista gaat nu op zoek naar netwerkprinters. Selecteer degene die u wilt installeren, in de lijst met ontdekte printers en klik op Volgende .

Windows Vista probeert nu verbinding te maken met de geselecteerde printer. Dit kan een paar seconden duren.

Wanneer u klaar bent, installeert Windows Vista de stuurprogramma's automatisch of geeft u aan dat het de juiste stuurprogramma's ervoor niet kan vinden. Het tweede scenario is het meest waarschijnlijk. Als u een bericht ziet dat lijkt op het onderstaande bericht, klikt u op OK .

Windows Vista vraagt ​​u nu om naar de locatie te bladeren waar het de juiste printerstuurprogramma's kan vinden. Klik op Bladeren .

Navigeer naar de locatie waar u de printerstuurprogramma's hebt verwijderd. Nu zijn er verschillende opties. U kunt alleen een bestand met een willekeurige naam en de extensie '.inf' vinden . Als dat het geval is, selecteert u deze en klikt u op Openen . Als u veel bestanden met de extensie '.inf' vindt, selecteert u degene met de naam autorun en klikt u op Openen .

Windows Vista begint nu de printer te installeren. Dit zal een tijdje duren, dus wees geduldig. Als u een UAC-prompt (User Account Control) ontvangt, klikt u op Doorgaan .

Als u klaar bent, ziet u het venster met de printernaam . Controleer of u dit wilt instellen als uw standaardprinter en klik op Volgende .

Je bent nu klaar. U kunt een testpagina afdrukken om te bevestigen dat deze werkt of u kunt op Voltooien klikken om het proces te beëindigen.

Conclusie

Zoals u in deze zelfstudie kunt zien, is het installeren van een netwerkprinter in Windows Vista niet zo moeilijk. Als u wilt leren hoe u een netwerkprinter moet installeren in andere besturingssystemen, zoals Windows XP, Mac OS X of Ubuntu, raadpleeg dan de hieronder aanbevolen artikelen.