Beoordeling

Prestigio MultiPhone 8500 Duo Review - een betaalbare dual-sim smartphone

Na het bekijken van onze eerste Prestigio-tablet met Windows 8.1 - de MultiPad Visconte 3, is het tijd om onze eerste Windows Phone-smartphone van hetzelfde bedrijf te bekijken - Prestigio MultiPhone 8500 Duo - een 5 "-apparaat met dubbele SIM, een quad-core processor die gaan verkopen voor ongeveer $ 200, zonder contract. We hebben dit apparaat ongeveer een week getest en we zijn nu klaar om onze conclusies te delen, in deze review:

Hardwarespecificaties & verpakking

De Prestigio MultiPhone 8500 Duo wordt geleverd in een kleine en compacte doos. Het lijkt erop dat dit de standaard verpakking is die tegenwoordig wordt gebruikt door Windows Phone-apparaten. We hebben gezien dat een soortgelijk type verpakking door alle recente Lumias werd gebruikt.

In de doos vindt u de smartphone, de batterij, de USB-oplader en de afneembare USB-kabel (die u ook kunt gebruiken om de smartphone op een computer aan te sluiten), hoofdtelefoon, de gebruikershandleiding, de garantie en enkele folders.

De Prestigio MultiPhone 8500 Duo wordt aangedreven door een instapleverende quadcore Qualcomm Snapdragon 200-processor met 1, 2 GHz, 1 GB RAM en een Adreno 302 grafische chip. Het heeft 8 GB aan opslagruimte die uitbreidbaar is via een microSD-kaart van maximaal 32 GB. Het scherm is een fatsoenlijk 5 "IPS LCD-scherm met een resolutie van 720 x 1280 pixels met een pixeldichtheid van 294 ppi. Het scherm is beschermd met Gorilla Glass 2, dat, althans in theorie, een behoorlijke hoeveelheid bescherming tegen stof zou moeten bieden en krassen. Als het gaat om de afmetingen meet de Prestigio MultiPhone 8500 Duo 145 mm (5.71 inches) in hoogte, 70 mm (2.76 inches) breed en slechts 8.3 mm (0.33 inches) in de breedte. Het weegt slechts 140 gram (4.94 ounces). De Prestigio MultiPhone 8500 Duo is niet te groot en niet te klein. De specificaties plaatsen hem in hetzelfde bereik als andere 5 "smartphones. Met een draai: hoewel het niet precies dun is, is deze telefoon vrij licht. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo heeft een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorkant. De camera aan de achterzijde biedt autofocus en een LED-flitser. U krijgt echter geen optische beeldstabilisatie of een speciale aan / uit-knop. Als het gaat om de videomogelijkheden van de camera, zien de dingen er nogal grimmig uit. De hoofdcamera kan geen video's opnemen met een resolutie hoger dan 864 x 480 pixels. Waarom dat wel is, weten we niet, gezien het feit dat de camera op de markt wordt gebracht om een ​​resolutie van 8 megapixels te bieden, en de Snapdragon 200-processor in staat zou moeten zijn om video vast te leggen met 720p. Als je naar de camera aan de voorkant gaat, valt er ook niet zoveel te zeggen. Het is goed genoeg voor het maken van video-oproepen, maar we zouden het niet aanraden voor selfies. :) Deze smartphone bevat een Li-Ion 2000 mAh-batterij die u in normale gebruiksscenario's ten minste een dag lang plezier geeft. Een voordeel is dat de batterij verwijderbaar is, dus in geval van nood of als deze defect is, kunt u altijd een reserve gebruiken. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo biedt geen draadloze oplaadmogelijkheden, maar dat is normaal gezien de prijsklasse. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo is een dual-simkaart, wat betekent dat u gelijktijdig twee simkaarten kunt gebruiken. U kunt bijvoorbeeld de eerste SIM voor uw bedrijfsnummer en de tweede SIM voor uw persoonlijke telefoonnummer gebruiken. U kunt echter alleen een gegevensabonnement op de eerste SIM gebruiken.

Raadpleeg de officiële website voor meer informatie over alle specificaties: Prestigio MultiPhone 8500 Duo - Gedetailleerde specificaties.

Ontwerp- en bouwkwaliteit

De Prestigio MultiPhone 8500 Duo is alleen verkrijgbaar in zwart. De smartphone zelf is geen eyecatcher, maar het ontwerp is goed gemaakt. De telefoon is helemaal van plastic, met een zwarte matte afwerking, afgeronde hoeken en een zilvergrijze rand.

De aan / uit-knop bevindt zich aan de rechterkant van de telefoon, naar de bovenkant. Aan de linkerkant van de telefoon vindt u alleen de volumeknop, opnieuw naar boven. Aan de bovenzijde vindt u de microUSB-connector en de audio-aansluiting. De bodem is schoon en helder.

Onder het scherm van de Prestigio MultiPhone 8500 Duo vindt u de capacitieve knoppen. We denken dat deze aanpak beter is dan de knoppen op het scherm. Dat komt omdat de onderkant van deze telefoon nogal groot is en het gebruik van capacitieve knoppen je het gevoel geeft dat het geen ongebruikte ruimte is. De achterkant van de Prestigio MultiPhone 8500 Duo ziet er goed uit, maar we hadden liever een kleiner, minder glanzend logo gekozen. De achterplaat is gemaakt van plastic en, zelfs als deze een ruw gevoel heeft, is deze behoorlijk glanzend en glad.

Als we kijken naar de kwaliteit van het beeldscherm, moeten we toegeven dat we onder de indruk waren. Voor zijn prijsklasse heeft het scherm een ​​goed contrast en kleurweergave. Niet zo goed zijn de helderheidsniveaus en het buitenzicht is niet geweldig. Je zult vaak het scherm moeten schaduwen als je buiten bent.

Een goede zaak is het feit dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo een IPS-scherm gebruikt, wat betekent dat de kijkhoeken goed zijn. Een minder goede zaak is dat de systeemlettertypen die door deze telefoon worden weergegeven, erg klein zijn. Het is waarschijnlijk alleen een softwareprobleem, maar wat heeft het voor zin om een ​​5 "-scherm te maken om het niet gemakkelijker te maken om dingen te zien? Hopelijk zal het softwareteam achter de Prestigio-producten dit probleem oplossen met een toekomstige firmware-update.

De telefoonervaring op de Prestigio MultiPhone 8500 Duo

Telefoongesprekken op de Prestigio MultiPhone 8500 Duo zijn goed. Telefoongesprekken zijn duidelijk en de microfoon behandelt luide omgevingen goed genoeg. Het radiosignaal is ook goed en we hebben netwerkdruppels niet opgemerkt. De geluidskwaliteit die wordt geboden bij het gebruik van een hoofdtelefoon is redelijk goed, maar de interne luidspreker is nogal zwak. Het is een monoluidspreker die geen enkele lage (bas) of middenfrequentie aankan en in plaats daarvan alleen vervormingen biedt. We vonden het behoorlijk vervelend om naar muziek te luisteren op een meer dan gemiddeld volume. Het is echter goed genoeg om te gebruiken voor handsfree bellen. De achtste 8 megapixel camera is ook niet geweldig, maar je kunt niet te veel kwaliteit verwachten voor deze prijsklasse. Zelfs als de resolutie vrij hoog lijkt en er is de autofocus-functie beschikbaar, zal de kwaliteit van de foto's u teleurstellen. Prestigio verkoopt het als een hoge resolutie camera, maar dat is alles. Er is geen optische beeldstabilisatie, geen enkele digitale beeldstabilisatie, er is geen speciale cameraknop en de foto's die u maakt zullen veel kleurvervormingen doorstaan. Bij deze prijs krijgt u echter niet echt goede camera's van een andere Windows Phone.

Als het gaat om de videokwaliteit, zijn de zaken net zo slecht. De achteruitrijcamera kan geen video opnemen met een resolutie van meer dan 480p bij maximaal 30 fps. Het enige positieve aan de video-opnamemogelijkheden is dat continue autofocus beschikbaar is, ook al is het vrij traag. We weten niet echt waarom een ​​8 megapixelcamera niet met hogere resoluties kan opnemen, vooral omdat de Qualcomm Snapdragon 200-processor video kan opnemen met 720p. We kunnen alleen maar raden dat de firmware van deze telefoon zijn mogelijkheden verlaagt. Hopelijk wordt dit gecorrigeerd met een toekomstige firmware-update van Prestigio.

Tijdens het testen van de Prestigio MultiPhone 8500 Duo hebben we veel foto's gemaakt. De meeste zijn gefotografeerd met behulp van automatische instellingen en sommige zijn hieronder te zien. Zoals we al eerder zeiden, biedt de telefoon niet veel als het gaat om fotokwaliteit. Als we in goed verlichte omgevingen fatsoenlijk zijn, is de camera nutteloos in scènes met weinig licht. Tenzij je je onderwerpen blauw vindt. :)

Video's opgenomen met Prestigio MultiPhone 8500 Duo zijn ook van lage kwaliteit. De maximale resolutie van 480p is laag, zelfs voor YouTube-video's van vandaag. Hieronder kun je een korte video bekijken die we hebben gemaakt om te zien hoe goed bewegende objecten worden opgenomen.

En verder ziet u nog een video waarin we een statisch panorama hebben vastgelegd terwijl we de telefoon verplaatsen.

In termen van levensduur van de batterij hoeft u zich geen zorgen te maken. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo heeft een 2000mAh-batterij die genoeg is om u een dag mee te nemen in de meeste gebruiksscenario's. Dat komt omdat de telefoon een trage 1, 2 GHz-processor gebruikt die niet veel energie verbruikt. Over het algemeen waren we niet onder de indruk van de telefoonervaring die de Prestigio MultiPhone 8500 Duo biedt.

Windows Phone 8.1 & Gebundelde apps

De Prestigio MultiPhone 8500 Duo wordt uitgevoerd onder Windows Phone 8.1 en de fabrikant van Prestigio heeft geen eigen functies of apps. Dat betekent dat u niets anders zult krijgen dan wat Microsoft en Windows Phone te bieden heeft. We denken dat dat meer dan genoeg moet zijn, aangezien Windows Phone 8.1 en de Windows Phone Store volwassen zijn en ze veel te bieden hebben. De winkel zit nu boordevol apps waaruit je de apps kunt kiezen die je nodig hebt.

Wat we hebben opgemerkt met betrekking tot de beschikbare apps voor de Prestigio MultiPhone 8500 Duo, is dat de Nokia Here + -app niet voor elke regio gratis is. Als u bijvoorbeeld de regio van uw telefoon instelt op een Europees land, moet u ongeveer 36 euro betalen om het te downloaden, te installeren en te gebruiken. Als u echter de regio van uw telefoon instelt op Verenigde Staten, is de app gratis! Dit is echt raadselachtig. Wat zorgt ervoor dat gebruikers niet kunnen schakelen tussen verschillende regio's om gratis toegang te krijgen tot apps?

Kortom, zelfs als Prestigio geen aangepaste apps of functies biedt, kan het Windows Phone-platform zelf bieden wat u nodig heeft.

Prestaties in benchmarks

Om het prestatieniveau van de Prestigio MultiPhone 8500 Duo te bekijken, hebben we het getest met een paar benchmark-apps. Vervolgens vergeleken we de resultaten met die van smartphones met vergelijkbare hardware. De telefoons die we hebben gekozen zijn: Nokia Lumia 530, Nokia Lumia 630, Nokia Lumia 735, Nokia Lumia 830 en Nokia Lumia 1320. De eerste benchmark die we hebben uitgevoerd, is Multibench 2. Uit de CPU-test bleek dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo vergelijkbare snelheden biedt met bijna alle andere telefoons. De enige langzamere smartphone is de Lumia 1320, de enige telefoon uit onze roundup die een dual-core processor gebruikt. De vergelijkbare resultaten waren te verwachten, omdat alle andere telefoons een 1.2 GHz quad-core processor gebruiken. Bovendien is de processor die door de Prestigio MultiPhone 8500 Duo wordt gebruikt dezelfde als die op de Lumia 530 wordt gebruikt.

Vervolgens hebben we gekeken naar het resultaat van de geheugentest. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo deed het grotendeels hetzelfde als de Lumia 530 en de Lumia 735, zowel op het gebied van geheugen als gegevensoverdracht. Uit de geheugentests bleek dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo bijna de dubbele geheugensnelheid van de Lumia 1320 biedt.

De tweede benchmark die we hebben gebruikt, was de WP Bench-app. Uit de processortests bleek dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo de minste snelheid van de rekensnelheid biedt bij zijn concurrenten. De verschillen zijn echter niet hoog.

De GPU-, opslag- en geheugentests lieten vergelijkbare resultaten zien. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo is de langzaamste smartphone van de telefoons die we hebben geselecteerd om mee te vergelijken. De grootste concurrent is de Nokia Lumia 735, die bij de meeste tests sneller is.

Vervolgens wilden we controleren hoe snel de Prestigio MultiPhone 8500 Duo op internet browst, dus hebben we de Sunspider-test uitgevoerd. Deze test toonde aan dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo bijna net zo snel is als Lumia 735 en 830. In vergelijking met de Lumia 530 en 630 deed de smartphone het aanzienlijk beter, met ongeveer 15% en 12% hogere weergavesnelheden.

Toen we de opstarttijden bepaalden, ontdekten we dat de Prestigio MultiPhone 8500 Duo evenveel tijd nodig heeft om op te starten als de Lumia 830. We beschouwen dit als een zeer goed resultaat, aangezien het slechts 28 seconden duurt om volledig te kunnen gebruiken de telefoon.

Ten slotte wilden we zien hoe goed de batterij van deze smartphone is. Om dit te weten te komen, hebben we de WP Bench- batterijtest uitgevoerd. Deze test houdt de telefoon aan en gebruikt zijn verwerkingskracht maximaal. De Prestigio MultiPhone 8500 Duo bleef 3 uur en 25 minuten werken, een goed resultaat. Een vergelijkbaar resultaat werd verkregen door de Lumia 735.

Alle benchmarks die we hebben uitgevoerd, hebben geleid tot hetzelfde resultaat: de Prestigio MultiPhone 8500 Duo is een instapmodel-apparaat met lage hardwarespecificaties. Windows Phone wordt echter probleemloos uitgevoerd en u zult geen problemen ondervinden bij het gebruik ervan.

Product gewaardeerd 2/5

Vonnis

De Prestigio MultiPhone 8500 Duo is een betaalbare smartphone die dag in dag uit taken met gemak afhandelt. Het heeft enkele zwakke plekken, waarvan de meest irritante de slechte camera en de ongepolijste firmware zijn. We zijn van mening dat Prestigio enige moeite had moeten doen om een ​​betere firmware te schrijven voor de Prestigio MultiPhone 8500 Duo, een die zijn hardware maximaal zou hebben gebruikt. We kunnen deze smartphone niet aanbevelen aan al onze lezers, zelfs als we dat graag hadden gewild. We adviseren u om deze smartphone eerst te testen en een koopbeslissing te nemen nadat u alle voor- en nadelen heeft overwogen.