Beoordeling

Herziening van de ASUS ZenBook 3 UX390 - Het dunste ultrabook van ASUS

ZenBook UX390 is een van de meest populaire ultrabooks die onlangs door ASUS werd gelanceerd. Velen hebben hun mening over dit apparaat gedeeld: sommigen vonden het geweldig, sommigen zeiden dat het de benadering van Apple met de nieuwe MacBook volgde, terwijl anderen er negatieve recensies over hadden. We waren erg benieuwd om het zelf te testen en onze eigen mening te vormen over deze ultrabook. Na meer dan een week dagelijks gebruik, is dit onze real-life ervaring met de ZenBook 3 UX390:

Unboxing van de ASUS ZenBook 3 UX390

We hebben een vroege versie van dit ultrabook ontvangen, die naar de pers is gestuurd om te testen. Het kwam niet in de laatste retailverpakking die je in winkels zult vinden, dus we kunnen je geen foto's van de unboxing-ervaring aanbieden die je krijgt bij de aanschaf van de ZenBook UX390. Voor dit gedeelte van deze recensie kunnen we alleen de officiële productfoto's gebruiken die door ASUS beschikbaar zijn gesteld.

Waar te kopen

Koop nu Koop nu Koop nu

In de doos vindt u de ASUS ZenBook UX390 ultrabook, de voedingsadapter, een beschermend reistasje, een USB-C mini-dock, de gebruikershandleiding en de garantie.

Afhankelijk van de kleurvariant die u voor dit ultrabook kiest, verschilt de kleur van het zakje ook, afhankelijk van uw ultrabook. Hierboven zie je de buidel die je krijgt voor de roségouden variant, terwijl je hieronder de buidel ziet die we hebben voor de koningsblauwe variant van de ASUS ZenBook 3 UX390.

Laten we eens kijken wat u krijgt met betrekking tot hardwarespecificaties van de ASUS ZenBook 3 UX390:

Hardwarespecificaties

ASUS ZenBook 3 UX390 wordt aangeboden in twee hoofdhardwareconfiguraties en in drie kleurenvarianten. De topklasse high-end-versie bevat een dual-core Intel Core i7 7500U-processor met 2, 7 GHz, een 512 GB PCI-Express Gen3 SSD gemaakt door Toshiba en 16 GB LPDDR3 2133 MHz SDRAM-geheugen.

Het meer betaalbare model bevat een dual-core Intel Core i5 7200U-processor van 2, 5 GHz, een 512 GB SATA3 SSD-drive en 8 of 16 GB LPDDR3 2133 MHz SDRAM-geheugen, afhankelijk van het land waar u het koopt. Een ander verschil tussen de twee modellen is het feit dat het Core i7-model wordt geleverd met Windows 10 Pro terwijl het Core i5-model Windows 10 heeft. Beide hardwareversies bevatten een geïntegreerde Intel HD Graphics 620-kaart.

Het scherm is een 12, 5 "LED-backlit FHD-scherm met een beeldverhouding van 16: 9, een resolutie van 1920x1080 pixels en een scherm-tot-lichaamsrantsoen van 82% Het geluid op dit ultrabook wordt beheerd door een quad-luidsprekersysteem, met Harman Kardon-technologie.

ASUS ZenBook 3 UX390 beschikt over een verlichte chiclet-toetsenbord, een touchpad met hoge precisie gemaakt door ASUS en een ELAN-vingerafdruklezer, die u kunt zien in de onderstaande afbeelding.

Wat netwerkconnectiviteit betreft, hebben we een Intel dual-band draadloze AC8620-netwerkkaart die geschikt is voor netwerkverbindingen tot 867 Mbps, met behulp van de 802.11ac-netwerkstandaard. Deze kaart biedt ook ondersteuning voor de nieuwste Bluetooth 4.2-standaard. Wat betreft poorten, we hebben alleen een audio-aansluiting aan de linkerkant van de ultrabook en een USB 3.1 Type C-poort aan de rechterkant.

Dit is heel weinig voor elke gebruiker die productief wil zijn en daarom heeft ASUS een USB-C-minidock in het standaardpakket meegeleverd. Dit dock biedt een USB 3.1-poort, een HDMI-poort en een USB 3.1 Type C-poort die alleen kan worden gebruikt voor het opladen van het apparaat.

ASUS ZenBook 3 UX390 heeft ook een geïntegreerde VGA-webcam, die video met een maximale resolutie van 640x480 pixels bij 30 frames per seconde kan opnemen.

Dit ultrabook heeft een polymeercelbatterij van 6 cellen en 40 Whr en 45 W power brick met snel opladen die de batterij tot ongeveer 60% oplaadt in ongeveer 50 minuten en tot 100% in ongeveer 2 uur. ASUS belooft een autonomie van maximaal 9 uur, wat indrukwekkend is voor een ultrabook met zulke krachtige hardware.

Het ultrabook van de ASUS ZenBook 3 UX390 is erg klein en licht: het heeft 11, 65 inch of 296 mm in de breedte, 7, 52 inch of 191, 2 mm diep en 0, 46 inch of 11, 9 mm in de hoogte. Het totale gewicht is slechts 2 lbs of 910 gram, wat erg weinig is.

We hebben al eerder gezegd dat er drie kleurvarianten beschikbaar zijn: rose goud, koningsblauw en quartz grijs. Je kunt ze allemaal in de onderstaande afbeelding bekijken. Voor deze review hebben we de koningsblauwe variant getest, die er geweldig uitziet. We hielden ook van het uiterlijk van de kwartsgrijze variant.

Als u meer wilt weten over de officiële specificaties van dit ultrabook, ga dan naar deze pagina: ASUS ZenBook 3 UX390.

Het ultrabook van de ASUS ZenBook 3 UX390 gebruiken

Het beste aan de ASUS ZenBook 3 UX390 is hoe klein, dun en licht het is. Het dragen ervan is een plezier en de meegeleverde tas ziet er stijlvol uit en is ook erg handig. En de prestaties zijn zeer solide: de Intel Core i7 7500U-processor, gekoppeld aan 16 GB RAM-geheugen en een zeer snelle SSD-drive, levert de punch die u nodig hebt in alle gebruikssituaties behalve gaming of videobewerking. U zult geen problemen ondervinden bij het uitvoeren van allerlei zakelijke apps, surfen op internet, naar muziek luisteren of HD-video's bekijken. Je kunt ook casual games uitvoeren vanuit de Windows Store, maar blijf uit de buurt van games met geavanceerde 3D-graphics.

De Zenbook UX390U heeft een 12, 5-inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, een IPS-paneel en Gorilla Glass 4. Het scherm is geweldig bij gebruik binnenshuis en in zakelijke omgevingen, wat de meeste klanten zullen gebruiken. Neem het mee naar buiten, je zult niet genieten van grote zichtbaarheid. Ook is het feit dat het geen touchscreen is, voor sommigen een probleem.We zijn grote fans van aanraking in Windows en we misten het gebruik van dit soort invoer.

Typen op de ASUS ZenBook 3 UX390 is een aangename ervaring, na een periode van accommodatie. Je zult geen problemen ondervinden bij het typen van grote documenten en je handen zullen niet snel moe worden. De achtergrondverlichting is erg handig in omgevingen met weinig licht en veel gebruikers zullen het op prijs stellen. Ik heb echter een kleine klacht over de positionering van de knop Afsluiten, in de buurt van de toets Delete, in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Ik heb deze knop meerdere keren achter elkaar ingedrukt in plaats van de Delete- toets.

Het voordeel is dat je je ultrabook niet gemakkelijk kunt afsluiten als je op deze knop drukt in plaats van op Verwijderen . Dit komt omdat ASUS deze knop heeft geprogrammeerd om lange drukken te registreren in plaats van korte, snelle toetsen, zoals degene die u tijdens het typen uitvoert, wat geweldig is. Het trackpad is ook eenvoudig te gebruiken en nauwkeurig. Een leuke functie is dat het ook als een touchpad kan fungeren, zodat u erop kunt schrijven en het ASUS Touchpad Handschrift stuurprogramma uw handschrift herkent, zodat u het in uw documenten kunt invoegen.

Het enige nadeel van het trackpad is het feit dat het ook de vingerafdruklezer op de rechterbovenhoek bevat. Soms zul je op de vingerafdruklezer slaan wanneer je de cursor naar de rechterbovenhoek van het scherm wilt verplaatsen, wat onhandig is. Over de vingerprinterlezer gesproken - hij doet zijn werk goed bij het registreren en herkennen van uw vingerafdruk en u kunt deze gebruiken in combinatie met Windows Hello om snel in te loggen op uw computer.

De speakers zijn van zeer goede kwaliteit voor een ultrabook. Het geluid is luid en duidelijk, perfect voor degenen die niet tevreden zijn met de algemene geluidskwaliteit op laptops en ultrabooks. Op maximumniveaus kan het echter te luid en een beetje vervormd worden, dus u wilt misschien het volume verlagen in plaats van het op 100% te houden. Over het algemeen zult u zeker genieten van de luidsprekers op de ASUS ZenBook 3 UX390 bij het bekijken van films of het luisteren naar muziek.

De warmte die door dit ultrabook wordt gegenereerd, ligt binnen de normale grenzen voor een apparaat van dit type. Het koelsysteem doet zijn werk goed en zelfs wanneer de ASUS ZenBook 3 UX390 onder maximale belasting stond, werd de processor gemiddeld gekoeld tot 154 graden Fahrenheit of 68 graden Celsius. Aan de buitenkant voel je een stuk minder warmte dan de processor. Bij een maximale belasting kan de rechterbovenkant van de ASUS ZenBook 3 UX390 echter opwarmen tot 113-122 graden Fahrenheit of 45-50 graden Celsius. Dit is het gebied waar u de stroomkabel aansluit en waar de processor is geplaatst.

De webcam op de ASUS ZenBook 3 UX390 is van een zeer lage kwaliteit, wat zeer teleurstellend is voor een eersteklas apparaat. Je kunt het gebruiken voor videoconferenties, maar je zult niet erg duidelijk worden gezien met een maximale resolutie van 640x480 pixels en 30 frames per seconde. Gelukkig is de geluidskwaliteit goed, zodat je jezelf tijdens conferentiegesprekken goed zult horen.

Over het algemeen was ik erg blij met het gebruik van de ASUS ZenBook 3 UX390 ultrabook, met één belangrijke uitzondering: het ontbreken van poorten. Hoewel USB Type C duidelijk de toekomst is, is het niet moeilijk om niet op zijn minst één USB 3.0-poort beschikbaar te hebben. Je moet het USB-C-minidock altijd bij je hebben en dat is een gedoe. Ook voor het apparaat is dit elegante en goed uitziende USB-C-minidock gewoon lelijk. Het is ook niet erg draagbaar. Van tijd tot tijd moet je een USB-geheugenstick gebruiken of moet je je ultrabook verbinden met een projector die Miracast niet ondersteunt, dus je moet HDMI gebruiken.

Een andere veel voorkomende situatie voor zakelijke gebruikers is wanneer ze onderweg moeten werken: ze verbinden een USB-modem met de telecomprovider van hun bedrijf, maken verbinding met internet en met de VPN van hun bedrijf. Meestal werken ze tijdens het reizen met behulp van de ultrabook op hun schoot en het USB-C minidock is ongemakkelijk om op die manier te gebruiken. Je moet een tafel hebben om hem comfortabel te kunnen gebruiken. Het is een schande dat connectiviteit werd opgeofferd voor de ultieme dunheid. Uiteindelijk maakte het deze ultrabook minder draagbaar dan het had kunnen zijn, als het dik genoeg was om op zijn minst een USB-poort op te nemen.

Als het gaat om autonomie, zijn de dingen niet zo groot als je zou verwachten: uiteindelijk zorgt de uitstekende prestaties ervoor dat de levensduur van de batterij altijd verlaagt. ASUS belooft een autonomie van maximaal 9 uur. Bij onze tests bereikten we echter tussen de 4 en 6 uur, afhankelijk van hoe we het gebruikten. Gelukkig doet het snelladen zijn werk goed en geef je de batterij wat sap in slechts een paar minuten opladen. Als u geïnteresseerd bent in een langere autonomie, kunt u het beste worden bediend door het model met de Intel Core i5 7200U-processor, die minder stroom gebruikt.

Ga naar de volgende pagina van deze recensie voor meer informatie over de prestaties van dit ultrabook in populaire benchmarks, evenals ons definitieve oordeel.