Beoordeling

ASUS Zenfone Live test: Goede prijs voor een zeer lage prijs

ASUS Zenfone Live is een populaire smartphone in markten die erg prijsgevoelig zijn. Veel mensen kunnen zich geen duur apparaat veroorloven en zoeken naar goedkope apparaten die een goede prijs leveren. We hebben deze smartphone ontvangen voor testen en na ongeveer twee weken te hebben gebruikt, hier is onze mening over ASUS Zenfone Live:

Voordat we beginnen, een kleine toelichting over ASUS Zenfone Live en Zenfone Go

Als u een ASUS Zenfone Live hebt gekocht en benchmarks of andere Android-apps uitvoert, ziet u mogelijk dat apps deze smartphone doorgaans als een ASUS Zenfone Go (ZB501KL) identificeren. De laatste ASUS Zenfone Go werd gelanceerd in oktober 2016 en had de modelnaam ZB500KL en zeer vergelijkbare specificaties. Hoewel ASUS officieel niets heeft gezegd, lijkt ASUS Zenfone Live de opvolger van ASUS Zenfone Go te zijn. Waarschijnlijk zal het oude model, hoewel het in bepaalde markten populair was, geleidelijk worden uitgefaseerd ten gunste van het nieuwe model. ASUS heeft de voorkeur gegeven aan deze nieuwe naam om de livestream-functies te promoten die deze smartphone uniek maken in het segment van zeer betaalbare smartphones.

Waar is de ASUS Zenfone Live goed in?

ASUS Zenfone Live is goed in de volgende dingen:

 • Live streaming jezelf op Facebook, YouTube en andere sociale mediakanalen
 • Goede ervaringen met video-opnamen in vergelijking met de concurrentie
 • Telefoneren, luisteren naar muziek en films. Alles wat met audio te maken heeft, is meestal beter op de ASUS Zenfone Live dan op andere smartphones die op dezelfde manier geprijsd zijn

Waar te kopen

Koop nu Koop nu

Voors en tegens

Er zijn verschillende goede dingen over de ASUS Zenfone Live:

 • Het heeft een geweldige prijs in de meeste markten
 • Als je live wilt streamen, is dit de best betaalbare smartphone die je kunt krijgen
 • Video-opnamen zijn beter dan op concurrerende apparaten
 • Alle soorten audio-ervaringen zijn beter dan die van smartphones met dezelfde prijs
 • De opslagruimte is genereus voor een apparaat in zijn categorie
 • Goed zicht buitenshuis voor een betaalbare smartphone
 • 4G LTE-connectiviteit die net zo goed werkt als op duurdere smartphones

Er zijn ook enkele nadelen te overwegen:

 • Het maken van foto's kan beter als ASUS de software voor de camera repareert
 • Gamen op deze smartphone is geen geweldige ervaring
 • Er is geen officieel plan voor het upgraden naar Android 7 Nougat
 • Er is behoorlijk veel bloatware geïnstalleerd
 • De hardware is niet echt een verbetering in vergelijking met oudere ASUS ZenFone Go-apparaten
Product Nominaal 4/5

Vonnis

We hebben ASUS ZenFone Go beoordeeld toen het voor het eerst werd geïntroduceerd en we waardeerden de waarde die het opleverde op de markt van zeer betaalbare smartphones. ASUS Zenfone Live is een waardige opvolger van de ASUS ZenFone Go. Hoewel het nieuwe model niets betekenends verandert vanuit een hardwareperspectief (behalve voor 4G-connectiviteit), levert het een beter ontwerp, een eleganter lichaam en moderne functies die een jong publiek aanspreken, zoals live streaming en audio van goede kwaliteit. Voor de prijs die u betaalt, biedt ASUS Zenfone Live een goede prijs, en het is moeilijk om betere opties te vinden die zo betaalbaar geprijsd zijn.

Hardwarespecificaties en verpakking

De doos voor de ASUS Zenfone Live-smartphone is vrij klein. Aan de bovenkant wordt zwart als de dominante kleur gebruikt en naast de naam wordt een afbeelding van het apparaat weergegeven. De rest is wit en bevat informatie zoals de belangrijkste functies, de modelnaam, seriële en IMEI-nummers.

Het unboxen is snel en pijnloos. In de verpakking vindt u de smartphone, de oplader, een USB-naar-micro-USB-kabel, de headset, een uitwerpknop, de gebruikershandleiding en de garantie.

ASUS Zenfone Live is verkrijgbaar in drie kleuren: Navy Black, Rose Pink en Shimmer Gold. We hebben de eerste versie getest.

ASUS Zenfone Live is een 5-inch smartphone, met een IPS LCD capacitief touchscreen met een resolutie van 1280x720 pixels. De verhouding tussen scherm en lichaam is 75%. Het display wordt beschermd door 2.5D-glas met contouren, wat betekent dat de randen geleidelijk in de behuizing verdwijnen. Een kenmerk dat opvalt, is dat het scherm kan worden gebruikt met handschoenen als u de handschoenmodus inschakelt via de telefooninstellingen.

Een positief kenmerk is dat deze smartphone een Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410-processor gebruikt met vier kernen op 1, 2 GHz, in plaats van de MediaTek-chips die u op smartphones tegen vergelijkbare prijzen aantreft. De grafische chip is een Adreno 305. ASUS Zenfone Live heeft 2 GB RAM en 16 of 32 GB aan opslagruimte, afhankelijk van waar u het koopt.

Deze smartphone is Dual SIM Dual Standby, wat betekent dat je twee SIM-kaarten tegelijkertijd kunt gebruiken. Beide zijn alleen actief zolang u ze niet gebruikt. Zodra u op één SIM-kaart belt, wordt de andere inactief. Dit is niet ideaal, maar de technologie is minder duur en meer wijdverspreid. Een van de twee SIM-kaartsleuven kan worden gebruikt om de opslagruimte uit te breiden met een microSD-kaart van maximaal 128 GB.

De primaire camera op deze smartphone heeft 13 megapixels, een diafragma van f / 2.2, autofocus en LED-flitser. De secundaire camera heeft 5 megapixels, een diafragma van f / 2.0, autofocus en LED-flitser.

Wat de connectiviteit betreft, krijgt u een Micro USB 2.0-poort, een 3, 5 mm audio-aansluiting, een Bluetooth 4.0-chip en een draadloze chip die alleen kan worden aangesloten op 2, 4 GHz Wi-Fi-netwerken die de 802.11 b / g / n-normen gebruiken. U kunt geen verbinding maken met een draadloos netwerk dat wordt uitgezonden op de 5 GHz-radiofrequentie. Wat betreft sensoren, krijgt u een gaspedaal, een elektronisch kompas, een naderingssensor en een omgevingslichtsensor.

ASUS Zenfone Live wordt gevoed door een niet-verwijderbare Li-Ion 2650 mAh-batterij die meer dan genoeg is voor zijn hardware-specificaties voor een laag vermogen.

Wat de grootte betreft, hebben we te maken met een vrij kleine smartphone: Zenfone Live heeft 5, 55 x 2, 82 x 0, 31 inch of 141, 18 x 71, 74 x 7, 95 mm in breedte x diepte x hoogte. Het weegt ook slechts 4, 2 gram of 120 gram, waardoor het erg licht is.

Als u de officiële specificaties van deze smartphone wilt controleren, moet u deze pagina bekijken: ASUS Zenfone Live (ZB501KL) Technische specificaties.

Ontwerp en bouwkwaliteit

ASUS Zenfone Live heeft een degelijke bouwkwaliteit en een fatsoenlijke uitstraling die waarschijnlijk jonge mensen aanspreekt. Omdat dit een betaalbare smartphone is, bevat deze geen premium materialen om kosten te besparen. Het heeft een unibody-ontwerp, wat betekent dat de achterkant niet uit elkaar kan worden gehaald. Hoewel de achterklep duurzaam aanvoelt, is deze licht en volledig van plastic gemaakt.

Aan de voorzijde vindt u het 5-inch scherm, de secundaire camera, het oortje van de luidspreker, de LED-flitser voor de camera, de knoppen Terug, Start en Recente apps. En omdat dit een betaalbare smartphone is, hebben deze knoppen geen achtergrondverlichting.

Op de achterkant van deze smartphone heb je de primaire camera en de bijbehorende LED-flitser. Helaas bevinden ze zich onhandig in de hoek en bij het maken van foto's is het gemakkelijk om je vinger voor de camera te plaatsen, vooral als je grote handen hebt.

Aan de rechterkant vindt u de aan / uit-knop en de volumeknop. Aan de bovenrand bevindt zich de audio-aansluiting, terwijl je aan de onderkant de Micro-USB-poort en een ingebouwde luidspreker hebt. Aan de linkerrand bevindt zich de plaats waar de lade voor SIM-kaarten wordt gevonden. Om het uit de smartphone te krijgen, moet je de pen gebruiken die je in de verpakking vindt.

Het gewicht van deze smartphone is erg licht. Gekoppeld aan zijn kleine formaat, krijg je de indruk dat je te maken hebt met een kwetsbaar apparaat. De meeste gebruikers geven er de voorkeur aan te investeren in een robuuste beschermkap, zodat ze de duurzaamheid van de ASUS Zenfone Live verbeteren en beschermen tegen vallen.

ASUS Zenfone Live onderscheidt zich niet door vormgeving en uiterlijk. Uiteindelijk hebben we te maken met een zeer betaalbare smartphone waarbij kosten een belangrijk punt zijn. Het ontwerp is echter aangenaam, en de meeste mensen zullen blij zijn met hoe het eruit ziet, vooral jongeren.

Als je meer wilt weten over de smartphone-ervaring van ASUS Zenfone Live, de camera, gebundelde apps en prestaties in benchmarks, ga dan naar de tweede pagina van deze recensie.