Nieuws

Windows 10 Pro voor werkstations wordt dit najaar gelanceerd. Vier functies die het opvallen!

Microsoft heeft aangekondigd dat Windows 10 Pro voor werkstations zal worden geleverd als onderdeel van Windows 10 Fall Creators Update, beschikbaar dit najaar. Deze versie is bedoeld voor krachtige gebruikers en bedrijven die de ultieme prestaties nodig hebben voor veeleisende taken zoals videobewerking, verwerking van big data en meer. Dit is wat nieuw is over Windows 10 Pro voor werkstations en de belangrijkste kenmerken waardoor het opvalt in vergelijking met andere Windows 10-edities:

Hoe is Windows 10 Pro voor werkstations anders? Vier functies die het opvallen!

Windows 10 Pro voor werkstations is een nieuwe versie van Windows die is gemaakt voor krachtige gebruikers en bedrijven die de maximale prestaties van hun werkstations nodig hebben. In tegenstelling tot consumentenversies van Windows 10, beschikt het over de volgende nieuwe functies:

  • ReFS (Resilient-bestandssysteem) is standaard ingeschakeld. Dit bestandssysteem is ontworpen om bestand te zijn tegen gegevensbeschadiging, geoptimaliseerd voor het verwerken van grote gegevensvolumes, autocorrectie en meer. Het beschermt uw gegevens met integriteitsstromen op uw gespiegelde opslagruimten. ReFS detecteert wanneer gegevens beschadigd raken op een van de gespiegelde schijven en gebruikt een gezond exemplaar van uw gegevens op de andere schijf om uw kostbare gegevens te corrigeren en te beschermen.
  • Aanhoudende geheugensteun . Windows 10 Pro voor werkstations kan werken met niet-vluchtige geheugenmodules (NVDIMM-N) -hardware. Met NVDIMM-N kunt u uw bestanden lezen en schrijven met de hoogst mogelijke snelheid: de snelheid van het hoofdgeheugen van de computer. Omdat NVDIMM-N een niet-vluchtig geheugen is, zijn uw bestanden er nog steeds, ook als u uw werkstation uitschakelt.
  • Snellere bestandsdeling . Deze nieuwe versie bevat een functie met de naam SMB Direct, die het gebruik van netwerkadapters ondersteunt met RDMA (Remote Direct Memory Access). Netwerkadapters met RDMA kunnen op volle snelheid werken met een zeer lage latentie terwijl ze de processor minimaal gebruiken. Voor toepassingen die toegang hebben tot grote gegevenssets op externe SMB-bestandsshares, zorgt deze functie voor een hogere doorvoer, lage latentie en een laag processorgebruik.
  • Ondersteuning voor serverclassificatieprocessors. Gebruikers kunnen Windows 10 Pro for Workstations uitvoeren op apparaten met krachtige configuraties, waaronder server-grade Intel Xeon of AMD Opteron-processors, met maximaal 4 processors (momenteel beperkt tot 2 CPU's) en een enorm geheugen toevoegen tot 6 TB (momenteel beperkt tot 2TB).

Stelt u zich de mogelijkheden voor om Windows 10 te laten werken met hardware van serverklasse en de gegevensweerbaarheid te bieden die u krijgt van het ReFS-bestandssysteem.

Wat vindt u van Windows 10 Pro voor werkstations?

Nu u weet wat deze nieuwe editie gaat bieden, kunt u uw mening in de onderstaande opmerkingen met ons delen. Is deze versie interessant voor jou en waarom?

Bron Microsoft